Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700647 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Nu-i credeam atat de slabuti cu firea. Pacat.
  :-O  "Pacat" de ce ? Pt ca autoritatile doresc desfiintarea unicului parc ramas in picioare ?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline edy70

:-O  "Pacat" de ce ? Pt ca autoritatile doresc desfiintarea unicului parc ramas in picioare ?

Dragul meu Laurentiu, nu pot sa cred ca esti atat de naiv si neinformat  :-O . Si nici nu cred chestia asta . Ai lansat intrebarea de mai sus ca pe o '"soparla", nu?  :D
Parafrazand, manipulare, manipulare dar sa stim si noi. Se pare ca nici la turci nu este altfel." Agenturilii " lucreaza si la ei ca peste tot in lume  X-(

Scuze pentru offtopic !
Sa auzim de bine ! In special din Romania !
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Go Terios!!!:)

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Laurentiu

Dragul meu Laurentiu, nu pot sa cred ca esti atat de naiv si neinformat  :-O .
Posibil sa fiu si naiv si dezinformat insa am proba concreta in orasul meu natal si NU e una singura asa ca de ce n-as crede ce se intimpla in turcia ? Macar adevarata scinteie de la PARC se trage; ca ulterior totul s-a transformat intr-o lupta politica, asta e o cu totul alta poveste. Parca din cite imi amintesc asa a inceput si la noi asa zisa "revolutie": de la un amarit de pastor reformat pe care lumea l-a aparat fata de regimul trecut si care mai apoi a ajuns mare parlamentar european si care incearca pe toate caile sa denigreze Romania.

Bd. Stefan cel Mare inainte de taierea pomilor:

Bd. Stefan cel Mare dupa taierea teilor si replantare de salcimi japonezi (teii nu mai sint buni si nu aduc venituri unora dintre sefii orasului:

Teatrul National inainte:

Teatrul National cum va arata dupa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/iata-cum-va-arata-parcul-din-fata-teatrului-national-din-iasi-va-fi-si-parcare-subterana--7711.html

Dupa ce s-a taiat o parte din padure pt a face loc unui amarit de telescaun ce nu merge mai mult de 60 (sase zeci) metri cu punct terminus intr-un WC ecologic, nici macar nu functioneaza ca lumea: http://www.ziare-pe-net.ro/stiri/tragedie-la-iasi-caruselul-mortii-a-ramas-fara-frana-2804659.html

Urmeaza a fi taiati si o parte din copacii din parcul Copou (Teiul lui Eminescu) pt amenajarea unei piste de biciclete, a unui parc de joaca pt copii si a unui parc pt role. Ce inseamna un adevarat parc cautat de mai toti iesenii in zilele toride de vara puteti vedea acum pe net. Sint multe fotografii cu cele doua parcuri ale Copoului: parcul Expozitiei si parcul Copou. Ce va ramine din ele in urmatorii ani, ramine de vazut. Un primar din Dorohoi nu va sti niciodata ce a insemnat TEIUL pt orasul Iasipe care azi il conduce. http://www.liis.ro/~ema/proiecte/monumente/parc.html
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Leutz

Sunt de acord cu @Laurentiu. Faptul in sine, legat de verdeata, de parc ... etc. este regretabil. Si categoric ... nu merge catre directia corecta nicaieri in lume. Nu-i numai Turcia si Romania. Dar asta e ... secolul in care traim, oriunde ne-am afla   :-S.

Intr-o nota mai optimista insa ... , am mai dat de o publicatie care mi se pare ca face ceea ce trebuie sa faca o presa competenta: sa informeze. Este vorba despre The Diplomat
Poate nu ridica pretentii de gazeta de top, insa mi se pare echilibrata si corecta. La o privire de ansamblu se vad pe de o parte titlurile corecte si pur informative, lipsite de "INCREDIBIL", "SCANDAL", "VEZI AICI ce ...", "DE NECREZUT" si pe de alta parte ... o proportie buna de titluri pozitive despre Romania. La o parcurgere mai detaliata prin sectiuni e imbucurator cate articole despre investitii, despre businsss-uri care merg s.a.m.d. Continutul articolelor mi se pare si el in aceeasi nota: lipsit de patos, prezinta surse, prezinta declaratii, prezinta situatii si cifre si prezinta mai putin off-ul autorului si/sau inclinatiile personale etc. Chiar si articolele care prezinta lucruri mai putin pozitive sunt scrise coerent si obiectiv, fara a incita la panica, negativism si altele.

Desi e in engleza si poate e un efort in plus, cred ca totusi merita lecturat. Are, zic eu, marele merit de a incita la  :D ... normalitate.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline VAXXi

Hai bre, fiti seriosi cu parcul, ca nu de la parc in sine s-au inflamat. In parc au iesit cativa sa protesteze impotriva proiectului (cred ca ei sunt mai suparati pe impactul pe care l-ar avea mallul asupra micului comert stradal decat de copaci in sine). Erdogan din diverse motive am inteles ca are proiectu' ala imobiliar la inima si-a trimis politia care-a actionat prea in forta impotriva catorva oameni, iar asta a declansat furia oamenilor. In plus, acu' cateva zile se pupau unii pe la metrou, ceva autoritate/politie i-a sanctionat/admonestat starnind furia oamenilor si un extremist islamic a injunghiat o persoana in urma mini-protestului. Evenimente care-au fost exact fitilul necesar unui butoi de pulbere care era deja Turcia de cativa ani (chestii povestite de colegi turci): cei de la tara care traiesc vai de steaua lor si zic "ca era mai bine inainte" (suna familiar, nu?) si cei de la oras care au educatie/massmedia/baruri/alcool/calatorii/distractii "capitaliste". Cei "de la oras" sunt in minoritate, presati si speriati ca se vor intoarce in timp. E fix aceeasi situatie care s-a intamplat acu' vreo 2 ani in Tunisia, orasenii "spalati" cu deschidere spre Europa au fost coplesiti la vot de populatia rurala si-a iesit tot Ennahda, partidul islamic ... care dupa juma' de mandat n-a rezolvat nimic din situatia proasta a tarii.

Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline M_TM

"Super Bingo Metropolis" demonstrează că statul român şi mulţi dintre cetăţenii lui sunt fraieri

- Radu Chifa şi Petru Rus au mutat afacerea "Super Bingo Metropolis" de pe "Phoenix Games" SRL pe "Metropolis Bets" SRL, ambele din Bistriţa.

- "Phoenix Games" SRL a pierdut licenţa de organizare a jocurilor de noroc pentru o datorie către stat de 1,2 milioane euro. Acum se tărăgănează în insolvenţa cerută de patroni, cu o datorie preliminară de peste 13,8 milioane lei.

- Ţepuiţii sunt statul, salariaţii, "câştigătorii", precum şi parteneri de afaceri, dar şi Asociaţia Handicapaţilor Psihici Secţia Speranţa Unirea

- 379.000 de fraieri au cumpărat cartoane la prima ediţie a noii versiuni "Super Bingo Metropolis"

De Paşte, mizând că românul e bun creştin şi mare fraier la bucurie, a reînceput "Super Bingo Metropolis". De data aceasta, afacerea este făcută prin firma "Metropolis Bets“ SRL Bistriţa (J6/391/2002, 15020596).

Acordarea licenţei pentru organizarea jocului de noroc arată cât de fraier este statul român, cât de lacunară este legislaţia lui sau cât de puţin interesat să o aplice este aparatul funcţionarilor. Evidenţa nu are nevoie de demonstraţie. Totuşi, firma care a organizat sezonul întâi al acestui joc de noroc s-a numit "Phoenix Games“ SRL (J6/333/2000, 13501542), a avut sediul tot în Bistriţa, mai mult, la aceeaşi adresă la care îl are şi "Metropolis Bets“, Strada Mihai Eminescu nr. 1-4, chiar şi aceleaşi numere de telefon, 0263/233861 şi 0722/201951. Evident, patronii sunt aceeaşi, iar schema acţionariatului este identică: Radu Chifa (n. 27.12.1968) - 50% şi Petru Rus (n. 26.06.1969) - 50%. Ambii sunt născuţi în aceeaşi comună, Nimigea, judeţul Bistriţa Năsăud. Administrator al ambelor firme este Vasile Eugen Cosma (23.07.1975, oras Nasaud)

Atâta vreme cât motivul suspendării licenţei - datorii către stat - nu a fost înlăturat, este clar ca lumina zilei că cei doi patroni au apelat la o manevră pe care statul o tolerează ca la o casă cu specific: au mutat afacerea pe o altă firmă şi au abandonat-o pe cea veche cu tot cu datoriile acumulate. Șmecheria acestora este de înţeles. Nu şi a celor care au acordat o nouă licenţă.

"Super Bingo Metropolis", sezonul 1: ţeapă de cel puţin 3,2 milioane euro

Membri Comisiei de autorizare a jocurilor de noroc au decis, la data de 16 februarie 2012, în unanimitate, revocarea licenţei de joc a firmei "Phoenix Games“ SRL, organizatoarea jocului "Bingo Metropolis", care era transmis în fiecare duminică de către "Antena 1". Motivul a fost datoria de peste 1,2 milioane euro pe care firma o înregistra de mai mult de 30 de zile la bugetul de stat.

Conform "Evenimentului Zilei“, datoria era garantată de "Phoenix Games“ SRL cu 850 de aparate electronice de joc (păcănele), care aparţin altei firme, "Metropolis Grup“ SRL, deţinută de cei doi acţionari ai firmei care organizează Bingo Metropolis.

Cu licenţa de organizare a jocurilor de noroc anulată, "Phoenix Games“ SRL Bistriţa a cerut, în aceeaşi zi, să fie plasată sub protecţia insolvenţei. Foarte prompt Tribunalul Bistriţa-Năsăud a admis cererea a doua zi, în data de 17 februarie 2012, în dosarul nr. 812/112/2012.

În tabelul preliminar actualizat al creditorilor din data de 21.05.2012 este solicitată o sumă totală de 21.865.097,92 lei, din care administratorul judiciar a acceptat doar 13.817.663,18 lei. Pe unele din diferenţele neacceptate au fost deschise procese, motiv pentru care, probabil, încă nu este publicat tabelul definitiv al creanţelor. Este posibil însă ca, de fapt, administratorul judiciar să lălăie procedura, întrucât nu a publicat nici măcar raportul privind cauzele care au dus la apariţia stării de insolvenţă.

Culmea, pe 20 februarie 2012 a publicat un raport în care spunea că societatea funcţionează, în condiţiile în care licenţa a fost retrasă pe 16 februarie, iar partida/emisiunea din 19 februarie nu s-a mai desfăşurat tocmai din această cauză.

Afacerea "Super Bingo Metropolis", primul sezon, a însemnat salarii neplătite însumând 1.155.741 lei. Acestea sunt evidenţiate în tabelul creditorilor ca 17 creanţe salariale, în valoare totală de 115.088 lei, plus o rubrică separată cu drepturi salariale, în valoare de 1.040.653 lei.

Datoria bugetară acceptată de administratorul judiciar este de 5.052.311 lei din solicitarea de 7.770.377,26 lei. Cea mai mare ţeapă bugetară revine statului, prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bistriţa Năsăud - 5.015.670 lei. Diferenţa, un mizilic de 36.641 lei, aparţine Primăriei municipiului Bistriţa.

Printre ţepuiţi se află, desigur, unii care visau să se îmbogăţească. Dintre aceştia, 107 "câştigători“ s-au înscris la masa credală cu sume cuprinse între 20.000 lei şi 200.120 lei, care totalizează 7.029.577 lei. Însă este posibil să existe şi alţi câştigători ţepuiţi care nu au mai apucat să facă cerere de înscriere în tabelul creditorilor.

Printre cei 167 de "sponsori“ înscrişi la masa credală se află şi Asociaţia Handicapaţilor Psihici Secţia Speranţa Unirea, cu 13.841,55 lei.

Câţi fraieri sunt în România? Cel puţin 379.000!

Pentru prima ediţie "Super Bingo Metropolis" reloaded, din 5 mai 2013, s-au vândut aproximativ 1,14 milioane cartoane (1.054 de topuri x 1.080 cartoane în top, conform raportărilor organizatorului). Dacă luăm în calcul că fiecare jucător a cumpărat o serie de 3 cartoane, rezultă că exista peste 379.000 fraieri. Însă unii au cumpărat mai multe serii, ceea ce înseamnă că sunt dublu sau triplufraieri!

Ca să recupereze fraierii din sezonul precedent, "Super Bingo Metropolis" a anunţat că-şi respectă promisiunea faţă de clienţii săi care şi-au cumpărat cartoane la ultima ediţie din 19 februarie 2012, cea "nedifuzată“, după cum scrie pagina de internet dedicată jocului, superbingo.ro. Ce dovadă mai clară trebuie pentru a demonstra că "Super Bingo Metropolis" este aceeaşi afacere, deşi s-a schimbat doar numele firmei şi deşi datoriile către stat, ca şi către cei ţepuiţi, nu au fost achitate?!

Psihoza Bingo

Cel mai mediatizat Bingo a fost "Tele Euro Bingo Show", difuzat tot de Antena 1. În primele luni de la lansare, în 1999, emisiunea a înregistrat audienţe-record. rezentatori erau tot Romică Ţociu şi Cornel Palade.

Cei doi afacerişti de Bingo, Radu Chifa şi Petru Rus, au mai administrat încă două jocuri de acest gen. Prima lor experienţă a început în 1998, când au lansat, pe TVR 2, spectacolul "Bingo Bistriţa". După un an, ei au transferat jocul la Pro TV.

"Super Bingo Pro Tv" a ţinut doi ani. La începuturile jocului "Super Bingo Pro Tv", era o adevărată isterie printre români. Cei doi acţionari au câştigat bani frumoşi, speculând dorinţa românilor de îmbogăţire rapidă. În 2001, jocul s-a stins de la sine, deoarece românii nu au mai cumpărat cartoane de bingo.

"Super Bingo Metropolis" a debutat furtunos la Antena 1 în 2009, pe fondul declanşării crizei economice. În doar doi ani, organizatorii se laudă pe propriul site că au acordat premii de 69 de milioane de euro. Acelaşi joc le-a adus patronilor firmei zeci de milioane de euro câştig, mai ales dacă luăm în considerare datoriile neplătite de "Phoenix Games“.
http://antitepari.ro/informatii/tepari-vechi-cu-firme-noi/99260-teapa-super-bingo-metropolis-reloaded
Sursa: ANTITEPARI.RO

Offline mikel

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 304
nu le taiase licenta la emisiunile de tipu bingo? asta cum de se mai difuzeaza?

pe langa ca le mutase initial dupa 22 parca

Offline edy70

Si cand credeam ca in tara noastra lucrurile pe extreme (stanga, dreapta, crestine, seculariste etc.) sunt in pauza de ...... , pe turnanta apare Brigada Vlad Tepes  X-(
In contapartida .... pentru echilibru si evitarea acuzatiei de partizanat  :D ...
“La umbra nucului batran/ Doi brigadieri se c--a./ Se sterg cu sepcile la c-r,/ Le pun pe cap si pleaca”
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.