Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 700694 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Cred că dacă ai minimum 2 martori ori alte mijloace de probă admise de lege îi poţi face o reclamaţie / plângere ...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline BXXENL

Doar un martor (era cu mine pe trecere, deci in aceeasi situatie de a fi lovit de derbedeu) si e posibil ca una sau mai multe camere din parcarea in care ma aflam sa surprinda masina respectiva, dar nu stiu daca fix acolo la trecere, dar cel putin sa-l plaseze la locul faptei.

Dar daca sun la politie si le spun ca masina cutare mi-a facut asta si pe deasupra nu are asigurare, oare se autosesizeaza cineva sa-i dea nr prin statie si sa-l opreasca la un control de rutina macar sa-l arda ca merge fara rca de pe 6 martie?
  • SX4 1.5
Alex

Offline sxtelu

• Hero Member
Cred că o înregistrare video datată e suficientă pentru o amendă (lipsă RCA) dacă apare vehicolul în mişcare pe un drum public.

Mark Twain

Offline VAXXi

Esti sigur ? chiar si daca nu e "realizata cu mijloace omologate", placa favorita pentru respingerea dovezilor video din alta sursa decat camera de pe MCVuri ?
Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007
Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995

Offline BXXENL

Sincer nu-mi pun mare baza in camere, declaratii martori, etc. Dar daca sun la politie si le zic ca masina cutare mi-a facut cutare, macar se sesizeaza sa ii dea nr prin statie si sa-l opreasca un echipaj sa-l amendeze pt RCA? Oare sunt politistii atat de constiinciosi, sau imi fac iluzii aiurea.

Oricum lumea e mica si cu el o sa ma mai intalnesc si cand nu o fi puzderie de lume in jur.
  • SX4 1.5
Alex

Offline shpeedy

1. In primul rand, referitor la RCA, banuiesc ca te raportezi la site-ul CSA-ului ... ai grija ca exista riscul ca informatiile de acolo sa nu fie updatate (mai ales daca e atat de recenta expirarea - o luna jumate); mie mi s-a intamplat pentru masina proprie cu RCA valid juma de an.
2. Referitor la sesizare, chiar te rog, dar - din experienta proprie - ramane doar o sesizare (indiferent de ce metode de identificare a incidentului le oferi); mie - intr-o situatie similara - mi-au spus ca trebuie sa constate ei sau - in cel mai bun caz - sa-l cheme sa dea o declaratie pe propria raspundere cu privire la incident (uite cam cum merge).
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline sxtelu

• Hero Member
Esti sigur ? chiar si daca nu e "realizata cu mijloace omologate", placa favorita pentru respingerea dovezilor video din alta sursa decat camera de pe MCVuri ?

"Cred că o înregistrare video datată e suficientă pentru o amendă (lipsă RCA) dacă apare vehicolul în mişcare pe un drum public."

Înregistrări video de la camerele de supraveghere coroborate cu cele 2 mărturii ar putea sta în picioare chiar şi în instanţă. Cred ...

Mark Twain

Offline Silfax

... Sau sa nu-mi pierd timpul si sa ma incred in Karma?

Din cate vad la tine Karma da cu + , deci s-ar putea sa ai sanse... :D
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline BXXENL

Am vorbit cu politia, ideal ar fi fost sa sun in momentul respectiv, aveau sanse sa il salt in trafic. O plangere in scris se va solutiona in maxim 30 de zile, sansele sa dovedesc eu ceva sunt zero, iar ca ancheta politiei sa descopere si ea ceva incriminator tind de asemenea spre zero. Ar mai fi calea procesului, dar cine are chef de asa ceva.

Lumea e mica, ii stiu masina,nr de inmatriculare, numele, zona in care sta si id-ul de mess :)).
  • SX4 1.5
Alex

Offline Laurentiu

Dar daca sun la politie si le zic ca masina cutare mi-a facut cutare, macar se sesizeaza sa ii dea nr prin statie si sa-l opreasca un echipaj sa-l amendeze ... ?

Citat
Cu timpul vei invata ca incercand sa ierti sau sa ceri iertare, sa spui ca iubesti, sa spui ca ti-e dor, sa spui ca ai nevoie, sa spui ca vrei sa fii prieten, dinaintea unui mormant, nu mai are niciun sens.

“Jorge Luis Borges".
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!