Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 709442 ori)

0 Membri şi 8 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Vad ca "admiri" cum scrie Ponta, eu sunt fascinat de cum citeste EBA, de cum vorbeste nu mai spun, dar ce sa faci ei ne reprezinta, frumoase vremuri.. In ritmul acesta nu m-ar mira sa ajunga EBA prim-ministru, atunci sa vezi "distractie".

Am zis eu ca nu? Eu stiu doar ca o nedreptate nu o scuza pe alta.  :)

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
O viata tihnita sub conducerea liderilor pe care ii alegi sa te reprezinte iti urez !

Iar am înțeles greșit ?!
Eu credeam că referendumul se referea la lideri care să nu ne mai reprezinte ...

Dupa parerea mea subiectul acesta s-a stins prea repede... sa  nu mai vorbesc de lumina in care e vazuta Romania in afara granitelor cu un asa premier dovedit de plagiat.

În accepțiunea celor mai mulți dintre noi (din păcate !), a fi politician presupune și a fura ...
Pe de altă parte, nu știu ce reacții existau în afara României când un breloc poreclit premier, profesor universitar de drept constituțional de felul lui, scotea pe bandă rulantă ordonanțe și ordonanțe de urgență declarate neconstituționale în tot ori în parte de CCR supusă partidului în proporție de cca 70% (o fi bine domnu' judecător ? cred că eu v-am făcut judecător la CCR !).
Dacă occidentul ar fi aruncat și atunci cu oo stricate și roșii răscoapte în chelia nației, aș lua în calcul reacțiile față de Ponta ...

Mai precis prin Ardeal, că pe acolo îi spune cucuruz culturii irigate din imagine. Pe acolo-s oameni gospodari ce combat efectele secetei !

Retrag a doua frază pentru a rămâne ceea ce mie mi s-a părut a fi o glumă. Nenea din imagine poate fi foarte bine un arian (ori un slav) după alură, o imagine  realizată în Togo nu presupune neapărat să conțină dăcât togolezi...

intr-un sistem functional dpdv economic, al justitiei, social...  

În ultimele zile au tot fost reportaje legate de blocajele din vămi și un aflux uriaș de autovehicule și persoane. Înseamnă că cetățenii elvețieni, finlandezi, suedezi, canadieni, austrieci, australieni - și nu numai, vin masiv pentru a cere azil politic+economic în înfloritoarea Românie aflată sub glorioasă și luminată democrație băsistă ?!
« Ultima Modificare: 11.Aug.2012, 08:57:11 a.m. de sxtelu »
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline Leutz

Ia uitati aici  :) poate-i dati o citire cand va mai scade nivelul veninolului din sange:

http://www.evz.ro/detalii/stiri/cap-ul-capitalist-de-la-curtici-profit-de-peste-un-milion-de-euroan-995980.html

Povestea este fara indoiala romantata, insa merita cu siguranta popularizata mult mai mult decat  c... devenit subiect obligatoriu de ceva vreme. Articolul naste o serie de intrebari simple la care mi-ar place sa raspunda cei care posteaza aici in permanenta:

- credeti ca acesti oameni, cei din articol, tin de 20+ de ani stacheta sus lamentandu-se … ca altii sunt de vina? ca nu pot face nimic din cauza ca … ? ca ar fi fost mai bine daca … ? ca comunistii le-au … ?
- credeti ca si-au crescut afacerea dandu-si cu parerea despre cine si de ce e de vina pentru … ?
- credeti ca vena lor este in permanenta conectata la seringa cu c... ?

SAU

- poate credeti ca trebuie sa fi furat ei ceva la inceput, ca altfel nu se putea. In mod clar sefu' ala de CAP a furat la greu pe vremea comunistilor si dup-aia si-a tras CAP-u' pe spuza lui, jegosu' dracului. Clar e fie bolsevic de-ai lui Iliescu sau borfas de-al lui Basescu … sau ambele. Evident sunt toti niste CAP-isti, comunisti imputiti. Numai ei si prostu' ala impuscat si de trista amintire o dadeau in gherle de-astea de prost gust de genu' CPA-urilor.

Ce ziceti ?? Continuam de aici incolo discutia pe aceasta tema ?  :)
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline sfichiu

Traiesc in Romania dar la vremurile astea n-am crezut ca mai exista in tara asta un asemenea om!Cinste lui,face fericiti o comunitate intreaga de oameni.si se adevereste zicala ca"OMUL SFINTESTE LOCUL" :clap:
p.s.=Leutz,te felicit pentru postarea stirei! :good:
  • VITARA S ,Matiz

Offline cribo25

• Hero Member
  • Mesaje postate: 577

Ce ziceti ?? Continuam de aici incolo discutia pe aceasta tema ?  :)

Cateva asociatii rentabile care s-au format sunt de laudat, dar fiind per tara mult, mult prea putine ar trebui sa te puna pe ganduri legat de o adevarta politica care sa favorizeze si sa stimuleze fermieri adevarati (incepand din 90 incoace). Nici un guvern nu a fost interesat, doar trebuiau sa se incaseze "comisioane" grase din importuri ca venea repede "banul gras" fara multa munca si batai de cap.
Asta asa ca un mic rezumat la "chestiune".
Ma bag asa de "amorul artei" in probleme agricole ca nu ma pricep, dar poate se deschide apetitul celor mai informati pentru comentarii..
O mica paralela cu ceva din industrie - prin 95 la fosta uzina "Semanatoarea" doreau sa vina niste italieni s-o cumpere pentru a fabrica ceva combine performante. Muncitorii (sub ce manipulare habar n-am) strigau din gura de sarpe ca nu si nu, ce vindem bunatate de uzina. In final uzina a falimentat, si vajnicii aparatori s-au raspandit catre cele patru puncte cardinale, probabil, devenind unii dintre ei fericiti capsunari prin Spania.. :fluier:
Ignis 1.3 GLX+

Offline bogdanb

Cunosc si eu un baiat, care prin '98-2000 cand avea vreo 25 de ani, a avut proasta idee (pentru acea vreme) sa cumpere cateva hectare de teren agricol in judetul Constanta. La un pret gen 50 eur/hectar, ca la noi doar prostii muncesc in agricultura, nu-i asa?
Nu doar atat, dar ca sa-si atraga dezaprobarea definitiva a intregii familii s-a si mutat acolo si s-a apucat de treaba. A studiat cam ce i s-a parut relevant in materie de agronomie, a ascultat pe unul-altul care aveau deja ferme, dar mai ales a pus carca la munca.
Evident ca primii ani mai mult a pierdut decat a castigat, dar a continuat. Dupa cativa ani, cand a inceput sa mearga pe profit a continuat sa cumpere teren si sa se extinda. Acum are cam 600 ha, oameni angajati si culmea, face profit intr-un domeniu in care toata lumea zice ca nu se poate.
Morala este, ca si oamenii aia de la Curtici, daca tii neaparat sa faci lucrul care iti place, nu te lamentezi ca ala e de vina, sau ca nu a venit guvernul sa-ti dea. Doar pui mana la munca si faci...
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline Laurentiu

O mica paralela cu ceva din industrie - prin 95 la fosta uzina "Semanatoarea" doreau sa vina niste italieni s-o cumpere pentru a fabrica ceva combine performante. Muncitorii (sub ce manipulare habar n-am) strigau din gura de sarpe ca nu si nu, ce vindem bunatate de uzina.
Amintiri din zona industriala a Iasului; fotografii din noiembrie 2010 cind INCA mai exista ceva pe acolo: http://www.adevarul.ro/locale/iasi/Amintiri_din_trecut_prin_Zona_Industriala_din_Iasi_-FOTO_0_375562823.html

O sumara descriere a zonei industriale si a ceea ce a mai ramas din ea:
http://www.iasiplus.ro/news/5/23438/Pe+scurt.html
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline cribo25

• Hero Member
  • Mesaje postate: 577
Te salut cu stima, Laurentiu - ne-am gasit si "live".. :)
Apropo de cele scrise anterior la postarea despre "Semanatoarea", mai am o "bucurie"- realizez ca posed un "rest" de memorie.. :D
Argumentul mai jos, gasit intre timp.

http://www.ziaruldeiasi.ro/economic/o-firma-din-romania-a-depus-o-oferta-de-preluare-a-uzinei-semanatoarea~nimrt
Ignis 1.3 GLX+

Offline Laurentiu

- credeti ca acesti oameni, cei din articol, tin de 20+ de ani stacheta sus lamentandu-se …

CAP-ul capitalist de la Curtici: profit de peste un milion de euro/an
A fost si este unul din punctele mele de vedere pe care l-am sustinut mereu: CAPurile nu trebuiau desfiintate. Li se dadea oamenilor PE HIRTIE prin acte de proprietate paminturilor si acareturile care le fusesera rechizitionate de comunisti la infiintarea CAPurilor insa totul raminea sa fie folosit in comun cu beneficiul in procente in functie de mostenirea fiecaruia si cu partea intrata in CAP. Una e sa lucrezi pamintul pt o anumita cultura pe o suprafata mare decit sa lucreze fiecare proprietar in loturi mici si cu diferite culturi. In primii ani se putea lucra si cu utilajele ce se mai aflau inca in incintele CAPurilor iar cu timpul, un om gospodar ales ca manager ar fi reinoit usor, usor baza tehnico-materiala a intregului CAP. Daca lumii nu-i convenea denumirea de CAP putea sa-i zica foarte bine si altfel numai banul sa iasa iar lumea sa inceapa sa dezvolte usor agricultura mai ales ca incepuse sa se restructureze si industria aducind pe lume primii someri romani. In ziua de azi n-ar mai fi fost nevoie sa importam produse agricole in cantitati mari. O alta cauza a lasarii in paragina a agriculturii a fost obisnuinta omului cu viata de la oras unde apa venea din perete, caldura venea pe teava de gaz sau de la CETiar noroiul de pe ulita a fost inlocuit cu asfaltul starzilor asa ca, decit sa se intoarca la munca parintilor, multi au preferat sa mearga slugi sau sa lucreze in constructii in starinatate. La tara sa lucreze pamintul n-au ramas decit batrinii iar ca "utiaj", o vaca sau doua si un plug de lemn. Cu asa ceva nici o familie n-o poti tine in viata.

Cred ca daca se pastrau CAPurile, la ora asta mai aveam inca si sistemul de irigatie daca nu in volum mai mare macar acela pe care ni-l lasase mostenire impuscatul. Dar deh, lumea e lume si de ce sa foloseasca tot poporul o teva sau un canal cind pot lua sa folosesc eu, in curtea mea conducta sau dalele de beton.

Este doar o parere de cum vad eu lucrurile asa ca astept noi degete sa apara in josul paginii.  :D

L.E.

Apropo de cele scrise anterior la postarea despre "Semanatoarea"...
Va avea soarta celorlalte intreprinderi din Zona Industriala a Iasului. Ce rost avea sa cumpere Semanatoarea de la Bucuresti cind avea Nicolina de la Iasi ?
« Ultima Modificare: 11.Aug.2012, 09:26:34 p.m. de Laurentiu »
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
  • Gen: Bărbat
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain