Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 707370 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
  • Gen: Bărbat
@razvan aici iti dau dreptate ... eu am postat mai sus motivele mele, evident fiecare le are pe ale lui eu asa vad lucrurile in momentul asta .. crezi ca pe mine nu ma deranjeaza ce decizii iau conducatorii? asta da motiv sa zici tara de k ..., probabil ca atunci cand voi ajunge in postura ta si nu o sa mai am o speranta ceva o sa iau aceeasi decizie ca tine dar eu in acest moment asa gandesc si asa vad lucrurile .. e fooaaaaarte posibil ca in timp sa citesc aceste post-uri si sa-mi dau seama ca am gresit :)

oricum o sa caut si documentatia mea de emigrare (cautat ~1 luna ~50 de pagini :P) si o sa postez la topicul respectiv poate ajuta cuiva .. mie momentan nu
am calculat fiecare chestie din tarile respective inclusiv paine / apa .. si dupa ce am tras linie mi-am dat seama ca nu merita, ma rog caut si postez :)

... a trecut unu pe langa mine azi cu masina si m-a stropit :(

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
- sa ma vada toata lumea ca pe un strain? toaaaaaaaaata viata mea ?
 - copilul meu sa aiba un viitor mai bun? dar la scoala sa il arate cu degetul ca e strain? (asa se intampla peste tot nu numai la noi ;))
 - sigur nu pot face in Romania ceva?
 - daca acolo primesc un sut in fund .. unde ma duc ? ma intorc in Romania ? imi scade increderea in mine ?
 - respect ? .. cine ma respecta pe mine care vin din romania ?
- nimic mai fals....incearca sa te documentezi mai bine. dar...hai fa un exercitiu totusi: de ce in tara asta expatii sunt cei mai buni si cei mai tari?
- idem mai sus
- daca esti slab asa vei proceda. totusi tind sa cred ca nu esti. Esecul e pur si simplu sansa de a incerca din nou, de data asta cu mai multa inteligenta.  ....esecul ar fi premisa unei adevarate victorii. (Henry Ford si Marin Preda)
- respect? respectul nu se cere respectul se castiga.

Totusi @whizzy si @Razvan ce va veti face in Romania atunci cand copii vostri vor fi bolnavi? Veti descoperi ca platiti asigurare medicala degeaba....veti descoperi ca chiar daca spaguiti niciodata nu va fi destul intotdeauna va si colegul care trebuie hranit si tot asa. Asistenta sociala in Romania este egala cu.....in ROMANIA.

Dar totusi vreau sa cred ca si aici vom avea parte de lucruri bine.
SPOR!
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline vadiro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 400
Cred un rol important in disputa asta o are interpretarea diferita a termenului de "tara" Unii inteleg prin tara Guvernul si restul institutiilor de stat, altii inteleg oamenii ce locuiesc aici i-ar altii inteleg poate strict munti, campii, etc.

whizzy, cred ca este gresita compararea la infinit cu cineva care este mai jos ca noi, in felul asta coboram permanent standardele.
Pe de alta parte, cred ca ai o perceptie gresita despre cum este viata in tarile din vest. In ziua de azi la prea putini le mai pasa din ce tara vii. Daca iti faci treaba este OK. Iar in societate este la fel. Oamenii sunt atat de amestecati, ca natii, incat oamenii s-au obisnuit cu ideea si asta nu de ieri de azi. Cel mai tare m-a surprins ce ai spus referitor la respect. Nu am fost umilit intr-un an in strainatate cat am fost umilit intr-o luna in Romania. De la functionarii care-ti rad in fata pe banii tai, pana la "smecherii" care nu respecta nici o regula in trafic pentru ca "au cu ce".

Cum spunea si cristi, sa nu ai niciodata de-a face cu sistemul medical. Ce sa mai spun de cel judecatoresc. In Romania poti sa mori cu dreptatea si adevarul in brate. Si astea sunt doar niste exemple.
Sunt convins ca situatia in Romania este mai buna ca in Mongolia sau Congo, dar asta nu ne incalzeste cu nimic. Eu sunt mandru ca sunt roman dar nu prea pot sa ma mandresc cu ceea ce se intampla in Romania. Partea cea mai proasta este ca situatia se degradeaza mai mult. Deja multi romani au prins curaj sa protesteze la sugestiile de reforma venite de la UE. "Deja suntem membri asa ca sa nu-si mai permita ei sa ne dea sfaturi!" Asa ca ne-am intors la pseudoreformele din anii '90.

Evident emigrarea nu este o solutie decat pentru noi ca indivizi, dar nu rezolva problemele "tarii".
Suzuki SX4 Sedan GS
GPS MyGuide 3100 cu iGO Primo, iGO 8, Garmin XT, TomTom 7 si Navigon MN7
CB Midland Alan 48 Plus Multi B + Sirio ML-145 PL

Offline body

Tot din ciclul asta : La stirile din dimineata asta aud de un proiect de lege propus de ANAF si alti looseri de genul asta , prin care se vor opri automat bani din conturile persoanelor pentru plata datorillor catre stat . Din cate stiu nimeni nu are voie sa umble la conturile bancare daca nu e autorizat de titular . In Elvetia si acum mai sunt conturi ale nazistilor de care nu are tupeul sa se atinga nimeni . Mi se pare o desconsiderare a drepturilor omului . Si eu cred ca tara in care traim e de cacao . Imi pare rau ca nu am ramas pe unde am lucrat cand eram mai tanar si fara obligatii aka nevasta , copil etc .
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara

Offline vadiro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 400
Elvetia este o exceptie a sistemului bancar european, e un fel de paradis bancar, oricum sistemul bancar elvetian ale zilele numarate. A pierdut cateva zeci de mii de clienti doar in ultimul an.

Ceea ce nu vor sa inteleaga institutiile fiscale romanesti este ca firmele trebuie lasate sa se dezvolte nu sufocate cu taxe. Ar trebui creata o strategie care sa sprijine dezvoltarea companiilor romanesti. Dar in Romania totul se face haotic, in functie de interesele de moment a anumitor indivizi. De aceea nu e de mirare ca nu avem aproape nici o companie care sa fie activa la nivel european.
Suzuki SX4 Sedan GS
GPS MyGuide 3100 cu iGO Primo, iGO 8, Garmin XT, TomTom 7 si Navigon MN7
CB Midland Alan 48 Plus Multi B + Sirio ML-145 PL

Offline adrian_r5

Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
- nimic mai fals....incearca sa te documentezi mai bine. dar...hai fa un exercitiu totusi: de ce in tara asta expatii sunt cei mai buni si cei mai tari?
- idem mai sus
- daca esti slab asa vei proceda. totusi tind sa cred ca nu esti. Esecul e pur si simplu sansa de a incerca din nou, de data asta cu mai multa inteligenta.  ....esecul ar fi premisa unei adevarate victorii. (Henry Ford si Marin Preda)
- respect? respectul nu se cere respectul se castiga.

sa o luam pe rand :)

- expatii astia ai tai sunt toti CEO, Manageri la companii multinationale ? atunci dap iti dau dreptate ... sau te-ai gandit si la indieni, chinezi, chiar si unguri ? am intalnit pana acum in multinationalele la care am lucrat de toti si de toate si iti garantez ca cei din urma nu sunt vazuti asa de bine cum crezi tu. Am avut o colega venita din Ungaria si era tratata foarte urat, in echipa nici macar nu se vorbea in engleza cand era de fata

- la afirmatia cu "esti slab" .. cat trebuie sa inghit sa nu fiu slab in alta parte ? nu stiu nu imi vine sa dau exemple de cunostinte, prieteni, fosti colegi care au ajuns  la firme foarte mari cum ar fi IBM, Microsoft, Adobe chiar si pe post de manager .. degeaba iti faci treaba si e ok cand tu nu ai cu cine sa iesi la un suc ca toti de ocolesc ;)

- respectul se castiga asa este dar se pare ca unii dintre noi nu au nicio idee de ce inseamna respect si bun simt nu mai zic de celebri 7 ani de acasa (valabil pentru toate tarile)

- sistemul medical .. hm nici nu stiu daca sa ma bag intr-o discutie pe acest subiect ... pentru ca am trecut si eu pe acolo (nu direct, in familie)  ma rog .. o simpla intrebare de ce vin oameni de afara sa-si faca dintii aici ? (raspuns: afara costa dublu) de asta sunt 100% sigur si daca vreti comparam preturile

@body - am vazut si eu stirea si am postat-o la stiri .. problema este ca ai o amenda si nu vrei sa o platesti statul iti opreste din salariu :) din start te intreb de ce nu vrei sa o platesti ? daca ai incalcat legea ? nu gasesc acum dar la pro tv era un rau platnic din brasov (taximetrist) care avea nu stiu cate amenzi neplatite si ii opreste 129 ron pe luna din salariu sau ceva de genul. Explicatia lui: "statul doar ia nu si da" cum frate ?

@cristyyy2003 citatul ala nu are legatura cu ce vorbesc eu aici .. nu imi e teama de esec pe plan profesional imi e teama de cum sunt vazut de colegi, de oamenii obisnuiti ... nu ca imi fac treaba si aia e

O sa pun si eu un citat care mie imi place foarte mult ”Viața este ceea ce se întâmplă în timp ce planificăm viitorul”

- eu merg pe acest principiu daca momentan imi e bine si traiesc decent ma bucur de tot ce pot in acest prezent, maine daca o sa-mi fie rau o sa vad ce o sa fac :)

Asa ca... sa terminam cu offtopic-ul de aici fiecare face cum crede ca e mai bine pentru el, daca pe voi gandul ca pe viitor o sa traiti in alta tara sau traiti viata prin ochii altor oameni care o duc mai bine si au avut norocul sa se nasca in alta tara va face fericiti aveti toata libertatea dar nu ma judecati pe mine ca fac balanta intre Foarte RAU - OK - Super OK (nu ma compar la infinit cu nimeni :) doar ma bucur ca sunt sanatos, sunt inca tanar pot sa muncesc, am un loc de munca decent, imi permit sa investesc in pasiunile mele care ma fac fericit)

Offline adrian_r5

Circulaţie dată peste cap pe Calea Aradului, din cauza unor cabluri ale RATT  ... sintem in AD 2010 si Timisoara inca nu are centura ... de fapt ce ma mir de Timisoara cind nici Bucurestiu' n-are  >:) >:) >:)
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline body

Uite asa whizzy NU e normal ca , cineva ( orice autoritate a statului ) sa-ti umble tie prin conturi dupa pofta inimii . Ti-o spune unu care a primit o poprire pe salariu de la imbecilii astia la 4 ( patru ) ani dupa ce a castigat prin sentinta definitiva la tribunal . Si aberatiile astea ar putea continua . Unde sunt drepturile omului ?
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara

Offline edy70

:clap: @whizzy  :clap: ca bine zici ! Spun asta pentru a nu mai pune un "thumb up"  sub acoperire  :D
"Tara aceasta piere din lipsa de oameni, nu din lipsa de programe. Aceasta este parerea noastra."   
SX4 1.6i GS 107 CP 4x4 gri-metal
Raspunde la numele de ZAMBI.