Beliti bine ochii, mai ales in orasele de bastina.
Ieri, din graba, trebuia sa las masina intr-o zona anume. In zona, spre deosebire de capitala, mai multe parcari, din care una cu plata si doua (pana ieri) fara plata.
Ocolesc evident parcarea cu plata, din moment ce aveam la dispozitie si fara plata.. in una fara plata aglomerat, insa in a doua vad un loc - o infig acolo si plec in treaba mea.
Ma intorc cam in o ora... si asa..de departe vad frumos galben pe roata - fusesem blocat!
Pe semnul de parcare (ala mare si albastru) a aparut o banda ingusta si putin vizibila 'cu plata' iar semnul cu tarifele era acoperit de o duba parcata in momentul in care am venit eu. Asadar am muscat-o.
Fiindca tocmai transformasera o parcare din 'fara plata' in 'cu plata' erau o gramada de masini blocate. In plus, politienii comunitari erau undeva in zona, la umbra, scriind hartii.
Am mers la ei si le-am zis ca una din masinile blocate e a mea... mi-au cerut buletinul si permisul... i le-am lasat si i-am zis sa il cheme si pe cel care deblocheaza si sa faca hartiile sa nu pierdem vremea. Se uita pe permis si mi-l da inapoi, dupa care ia buletinul si zice 'trebuie sa ma apuc sa scriu si dispozitia de blocare' (pentru romanii care se plang de tara in care traiesc dar ar da o spaga mica sa iasa mai ieftin ala era 'semnalul' ca se putea negocia - putea lasa doar avertisment pe p.v. de contraventie si fara dispozitie de blocare). I-am zis sa faca si m-am dus catre un bancomat sa scot niste bani (era 93 deblocatul, iar eu mai aveam doar vreo 60 lei la mine). M-a durut la corazon ca intahartiile mplarea face ca banii respectivi i-am scos din alocatia lu' ala micu, insa nici nu am vrut sa negociez cu organu pentru ca eu nu dau spaga, mai ales la speciile de politieni.
Pe partea de contraventie rutiera, mi-a dat avertisment doar - asa ca inca nu am primit nici o amenda in cariera mea de sofer!
Asadar, cascati ochii ori cascati buzunaru'!