Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 708974 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti

Macar de ar fi lasat o carte de vizita.. Nesimtitu'!
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14590
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
La micul dejun al unui grup turistic din Romania, undeva in Europa, ceva mai la vest.

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

...undeva in Europa, ceva mai la vest.
E de  :D dar si de  :-((.  Asa ajungem sa ne cunoasca lumea.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline ASZ

Poate ca le impachetau ca sa nu se .. strice ?  :P
Suntem gospodari ... sa se stie :)

Offline Batranul

Beliti bine ochii, mai ales in orasele de bastina.

Ieri, din graba, trebuia sa las masina intr-o zona anume. In zona, spre deosebire de capitala, mai multe parcari, din care una cu plata si doua (pana ieri) fara plata.
Ocolesc evident parcarea cu plata, din moment ce aveam la dispozitie si fara plata.. in una fara plata aglomerat, insa in a doua vad un loc - o infig acolo si plec in treaba mea.

Ma intorc cam in o ora... si asa..de departe vad frumos galben pe roata - fusesem blocat!
Pe semnul de parcare (ala mare si albastru) a aparut o banda ingusta si putin vizibila 'cu plata' iar semnul cu tarifele era acoperit de o duba parcata in momentul in care am venit eu. Asadar am muscat-o.

Fiindca tocmai transformasera o parcare din 'fara plata' in 'cu plata' erau o gramada de masini blocate. In plus, politienii comunitari erau undeva in zona, la umbra, scriind hartii.
Am mers la ei si le-am zis ca una din masinile blocate e a mea... mi-au cerut buletinul si permisul... i le-am lasat si i-am zis sa il cheme si pe cel care deblocheaza si sa faca hartiile sa nu pierdem vremea. Se uita pe permis si mi-l da inapoi, dupa care ia buletinul si zice 'trebuie sa ma apuc sa scriu si dispozitia de blocare' (pentru romanii care se plang de tara in care traiesc dar ar da o spaga mica sa iasa mai ieftin ala era 'semnalul' ca se putea negocia - putea lasa doar avertisment pe p.v. de contraventie si fara dispozitie de blocare). I-am zis sa faca si m-am dus catre un bancomat sa scot niste bani (era 93 deblocatul, iar eu mai aveam doar vreo 60 lei la mine). M-a durut la corazon ca intahartiile mplarea face ca banii respectivi i-am scos din alocatia lu' ala micu, insa nici nu am vrut sa negociez cu organu pentru ca eu nu dau spaga, mai ales la speciile de politieni.

Pe partea de contraventie rutiera, mi-a dat avertisment doar - asa ca inca nu am primit nici o amenda in cariera mea de sofer! 

Asadar, cascati ochii ori cascati buzunaru'!

fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline Laurentiu

Pe semnul de parcare (ala mare si albastru) a aparut o banda ingusta si putin vizibila 'cu plata' iar semnul cu tarifele...
Nu prea inteleg ce treaba avea toata tevatura asta. Indiferent cum este, in momentul cind iesi din parcare, atunci platesti in functie de cit timp stai. Niciodata nu poti sti cit timp iti va lua o treaba anume (5-10 minute sau ore intregi) iar in parcare, chit ca e CU sau FARA plata, rotile NU se blocheaza.

P.S. Pina la urma intreb si eu ca fraierul: de ce si pe ce baza au blocat rotile INTR-O PARCARE ???
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline Batranul

parcarile de aici nu sunt imprejmuite; lasi masina in parcare, te duci la automat, bagi banutul si iti da biletelul pe care il bagi pe bordul masinii, la loc vizibil

sa ai asta in vedere daca ajungi prin metropola vecina iasului - si anume botosani  :D

blocarea rotilor se face in baza unei HCL (hotarari de consiliu local)
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline Laurentiu

Acum am inteles care a fost miscarea. Fiecare bordei are obiceiul lui.

parcarile de aici nu sunt imprejmuite;
Si atunci de unde stie un "neavenit" care e granita intre parcare si restul spatiului fara plata) ???
  • Suzuki SX4

Offline adrian_r5

Beliti bine ochii, mai ales in orasele de bastina.
... si mai ales la vreo 20 de metri de adresa de domiciliu ... in parcarea unde iti lasi de citiva ani masina. Batrane ... la tine in Nordu' Salbatec ai scapat ieftin ... da' la noi mai in vest (draqu' stie daca salbatic sau domestic ...) ... intr-o zi de 13.02.2009 ... o colega de serviciu a platit ceva mai mult (vreo 850 lei ... cred ca o parte din ei i-a recuperat in instanta - nu prea mai stiu detalii). Deci pleaca colega cu masina la lucru ... pe la ora 15 se intoarce si nu observa ca in intervalul in care lipsise portiunea respectiva de parcare s-a transformat brusc in statie taxi si strada a devenit strada cu sens unic. Parcheaza masina ... intra in casa ... si dupa vreo 15' mama ei observa pe fereastra cum "hingherii" de la ADP ii ridica masina  :( :( :(.
« Ultima Modificare: 20.Aug.2011, 12:31:07 p.m. de adrian_r5 »
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
Poate fi un motiv bun să sprijinim iniţiativa legislativă de interzicere a "ridicării" autoturismelor, mârlănie cu specific naţional !
Este firesc să fie ridicate doar maşinile care blochează traficul ori accesul la anumite obiective - nu doar pentru ca hoţii din primării şi firmele dedicate (în Nordu' Sălbatec firma care ridica maşinile aparţinea unui viceprimar !)  să poată încasa mult mai mulţi bani faţă de ce prevede legislaţia rutieră pentru staţionare/parcare în loc nepermis ...Ăsta-i miezul din dodoaşcă de fapt, să poată încasa mai mulţi firfirei decât prevede legislaţia pentru contravenţia amintită...
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain