Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 708969 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Batranul

cand imi plimb copilul prin parc, arunc ochiul spre maternitate: e o cladire veche si neingrijita, de vreo 5-6 etaje, care paleste pe langa biserica noua care se constrieste la vreo 100 m langa.

cand o societate nu da 2 bani pe generatiile viitoare insa sustine opulenta si inutilitatea, merita sa moara incet si sigur, lucru care se si intampla.

4000 biserici = aprox 100 cladiri per judet; ia inchipuiti-va ca in fiecare judet s-ar fi contruit 100 de cladiri cu destinatii: scoala, dispensar, azil de batrani, adapost pentru copii parasiti, clubul pensionarilor, cercuri pe diverse activitati extrascolare, biblioteci.

dar nu...

@Laurentiu - Bucurestiul nu poate da tonul revenirii la normal - asta pentru ca sunt tratati special cu diverse subventii ascunse si ras ascunse - cum era pretul gigacaloriei; ei intotdeauna au fost tinuti asa, in palme, sa nu cumva sa faca mare tam-tam si sa apara brusc pe la stiri si sa creeze un curent nefavorabil.
« Ultima Modificare: 11.Aug.2011, 10:53:51 p.m. de Batranul »
fost posesor de Ignis 1.5 4wd
www.scoaladepaine.ro

Offline Laurentiu

@Laurentiu - Bucurestiul nu poate da tonul revenirii la normal - asta pentru ca sunt tratati special cu diverse subventii ascunse si ras ascunse - cum era pretul gigacaloriei; ei intotdeauna au fost tinuti asa, in palme, sa nu cumva sa faca mare tam-tam si sa apara brusc pe la stiri si sa creeze un curent nefavorabil.
Hmmmmmmmmm, uite la asta nu m-am gindit. :(

Dormiti in linste; "serviciile speciale" vegheaza la linistea unora si bunastarea altora !
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14590
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Haideti sa ne bucuram cu totii, ne creste si noua pretul gigacaloriei de la 1 august ! Pe de alta parte, aveti doar partial dreptate. Subventia o da primaria, pe baza bugetului local. Adica, daca se platesc taxe (si se cam platesc !), are de unde sa dea. Daca nu, nu. Iar in legatura cu faptul ca bucurestenii ar vota preponderent cu puterea, dati-mi voie sa ma indoiesc.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Laurentiu

1. ne creste si noua pretul gigacaloriei de la 1 august !
2. bucurestenii ar vota preponderent cu puterea, dati-mi voie sa ma indoiesc.
1. Exista o rezolvare: montati-va C.T. de apartament. Cam toata tara a recurs la asa ceva de cind hotii din CETuri au inceput  sa ne bage pe git pierderile lor.

2.
Citat
...bucurestenii (marea majoritate)...
>:D<
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
@Laurentiu. Sunt de meserie si am calculat in toate felurile. O CT de apartament nu se amortizeaza in durata de viata a instalatiei la actualele preturi ale energiei (gaz natural + energie termica). Esti doar fericit sa o butonezi cum vrei tu. O solutie la problema este reducerea consumului prin reabilitarea termica a blocului.
  • SX4 by Giugiaro

Offline adrian_r5

Esti doar fericit sa o butonezi cum vrei tu.
De 8 ani am centrala proprie ... si pot spune ca fericirea asta cu butonatu' face toti banii  :happy:
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline Laurentiu

@Laurentiu. Sunt de meserie si am calculat in toate felurile. ...O solutie la problema este reducerea consumului prin reabilitarea termica a blocului.
Reabilitare termica (3.000 lei) + CT proprie (3.000-3.500 lei) + un termostat de ambient (max. 200 lei) reglat intre 20 - 23 gr.C  = befeciu sporit de comfort si financiar. Cu cit te fura lunar cei de la CET si/sau cei cu citirile si calculele de "repartitoare de caldura" + bagarea pe git a pierderilor de caldura de pe traseu ???

Pe parcursul a 9 ani de zile, de cind folosesc 2 centrale in 2 apartamente (unul la casa si unul la bloc cu cite 2 camere fiecare), consumul cel mai mare la gaz l-am avut de 350 lei la casa asta in cazul in care apartamentul are 4 pereti pe exterior si e situat pe un beci neincalzit.
  • Suzuki SX4

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Mai adauga la costul centralei si alte cheltuieli (costul conductei de gaze de pe scara blocului, costul debransarii, costul noilor radiatoare si a instalatiei orizontale, costul dosarului la distribuitorul de gaze) Am avut si eu centrala la apartamentul la care am stat, si toate astea m-au costat in 2005 vreo 70 milioane lei. Dar am mai avut un "noroc" : la o luna dupa iesirea din garantie a centralei, s-a ars ceva pe placa de comanda electronica a centralei. cum in romania service-ul se face prin inlocuire, m-a mai costat inca 100 euro. La fiecare 2 ani intre 2 si 3 milioane revizia tehnica periodica. 
Repet: centrala de apartament este minunata pentru a-ti realiza confortul dorit si  de a-ti monitoriza costurile. Dar, la actualele preturi ale energiei termice si gazului natural investitia in ea nu se recupereaza in 10 ani.
  • SX4 by Giugiaro

Offline Laurentiu

Mai adauga la costul centralei si alte cheltuieli ...
De acord cu tine dar decit sa dau bani si sa ingras PORCII (sa ma scuze patrupedele), mai bine ii dau cu folos pentru bunastarea mea. :)
  • Suzuki SX4

Offline sfichiu

Si eu am CT  de 10 ani si pot spune ca a meritat efortul pe care l-am facut,ma furau astia de la asociatia de locatari incontinuu,pana m-am ambitionat si-am montat CT care merge perfect si in prezent,+ vara nu aveam apa calda cate 2-3luni cica era in revizie CET-ul
 De 2 ani am si izolat termic peretii exteriori ai blocului pe scara unde stau lucru de care sunt bucuros ,s-a fazut la facturi,valori mai mici de plata, asa ca o fi bine si la sistemul centralizat dar eu sunt adeptul CT de apartament!
  • VITARA S ,Matiz