Autor Subiect: TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC.....si unde probabil va creste si copilul meu!  (Citit de 708932 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

@bogdanb
nu imi dau seama din cele scrise de tine daca aveai vignieta valabila sau nu, adica nu ai spus la ce data te-au depistat ca fiind fara vignieta. Dar modul cum au inteles autoritatile de la noi sa implementeze aceasta vignieta electronica este jalnic. Nu o data am auzit de cazuri in care oamenii au cumparat vignieta dar nu apareau in baza de date a CNADR si se trezeau cu amenda acasa. Faza cu despagubirea e chiar de neinteles. Din nou se adevereste un lucru facut cu curul in loc de cu capul. Tot omul cinstit care are vigneta valabila trebuie sa se puna pe drumuri, sa completeze o cerere sa plateasca apoi o taxa pentru ca CNADR sa-l ieie in evidenta.

In alta ordine de idei si acum ca si inainte cand era vigneta de se lipea in parbriz stai la mana celor de la benzinarie daca vor sa-ti dea sau nu vignieta. Caz patit personal. Intru pe la zece seara in tara pe la Cenad si opresc la primul peco, un Luk Oil. Aici aflu cu stupoare ca ei nu vand vignete, chiar daca sunt prima benzinarie cum intri in tara. Sa merg pana la Sannicolau Mare la Petrom. Ok, opresc la acestia si vanzatorul dupa ce se sinchiseste sa ma bage in seama imi zice ca nu functioneaza sistemul electronic de vanzare a rovignietei. Si il intreb eu ce fac in acest caz. Raspunsul vine pai sa merg asa si daca ma opreste politia sa le zic ca nu merge sistemul. Ca aia ma si cred pe mine. Zic bine bine, cu politia poate ma descurc dar cu camerele de supraveghere ce fac? Raspunsul a fost unul dezarmant. Pai cu camerele nu am ce face. Ii cer o hartie ceva, cu stampila de la peco cum ca eu am vrut sa cumpar vignieta dar nu mergea sistemul. Cica nu poate sa-mi dea asa ceva ca nu ii lasa sefii si oricum doar soferii straini cer o asemenea hartie, pe romani nu ii intereseaza asa ca nu are sa-mi dea o dovada ca eu am vrut sa cumpar dar nu am putut. Si ca de ce tin eu neaparat sa cumpar rovignieta ca oricum am numere straine si CNADR nu-mi va trimite amenda. Mi-a dat un bon stampilat pentru o guma de mestecat, cica sa-l arat pe ala daca ma opreste politia si nu ma crede ca eu am vrut sa cumpar vignieta dar lor nu le mergea sistemul.  Ma iau si plec, fara vigneta si fara dovada si opresc in Timisoara la un OMV sa alimentez si intreb si de vignieta. Vanzatoarea foarte amabila imi eleibereaza una. O intreb daca au fost probleme in seara aceea cu sistemul centralizat de eliberare a rovinietelor si imi spune ca nu. Deci vanzatorul de la Petromul din Sannicolaul Mare nu avea chef sa-mi vanda roviignieta si-l durea undeva daca eu aveam sa platesc amenda sau nu in cazul unui control.

Scuze ca am scris atata, dar m-am inervat din nou doar cand mi-am amintit de povestea rovignietei electronice din Romania.

Offline bogdanb

nu imi dau seama din cele scrise de tine daca aveai vignieta valabila sau nu,

Asa este: deci ei pretind ca m-au prins fara vigneta pe 10.12.2010 (!!!)  eu avand vigneta valabila pana pe 30.04.2011. Ma mai gandeam la ceva: nu cumva s-or fi luat de faptul ca nu a fost lipita pe geam? Oricum e aiurea, cat timp am o vigneta inseriata, iar pe ea scrie numarul de inmatriculare, cel de omologare si numele meu !
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline rexkrokiDAU

Incurcate sunt caile CNADR-ului. E posibil, chiar foarte posibil, ca tu avand vignieta veche, din cea ce trebuia lipita pe geam, aceasta sa nu figureze in baza de date cu vigniete electronice, verificarea vignieteleor vechi fiind facuta doar printr-un control "optic", e sau nu pe parbrizul masinii.    :dknw:

Offline macmat

Exista o reclama in care Liviu Mihaiu(Catavencu sau ExCatavencu) spune:......sint obligat sa cred  in viitor(sau cam asa ceva).Eu sint adeptul normalitatii,asa ca daca  am rovinieta valabila nu ma intereseaza ca tu(CNADR)ti-ai modificat modalitatea de verificare.......Orice ar fi (deci indiferent de rezultat),ca sa cred in viitor(sint obligat vorba lu'L.Mihaiu)i-as actiona in instanta cu cerere de daune(stressssss!!!).Chiar daca as pierde ,as ramine fidel principiilor...etc......NU SUPORT SA MA BATJOCOREASCA CINEVA PE BANII MEI!!!!! :-t

Offline adrian_r5

dar m-am inervat din nou doar cand mi-am amintit de povestea rovignietei electronice din Romania.
Esti sigur ca te-ai inervat si nu te-ai enervat  :-/ :-/ :-/

Si eu am avut o patanie cu rovinieta in septembrie anu' trecut ... Pe 06.09.2010 cu noaptea in cap am plecat in vacanta  ... rovinieta era expirata de ceva vreme da' cum n-am avut treaba interurban n-am mai cumparat alta ...Ma duc la primu' OMV de pe traseu ... spun ce doresc ... totu' merge aproximativ ok pina la momentu cind trebuia sa se tipareasca ceva la o imprimanta A4 matriceala ... care imprimanta se incapatina sa nu listeze ... S-au tot rugat de ea cele 2 fete de la OMV ... da' imprimanta a fost ferma pe pozitie ... Dupa juma' de ora de asteptat le-am explicat ca eu am vreo 1000 de km in fata si ca renunt la colaborare ... in principiu au fost de acord ... da' a aparut o noua problema - eu platisem deja cu cardu' si nu puteau sa-mi dea banii inapoi ... Le-am explicat ca eu n-am timp de glume ... pina la urma mi-au dat banii da' m-au rugat sa le las nr. de tel. in caz ca o sa aiba de dat explicatii vis a vis banii scosi din caserie ... le-am dat informatia ceruta da' le-am spus ca in urmatoarele 2 saptamini sa numa caute ca voi fi dus de acasa (se pare ca n-au fost probleme ca nu m-au cautat). M-am dus la urmatoarea benzinarie - un Mol - si in 5' totu' a fost ok.
Singura data cind am fost intrebat de rovinieta a fost pe 11.07.2009 la iesirea din tara spre Serbia.

L.e. - apropo de rovinieta si de "TARA UNDE SUNT NEVOIT SA TRAIESC" ... ma uit pe site la CNADNR si incerc sa aflu cum arata "reţeaua de drumuri naţionale din România" pe care daca vrei sa circuli legal trebuie sa cumperi rovinieta ... poate ca informatia exista ... da' personal n-am reusit s-o gasesc. Am aruncat o privire in tara vecina Ungaria care si ea foloseste tot un sistem de viniete ... pe site-ul motorway.hu ... si imediat am gasit informatia de care am nevoie - ROAD NETWORK  >:D<
PS - e drept ca noi sintem mai originali ... cred ca sintem singura tara din Europa la care trebuie vinieta / taxa de drum si pt. drumurile nationale ... altii se multumesc doar cu taxa pe autostrazi ... bine ... pe nemti nu-i punem la socoteala ca aia sint vai de cozonacu' lor dupa ce au pierdut ultimele 2 razboaie mondiale  >:)
« Ultima Modificare: 07.Iul.2011, 09:01:48 a.m. de adrian_r5 »
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline miocrl

verificarea vignieteleor vechi fiind facuta doar printr-un control "optic", e sau nu pe parbrizul masinii.    :dknw:
verificarea electronica are o baza de date cu numerele de masina care au platit. inregistreaza numerele de masini si verifica. am vazut un aparat pus la nivelul numerelor masinilor lanaga o duba portocalie chiar Duminica intre Lugoj si TM

Offline adrian_r5

o duba portocalie chiar Duminica intre Lugoj si TM
Fiat Doblo ... de obicei sta cite una pe Calea Aradului dupa sensu' giratoriu ala mare, la intrare in Deva cum vii dinspre Mintia ... si or mai fi si altele da' nu-mi amintesc acum ...

Offline adrian_r5

Offline Laurentiu

Daca-l ridica politia era ceva dar asa, l-au ridicat un "grup de civili" si l-au bagat in duba politiei.
La asa o mizerie de tara, asa organe de ordine.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline rexkrokiDAU

Esti sigur ca te-ai inervat si nu te-ai enervat  :-/ :-/ :-/

Vezi, ca dovada ca mi-a crescut pulsul cand rememoram patania cu rovignieta, am incurcat cuvintele.  :)