Autor Subiect: Uzura placute de frana in 9 luni ...?  (Citit de 1650 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Holi

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Gen: Bărbat
    • Sf.Gheorghe
Uzura placute de frana in 9 luni ...?
« : 28.Apr.2021, 02:55:19 p.m. »
Buna ziua tuturor!

Anul trecut, in iulie, mi-au schimbat placutele de frana la reprezentanta si neparurgand nici 10.000 de km, in 9 luni de zile, s-au uzat complet.
Au costat peste 800Ron.
Am 30 de ani vechime in condus, si nici de franat nu franez aiurea.

Cineva a mai patit la fel? Ce e de facut?
  • Vitara 4x4

Offline ntire2000

Re: Uzura placute de frana in 9 luni ...?
« Răspuns #1 : 28.Apr.2021, 03:06:15 p.m. »
Ai certitudinea ca s-au schimbat sau doar au fost facturate?
Ca eu n-am auzit de placute uzate complet în 10k de km....

PS: de reprezentanta nici nu te mai întreb, banuiesc ca sunt aceeasi cu care am avut si eu probleme.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Calin sb

« Răspuns #2 : 28.Apr.2021, 06:14:20 p.m. »
Nu ți le-au dat pe cele vechi?
Așa poti sa vezi daca sunt toate uzate sau nu, 
  • Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

Offline grigo53

« Răspuns #3 : 29.Apr.2021, 07:48:09 a.m. »
Salutare tuturor.

Am trecut si eu prin asta. La 45000 am schimbat pentru prima data placutele cu unele Brembo. Nu erau 100% uzate. Mai mergeau cred vreo 1000-2000 km. Cu cele noi am facut putin peste 10000 km si au inceput sa scoata acel zgomot care te anunta ca mergi fier pe fier. Erau terminate rau de tot. Am schimbat placutele si discurile. Sunt curios cat ma vor tine astea.
Eu am crezut ca a fost montajul defectuos dar daca aflu ca a mai patit-o cineva tind sa cred ca a fost alt motiv.
  • Ignis GL plus 2018 1.2 Benzina

Offline enicky

« Răspuns #4 : 29.Apr.2021, 10:25:27 a.m. »
   Aici sunt mai multe aspecte de luat in calcul : colegul a pus placute originale(800lei), ce-i drept ffff. scumpe, apoi pe unde a circulat cu ele, la uzura asta rapida probabil ca si discurile s-au uzat consistent, pe ce fel de drumuri a circulat, incarcarea masinii, stilul de condus. Sau au avut un defect de fabricatie.
    Placutele Brembo costa 200+lei, si tot ce am enumerat mai sus, plus posibilitatea defectului de fabricatie.
  E de incercat si stilul de condus anticipativ, combinat cu folosirea franei de motor. Prelungeste mult viata placutelor de frana.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline teutzue

« Răspuns #5 : 29.Apr.2021, 10:43:56 a.m. »
Eu am avut placute brembo de alea la 200 de lei. Am mers cu ele 35.000 de km pana s-au uzat impreuna cu discurile. Discurile la momentul acela aveau 115.000 km. In comparatie cu placutele originale, cele brembo au tinut mai putin de jumatate (35.000 vs 80.000). La cele din urma montajul a fost facut prost - nu s-au curatat si gresat canalele de ghidaj al placutelor, una ramanand imobila. Placutele brembo ar mai fi mers dar discurile erau uzate incat a trebuit sa luam discuri si placute noi cu totul.

Stilul de condus e relaxat la noi fara franari bruste. Consider ca depinde mult cum mergi.
Am pus TRW acum, placute identice cu cele "originale" care is 800 lei. Imi mentin parerea ca nu merita atatia bani cele "OEM" care sunt defapt TRW sau in unele cazuri akebono.

In cazul tau vad 2 variante: ori mergi tare (insa zici ca nu e asa in postul original) ori cei de la service au profitat si le-au schimbat foarte devreme (ar fi fost bine sa ceri placutele vechi cum intreaba un coleg mai sus).
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline MBL

« Răspuns #6 : 29.Apr.2021, 11:03:58 a.m. »
Dacă apar îndoieli cu privire la mecanicii din service, atunci ce garanție ai că plăcuțele pe care ți le-ar fi arătat ca uzate, sunt cele ale mașinii tale??? Îți pot arăta orice bazaconii... 
  • Vitara Passion 1.6VVT AllGrip MT

Offline VictorN

« Răspuns #7 : 30.Apr.2021, 04:51:10 p.m. »
Nu cred ca ți le‐au schimbat. Nu ai cum sa uzezi plăcuțele originale în 10.000 km oricum ai merge.
Cu ceva au mințit, fie nu l-au schimbat, fie au folosit alte plăcute mai ieftine.

Nu mai luați de buna ce va zic cei de la service. Puneți semne, luati piesele vechi înapoi, stați langa ei în timpul reviziei. Aici e vorba de siguranță voastră. Vi se spune ca se  schimba ulei motor, lichid de frână sau plăcute și nu se schimbă.

Acum nu poți face mare lucru. Le schimbi, de preferat nu la ei, și supraveghezi tot.

Trimis de pe al meu SM-G991B folosind Tapatalk

The following users thanked this post: ntire2000

Offline Dogy

« Răspuns #8 : 03.Mai.2021, 11:15:04 p.m. »
Te-au pacalit cu ceva. Ori cei de la revizia de acum, ori cei de la revizia anterioara.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline grigo53

« Răspuns #9 : 05.Mai.2021, 08:04:40 a.m. »
In cazul meu am fost de fata la montarea placutelor, deci nu poate fi vorba de o inselaciune. Setul de placute inlocuit a fost nou nout, dar nu a tinut decat 10000km.
  • Ignis GL plus 2018 1.2 Benzina