Autor Subiect: Sfat achizitie Suzuki Vitara (nivel dotari)  (Citit de 10456 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline VictorN

Re: Sfat achizitie Suzuki Vitara (nivel dotari)
« Răspuns #40 : 14.Mai.2021, 11:19:11 p.m. »
Diferențe în materie de costuri și calitatea serviciilor oferite difera și de la o reprezentanta Suzuki la alta.
Nu cred ca reviziile la Hyundai sunt mai scumpe. Se poate verifica pe forumul lor. Revizia 3 de pilda e 719 lei.
Arunca un ochi și pe ce probleme au mai avut cu vechea generație.

Importantă e mașina pana la urma.

Trimis de pe al meu SM-G991B folosind Tapatalk

Offline enicky

« Răspuns #41 : 16.Mai.2021, 12:09:07 a.m. »
  N-as fi scris aici dar mi s-a parut interesanta ideea de a alege dintre doua tipuri total diferite de masini, chiar daca preturile sunt apropiate.
Elantra am vazut-o chiar ieri, culoarea visina-putreda/grena, ii statea bine, doar "fata" nu mi se pare prea reusita, grila prea mare ptr. o berlina.
Ca dotari nu cred ca depaseste Vitara, dar, are motor mai mare si cp mai putini, o vad ca o  masina spatioasa  de familie(nu stiu ce *NCAP are), de sosea.

Vitara este in alta clasa, sportiva, motor mai mic dar mai potent, cp mai multi+hybrid care are si el kw/cp lui si ajuta + avantaje taxe-impozite, dotari multiple, 5*NCAP, vizibilitate superioara, manevrabilitate si parcare mai usoara, consum mult mai mic decat 1,6-le de la Elantra.

Marele avantaj al Vitarei este ca-ti ofera o pespectiva larga de abordare a oricarui tip de drum : sosea, drumuri de tara/pescuit/padure, chiar si usor off road unde n-ai nevoie de tractiune integrala, ci doar de o garda la sol mai buna(cu cei 13cm care se transforma in 10 cand ai bagaje n-as iesi in afara soselei cu Elantra!).
    Pe mine nu m-au interesat costuri de intretinere/revizii (si nici n-am intrebat de ele), care sunt in limite normale, iar de garantie nici n-am avut nevoie(doar un opritor la o usa l-am schimbat, nesemnificativ), in fapt ai o masina noua, in garantie 3+7ani(Vitara), despre ce vorbim?!
In rest, sper sa te ajute postarea mea in alegerea uneia dintre cele doua extreme.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: Voicinski

Online ntire2000

« Răspuns #42 : 16.Mai.2021, 12:23:16 a.m. »
Ca dotari nu cred ca depaseste Vitara, dar, are motor mai mare si cp mai putini, o vad ca o  masina spatioasa  de familie(nu stiu ce *NCAP are), de sosea.

Nu prea stie nimeni, ultimul test al modelului Elantra a fost în 2001 !!
Si a fost jenant rau....
Modelul din 2016 are un rezultat destul de modest la testele din Asia.

https://www.aseancap.org/v2/wp-content/uploads/2017/10/Hyundai-Elantra.pdf

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline remarque

Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Offline VictorN

« Răspuns #44 : 16.Mai.2021, 12:31:54 p.m. »
Cei de la Autovantage pregătesc un review cu noua Elantra.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

Offline Voicinski

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
« Răspuns #45 : 16.Mai.2021, 12:55:13 p.m. »
Se stie ceva daca la Vitara mai vine vreun facelift in 2022?

Avantajul la Elantra ar fi ca modelul ar fi "fresh" pentru urmatorii cativa ani si nu ar trebui sa-mi fac grija ca vine altul si sa-mi para rau ca l-am luat p-asta  :-))

Ca si concluzie, acum tind foarte mult sa mai astept un an. Simt ca daca as lua Vitara, as regreta Elantra ca si interior si design si daca as lua Elantra as regreta Vitara pentru ce a spus si @enicky mai sus.
  • Skoda fabia

Offline VictorN

« Răspuns #46 : 16.Mai.2021, 01:08:59 p.m. »
Setează bine prioritățile, dar tine cont și de cum s-ar putea schimba ele pe timp mediu/lung.

Spre exemplu pentru mine a fost important 4x4 pentru că făceam naveta zilnic 100km și pe timp de iarnă nu voiam să am emoții.
Acum nu mai fac naveta și dacă ar fi sa fac alegerea din nou probabil as lua ceva 2wd, automată, mai spațioasă și comodă pentru pasagerii spate și ceva mai finisata la interior.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

Offline cristidav

« Răspuns #47 : 16.Mai.2021, 01:28:34 p.m. »
Se stie ceva daca la Vitara mai vine vreun facelift in 2022?
Exista zvonuri primite de la dealeri cum ca pe final de 2021 sau inceput de 2022 va veni facelift Vitara Strong Hibrid. Ce inseamna asta, nu ma intreba. Se stie doar ca va fi un hibrid mai puternic... si mai scump  :D
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline enicky

« Răspuns #48 : 16.Mai.2021, 02:32:00 p.m. »
... Simt ca daca as lua Vitara, as regreta Elantra ca si interior si design si daca as lua Elantra as regreta Vitara pentru ce a spus si @enicky mai sus.
  Acum, trebuie sa-ti dai seama ca ai o problema majora totusi :
  Chiar daca au aceeasi motorizare, tu n-ai facut drive test cu Vitara si iti recomand sa nu minimalizezi aspectul, pentru ca vei vedea ca este totusi o diferenta majora intre ele(Vitara vs S-cross).
   Bate un drum pana la Ploiesti sau Pitesti si mergi cu ea. Pe de alta parte, pot sa-ti vand un pont : eu fac reviziile la Pitesti unde este cel mai ieftin, si au si mecanici constiinciosi, cuplez revizia cu o excursie/co si "transportul" nu ma costa nimic. Ei ma intreaba mereu "de ce vin de la Bucuresti sa fac revizia acolo, cand am atatea service-uri aici?", dar totdeauna le spun ca erau in drumul meu. :)

« Ultima Modificare: 16.Mai.2021, 02:50:02 p.m. de enicky »
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Voicinski

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 13
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
« Răspuns #49 : 16.Mai.2021, 02:54:06 p.m. »
... Simt ca daca as lua Vitara, as regreta Elantra ca si interior si design si daca as lua Elantra as regreta Vitara pentru ce a spus si @enicky mai sus.
  Acum, trebuie sa-ti dai seama ca ai o problema majora totusi :
  Chiar daca au aceeasi motorizare, tu n-ai facut drive test cu Vitara si iti recomand sa nu minimalizezi aspectul, pentru ca vei vedea ca este totusi o diferenta majora intre ele(Vitara vs S-cross).
   Bate un drum pana la Ploiesti sau Pitesti si mergi cu ea. Pe de alta parte, pot sa-ti vand un pont : eu fac reviziile la Pitesti unde este cel mai ieftin, si au si mecanici constiinciosi, cuplez revizia cu o excursie/co si "transportul" nu ma costa nimic. Ei ma intreaba mereu "de ce vin de la Bucuresti sa fac revizia acolo, cand am atatea service-uri aici?", dar totdeauna le spun ca erau in drumul meu. :)

O sa incerc sa vad daca gasesc si o Vitara 4x2 pt. test drive pe undeva. La Ploiesti chiar au in curtea reprezentantei modelul pe care il vreau (pe aceiasi culoare), dar sincer atitudinea doamnei cu care am vorbit la telefon a cam lasat de dorit.
Timpul de asteptare pt. masina oricum nu e relevant pt. mine.

• Skoda fabia