Autor Subiect: Discutii generale despre consumul de combustibil  (Citit de 1857 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dthem

Discutii generale despre consumul de combustibil
« : 07.Apr.2021, 12:51:13 p.m. »
Pentru o persoana care declara obsesiv ca nu e interesata de consum, ai niste cerinte foarte detaliate despre consum.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline VictorN

Re: Discutii generale despre consumul de combustibil
« Răspuns #1 : 07.Apr.2021, 02:44:11 p.m. »
Doar pt palmares probabil. Nu cred că ne interesează dpdv economic consumul pe niciunul, altfel ne luam diesel :D

Trimis de pe al meu ONEPLUS A5010 folosind Tapatalk

Offline enicky

« Răspuns #2 : 07.Apr.2021, 04:05:25 p.m. »
... Nu cred că ne interesează dpdv economic consumul pe niciunul, altfel ne luam diesel :D
     Foarte bine punctat("dpdv economic consumul pe niciunul"), "obsesiv" este un termen usor exageat,  dar legat de foto, recunosc ca am fost uimit de scaderea brusca a consumului(de la 11+ la 7+).

Pe de alta parte, apropo de existenta unei optiuni duale ptr. consum, am spus-o in contextul in care multi posesori auto(si nu neaparat Suzuki si nu neaparat de pe forum), prefera sa reseteze la un an, sau chiar la ani, iar intr-o discutie despre masini, unde consumul este un subiect, se lanseaza cifre care nu sunt tocmai elocvente, mai precis nu sunt nici pentru "urban" si nici pentru "extraurban".  De aici si ideea....
     Da, raman la ideea ca placerea condusului nu trebuie obturata de controlul consumul.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NicNic

« Răspuns #3 : 07.Apr.2021, 04:14:27 p.m. »
Doar pt palmares probabil. Nu cred că ne interesează dpdv economic consumul pe niciunul, altfel ne luam diesel :D

Trimis de pe al meu ONEPLUS A5010 folosind Tapatalk

Ori GPL / electric, hibrid.  :D
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Vecchio

« Răspuns #4 : 07.Apr.2021, 06:41:31 p.m. »
Când am lăsat mașina la service de au înlocuit tachetul de la pompa de inaltă, au lăsat mașina o juma de oră la ralanti să vadă dacă mai țăcăne(și țăcănea).
Ei, dar când m-am uitat la consum, CB înregistra 14,8 l/100 km! ;-) :D(cu ăsta eram obișnuit de la Sorento  :-)) :-)) =)) =)))
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline enicky

« Răspuns #5 : 07.Apr.2021, 07:03:21 p.m. »
Când am lăsat mașina la service de au înlocuit tachetul de la pompa de inaltă, au lăsat mașina o juma de oră la ralanti să vadă dacă mai țăcăne... dar când m-am uitat la consum, CB înregistra 14,8 l/100 km!
  Aici este o alta anomalie a CB-ului, in sensul ca in stationare ar putea sa arate litri/ora(l/h), asa cum imi arata la Ford.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline NicNic

« Răspuns #6 : 07.Apr.2021, 08:04:02 p.m. »
Când am lăsat mașina la service de au înlocuit tachetul de la pompa de inaltă, au lăsat mașina o juma de oră la ralanti să vadă dacă mai țăcăne... dar când m-am uitat la consum, CB înregistra 14,8 l/100 km!
  Aici este o alta anomalie a CB-ului, in sensul ca in stationare ar putea sa arate litri/ora(l/h), asa cum imi arata la Ford.

Si ce relevanta avea cosumul asta in l/h?
De obicei masinile sunt folosite pentru deplasare, asa ca ar fi mai relevant un consum per distanta.

LE.: Dar, este destul de dificil (matematic e absurd) sa calculezi un consum specific la 0, asa ca poate de asta unele masini afiseaza consumul in l/h.
Desteapta-te romane!

Offline enicky

« Răspuns #7 : 07.Apr.2021, 08:17:51 p.m. »
...in sensul ca in stationare ar putea sa arate litri/ora(l/h), asa cum imi arata la Ford.
   Are o mare relevanta daca esti obligat sa stationezi cu motorul in functiune fie pentru ca iti trebuie caldura(iarna/inzapezire), sau vara aer rece, pentru ca iti poti evalua cat timp mai ai combustibil. Si nu e imposibil de calculat.

Offline NicNic

« Răspuns #8 : 07.Apr.2021, 09:04:16 p.m. »
Si cum se calcula la Ford consumul mediu?
Aduna consumul orar cu cel la kilometru?  :D
Desteapta-te romane!

Offline enicky

« Răspuns #9 : 07.Apr.2021, 09:22:50 p.m. »
  La Ford consumul l/h il arata pe bord.
Deja probabil suntem off topic, e matematica simpla : rezervor plin/km parcursi/consum mediu/combustibil ramas/timp de stationare cu 0,5l/h.