Autor Subiect: Comportamentul vopselei in timp: matuire exfoliere  (Citit de 2118 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline stefanpomarac

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 5
  • Gen: Bărbat
    • București
Comportamentul vopselei in timp: matuire exfoliere
« : 10.Mar.2021, 10:29:09 p.m. »
Salut,

Sunt in situatia de a alege o culoare pt o vitara spirit. Ma tenteaza rosu dar mi-e frica de exfoliere si matuire in timp.
M-ar ajuta un feedback al celor ce detin de cativa ani un astfel de model.
Multumesc
  • Vitara Luxus AG hibryd / Colt 1.3

Online cristidav

Re: Comportamentul vopselei in timp: matuire exfoliere
« Răspuns #1 : 10.Mar.2021, 11:28:39 p.m. »
Salutare !
Nu cred ca are cineva o Vitara atat de veche incat sa iti ofere un raspuns pertinent.
Cel mai probabil in 5 ani nu se va matui. Si tot cel mai probabil ca de la 10 ani in sus se va matui cea nemetalizata. Cea metalizata ar trebui sa fie ok si dupa 10 ani.

Din experienta stiu ca vopseaua metalizata (de ex a Suzei mele si a unor Passaturi) tine mai bine dupa 9-10 ani de viata decat vopseaua nemetalizata (a Loganului tatalui meu). Ca o fi diferente de calitate intre marci auto, asta nu stiu sa iti spun.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline stefanpomarac

• Newbie
  • *
    • București
« Răspuns #2 : 10.Mar.2021, 11:33:05 p.m. »
Rosu la Vitara este doar nemetalizat. La fel alb simplu. Restul sunt metalizate.

Online cristidav

« Răspuns #3 : 10.Mar.2021, 11:38:16 p.m. »
Caz concret: eu am vrut sa optez pentru acel rosu pe SCross, insa, din considerentele enuntate mai sus, am optat pentru rosul-visiniu metalizat.
Daca eram in situatia ta, sa am doar optiunea de rosu nemetalizat (pentru mine rosu la masina e un must be atata timp cat se poate), as fi fost extrem de indecis.
Dar poate te lamuresc alti colegi de forum, cu alte modele rosii, nemetalizate, destul de "vechiute". E drept, si cu vopsea mai buna decat cea care se toarna azi...
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline enicky

« Răspuns #4 : 11.Mar.2021, 12:15:19 a.m. »
Rosu la Vitara este doar nemetalizat. La fel alb simplu. Restul sunt metalizate.
    1. Cunosti anul de lansare al modelului cautat ?
    2. Cunosti conditiile de garantie oferite de producator? Concret, garantie totala, garantie caroserie?
    3. Cunosti tipul de vopsea care se foloseste acum la toate modelele?
   Acestea sunt intrebari al caror raspuns il gasesti doar la un dealer auto. In functie de aceste raspunsuri poti avea o imagine sumara, ce-i drept, asupra rezistentei vopselei.
    4. Ai putea cere o consultatie la un expert in detailing auto cu privire la intretinerea caroseriei auto, respectiv vopsea, astfel poti gasi metode de pastrare a vopselei cati ani iti doresti.
Apropo, Vitara noua a fost lansata in 2015, crezi ca dupa 6(sase) ani de utilizare, iti poate da cineva un raspuns corect, obiectiv ?!
Daca iti doresti o vopsea foarte rezistenta, trebuie  sa cauti un model vechi de cel putin 10ani, pentru ca atunci nu se foloseau vopsele ecologice si era si alta tehnologie de aplicare.
    In rest, intrebarea nu numai ca este prematura, avand in vedere anul aparitiei masinii, dar este oricum altfel, numai normala nu.
De altfel, vopseaua este elementul cel mai usor de remediat la o masina !
  Succes in alegerea unei masini cu vopsea rezistenta la matuire si... exfoliere !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline bogdanpiatra

« Răspuns #5 : 11.Mar.2021, 09:35:45 a.m. »
Uitati va la toate marcile la modelul rosu nemetalizat, si au o matuire si un comportament ciudat.
Nu stiu de ce, dar la toate marcile, inclusiv skoda, renault, vw,

Daca o mai scapi si la spalatorii cu spuma activa....
Plus ca se pateaza foarte tare de la caca de pasarici
  • nici una inca

Offline ...

« Răspuns #6 : 11.Mar.2021, 09:38:55 a.m. »
Loganul meu din 2007 rosu nemetalizat s-a pastrat foarte bine, nu s-a matuit/exfoliat.
S-Cross-ul antefacelift din 2016, tot rosu nemetalizat, nu da semne deocamdata de afectiuni dermatologice.

Peste alti 5 ani nu-mi va mai prea pasa de vopsea, o pasez juniorului ca sa-si faca mana talpa.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #7 : 11.Mar.2021, 09:57:36 a.m. »
Uitati va la toate marcile la modelul rosu nemetalizat, si au o matuire si un comportament ciudat.
Nu stiu de ce, dar la toate marcile, inclusiv skoda, renault...

Cam asa?  :D

N-am o poza mai noua, ci una doar dupa 7 ani. Dar la fel e si-acum  ;)
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ...

« Răspuns #8 : 11.Mar.2021, 10:09:58 a.m. »
Ultimu' preț, șăfu'?

Offline stefanpomarac

• Newbie
  • *
    • București
« Răspuns #9 : 11.Mar.2021, 10:14:32 a.m. »
Mulțumesc pentru răspunsuri. Scopul întrebării era acela de a afla dacă în decurs de 5 6 ani ar putea apărea probleme. Ulterior se justifica o vopsire locala dacă va fi cazul.

Un spirit cu set de roti de iarna e undeva pana în 22k, vopsea metalizata 1 ton și ceva mărunțișuri accesorii.