Autor Subiect: suzuki vitara de 2015 in sus consuma ulei?  (Citit de 3432 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline sculeac gabriel

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 1
  • Gen: Bărbat
    • Mizil
suzuki vitara de 2015 in sus consuma ulei?
« : 14.Feb.2021, 07:47:20 p.m. »
suzuki vitara dupa 2015 16 benzina consuma ulei de la schimb la schimb dupa un anumit numar de km?
dar cele 16 diesel DDIS ?
multumesc!
  • vitara

Offline Nica

Re: suzuki vitara de 2015 in sus consuma ulei?
« Răspuns #1 : 16.Feb.2021, 11:42:34 a.m. »
Eu am 1.6 diesel, 105000km iar răspunsul este... nu ştiu. Nu s-a aprins niciodată vreun martor şi nu am completat niciodată între schimburi.

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #2 : 16.Feb.2021, 02:49:34 p.m. »
Salut,

Eu am DDIS, nu consuma ulei notabil de la o revizie la alta. In 5 ani nu am completat niciodata.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline Dogy

« Răspuns #3 : 17.Feb.2021, 12:45:22 p.m. »
E logic sa consume ceva, mai ales dupa un anumit numar de kilometri.

Mie a inceput sa-mi consume cam 200-250 ml la 12.000 de km, dar am grija sa completez - nu-mi place sa stiu ca uleiul e sub nivelul maxim. Cred ca e un consum normal, mai ales la un motor mic, care se tureaza un pic mai mult de la 100 - 120 km/h in sus, in lipsa treptei a 6-a.

Diferenta dintre minim si maxim pe joja cred ca de 1 litru in general. In mod normal, daca scade sub nivelul minim, ar trebui sa se aprinda avertizorul rosu din bord. Daca nu scade atat de mult si nu verifici, nu ai cum sa stii cat iti consuma intre schimburi.

Eu verific la cateva mii de kilometri, dupa ce am patit-o, la vechiul Colt, nestiind cat ulei consuma, sa ma trezesc la un moment dat, la o verificare nu cu mult timp inainte de schimbul regulat de ulei, ca era cu muuult sub nivelul minim de pe joja, dar fara sa se fi aprins ceva in bord. Practic, i-am pus 1 litru de ulei si abia trecuse de minim. Se intampla parca pe la vreo 150.000 de km. Nu stiu cat am mers asa, cu ulei sub minim, dar e clar ca a fost inceputul sfarsitului ptr motor. Din momentul ala am constatat ca-mi manca mai mult de 1 litru la fiecare 10.000 de km, dupa care a tot crescut. Pe la 240.000 de km ajunsesem sa pun 1 litru cam la fiecare 1.000 de kilometri. La 260.000 de km puneam plinul si litrul de ulei (desi nu scotea fum, asa cum v-ati imagina), moment in care motorul a cedat cu totul - in urma cu 2 ani se intampla asta. I l-am schimbat cu altul SH, mult mai putin rulat, si merge impecabil si in ziua de azi.

Chiar eram si eu curios sa aflu cat ulei consuma alte Vitare.
« Ultima Modificare: 17.Feb.2021, 01:02:22 p.m. de Dogy »
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline dthem

« Răspuns #4 : 17.Feb.2021, 01:24:50 p.m. »
Eu la 1.4 la cele 3 schimburi facute pana acum am observat cresteri pe joja spre finalul intervalului de revizie, semn ca am oil dillution (scapari de benzina in ulei). Probabil si datorita regimului de condus la turatii extrem de mari (motorul atinge maximul turatiilor cu generozitate, pe autostrada merg foarte tare, etc...).
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline remarque

« Răspuns #5 : 17.Feb.2021, 03:20:39 p.m. »
Un motor cu turbină pe benzină funcționează la presiuni și temperaturi mai mari decât unul pe benzină aspirat. Asta duce în principiu la un consum cu ceva mai mare de ulei la un turbo față de aspirat.
În principiu la Suzuki pe benzină 1,6 ar trebui să consume mai puțin ulei decît 1 sau 1,4.
Dacă vreți să faceți comparație cu alte mărci găsiți niște detalii aici.
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Offline enicky

« Răspuns #6 : 17.Feb.2021, 07:14:04 p.m. »
   Daca te intereseaza o marca auto evident te documentezi pe site-uri, propietari, etc. si n-am auzit pana acum nici la Sx4 cu 150-200000km sa consume ulei.
   Cu atat mai mult nu vad rostul acestei intrebari pentru o masina ca abia are 5(cinci) ani de functionare/lansare.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Dogy

« Răspuns #7 : 17.Feb.2021, 07:25:39 p.m. »
   Daca te intereseaza o marca auto evident te documentezi pe site-uri, propietari, etc. si n-am auzit pana acum nici la Sx4 cu 150-200000km sa consume ulei.
   Cu atat mai mult nu vad rostul acestei intrebari pentru o masina ca abia are 5(cinci) ani de functionare/lansare.

De consumat ma indoiesc ca nu consuma niste ulei, mai ales la 150.000-200.000 de km. Daca nu se verifica nivelul de ulei pe joja si nu se aprinde martorul in bord nu inseamna ca nu consuma deloc.
  • Suzuki Vitara Facelift 2019 1.0 Passion 5MT Allgrip

Offline enicky

« Răspuns #8 : 17.Feb.2021, 08:47:37 p.m. »

De consumat ma indoiesc ca nu consuma niste ulei, mai ales la 150.000-200.000 de km. Daca nu se verifica nivelul de ulei pe joja si nu se aprinde martorul in bord nu inseamna ca nu consuma deloc.
  Posibil, dar pe forum nu s-a plans nimeni ! Iar eu am avut Vectra pana la 167000k si chiar am fost atent la acest aspect si nu consuma ulei, dar nu cred ca e cazul Vitarei, care in situatii rare a ajuns in 5 ani la 100k km.
  Oricum, intrebarea mi se pare prematura si cu atat mai mult deschiderea unui topic cu subiectul asta.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14535
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #9 : 17.Feb.2021, 09:02:40 p.m. »
Cu riscul sa fiu offtopic,  am facut doua teste la masina mea cu M16A in exploatare de 11,5 ani si 102500 km:
1. Cu un șervețel am sters insistent interiorul tevii de esapament la evacuare. A iesit complet alb.
2. Am măsurat nivelul pe joja: identic cu cel de la revizie (acum 6 luni), adică putin peste media orificiilor de pe joja. Niciodată nu am sesizat scăderi de nivel, oricand am controlat.
Concluzia mea e ca motorul nu consuma ulei in modul in care poate fi relevat pe joja.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice