Autor Subiect: Cum sa construiesti o casa (sfaturi, etc.)  (Citit de 26588 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline migabi

Re: Cum sa construiesti o casa (sfaturi, etc.)
« Răspuns #70 : 14.Iul.2015, 09:32:01 p.m. »
Daca amenajezi un drum public, amenda scrie pe tine. Daca locatia e intr-un sat, nu merge un proiect european (sau ceva pe acolo) ?
SX4 SE m16a awd 2011

Offline cristidav

« Răspuns #71 : 14.Iul.2015, 10:09:51 p.m. »
Repet, cand spun amenajarea unui drum ma refer la aruncat putin pietris pe caile de rurale ale rotilor, pe un drum de pamant de juma de banda, pe culme de deal, printre buruieni si arbusti, care trece pe langa alte 2 case parasite si uitate de Cel de sus. Asta nu se poate numi "amenajare".

Nu vorbim de un drum public in... Busteni, in plina civilizatie. Vorbim de un drum uitat de lume, iar cele 2 carute de care am zis mai devreme ca trec sunt oarecum o exagerare. Poate niciuna :)

Cine si de ce m-ar amenda ? Ca am facut treaba lor, ca am aruncat 2 pietre ca sa pot ajunge cu masina la casa ?
Daca detii mai multe informatii, Migabi, nu te sfii. M-ar ajuta orice parere.

Eh, Nic, compactor... Masina mea :)

Poate ca voi arunca o intrebare si la primarie, dar voiam parerea voastra inainte. Cu proxima ocazie va fac o poza de la fata locului.
Drumul arata cam asa ceva:

Asta e partea superioara, unde NU vreau sa pun pietris. Pietrisul s-ar pune undeva sub deal, in padurea din fata-dreapta. Asa drum e, ca la ora actuala, o masina incape zgariata de toti pomii si arbustii. Deci, va dati seama ce drum public e... (cu titlul doar, ca nu e pe terenul nimanui.)
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline miocrl

« Răspuns #72 : 15.Iul.2015, 12:34:12 p.m. »
pai nu de aia ti-ai luat SX ca sa mergi pe drumul ala asa cum e? acum vrei sa schimbi sx-ul?

Offline miaunica

« Răspuns #73 : 15.Iul.2015, 03:26:02 p.m. »
@cristidav, iti raspund atat la nivel de teorie cat si de practica: se merge la primarie, se afla al cui e drumul, daca e in proprietate privata sau al primariei si apare pe un cadastru cu destinatia drum de acces, poti linistit sa pui un pietris pe el. Chiar daca nu ar avea destinatia de drum de acces, daca imobilul tau isi face accesul pe respectivul teren , faptul ca pui pietris (atentie, nu asfalt) in cel mai nefavorabil caz, se poate considera o ïmbunatatire"provizorie, pt care nu se necesita autorizatie, imobilul putand fi adus oricand in situatia anterioara
 (un imobil nu se poate vinde fara drum de acces, chiar daca s-ar ajunge pe instanta, cel care te-a pus in proprietate- ca ai cumparat de la un particular, ca ai fost pus in posesie pe legea 18 , indiferent de varianata, trebuia sa ai drum de acces. daca , sa presupunem ca tu si cei doi vecini retaciti, erati invecinati cu alte proprietati private si nu ar exista drum de acces, o metoda ar fi sa cedeze fiecare o fasie de teren si sa se constituie acest drum)
cainii au stapan...pisicile au anturaj

Offline cristidav

« Răspuns #74 : 15.Iul.2015, 04:16:52 p.m. »
Miocrl, NU am 4x4 pe SX si, la o ploaie mica, derapez in voie, caci e in usoara panta. In stadiul actual, pamant presarat cu 10 pietre, e utilizabil doar 3 luni pe an, vara. Vreau sa pot ajunge linistit la casa macar 3 anotimpuri, daca iarna oricum nu voi putea.

Miaunica, am vazut pe schita cadastrala ca drumul nu apartine nimanui. Ambii vecini qveau terenuri pana in drum pe schita. Presupun ca e drum de acces, in posesia primariei, a statului. Eu oricum voi pune 5 rabe de pjatra sparta, fiindca stiu ca acolo nici dracu nu ma va lua la rost, ba poate imi va multumi. Dar voiam sa stiu cum sta treaba, la ce sa ma astept.

Mergand repetat la munte in aceleasi locuri, am observat nenumarate drumuri de acces care deservesc casele unui catun ca erau amnajate si rasamnajate cu pietris, ca sa nu se chinuie satenii prea mult. Ma indoiesc ca, in creierul salbaticiilor, a mers cineva sa ceara aviz sa arunce niste pietris...

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #75 : 15.Iul.2015, 04:28:23 p.m. »
Pai dacă drumul aparține de primărie, vezi dacă nu pot arunca ei niște pietriș acolo, vin alegerile locale anul viitor în vară. :)

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #76 : 15.Iul.2015, 04:29:51 p.m. »

@cristidav, iti raspund atat la nivel de teorie cat si de practica: se merge la primarie, se afla al cui e drumul, daca e in proprietate privata sau al primariei si apare pe un cadastru cu destinatia drum de acces, poti linistit sa pui un pietris pe el.

Cred ca sfatul @miaunicai este foarte bun. Daca obtii si un Aprobat pe o cerere la primar cred ca este si mai bine.

Ai cumparat casuta pana la urma sau doar iti faci calcule?

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

« Răspuns #77 : 15.Iul.2015, 04:31:59 p.m. »
Fara suparare, dar 400Euro pentru a putea ajunge la casa timp de 3 anotimpuri in loc de unu' singur mie personal nu mi se pare un capat de tara... Gandeste-te ca alternativa ar fi sa vinzi actualul SX4 si sa-ti cauti ceva cu 4x4, alternativa care sunt convins ca e mai costisitoare...

Sent from my X8 using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline cristidav

« Răspuns #78 : 15.Iul.2015, 05:33:05 p.m. »
Eu n-am zis ca e capat de tara. Chiar de-aia vreau sa arunc pieatra sparta, nu sa-mi schimb masina ;)

Inca nu am cumparat casa, insa am batut palma cu proprietarul, iar el umbla acum dupa acte, intabulat pe numele mamei lui, ca sa o poata vinde. M-a asigurat de nenumarate ori ca nu ar umbla dupa acte daca nu ar vrea sa vanda. Asteptam cu sufletul la gura sa iasa titlul de proprietate, ca sa o putem cumpara.

Poza e facuta la google earth, 3D, ca sa va dati seama de teren. Sus, cu galben, e asfaltul. Am trecut si altitudinile, ca sa va dati seama de panta. Linia rosie reprezinta 500 m distanta. Pot cobora, fara piatra pusa, pana la casa2, de unde incepe "jungla". "Casa" e viitoarea noastra casa.
Ca sa va faceti o idee despre ce fel de drum vorbesc.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #79 : 15.Iul.2015, 05:38:35 p.m. »
Tu vrei sa locuiești permanent acolo și să renunți la locuința actuală? Câți km sunt până la prima școală și ce condiții oferă?