Autor Subiect: Cum sa construiesti o casa (sfaturi, etc.)  (Citit de 26594 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Silfax

Re: Cum sa construiesti o casa (sfaturi, etc.)
« Răspuns #40 : 03.Sep.2012, 10:24:08 p.m. »
Luci, nu pot sa spun decat ca te-ai scos f. bine cu cheltuielile daca ai platit tarifele de care spui si a iesit si ceea ce iti doreai.
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline miaunica

« Răspuns #41 : 04.Sep.2012, 11:27:03 a.m. »
adevarul e undeva la mijoc si tine de cele mai multe ori de proiectant ( aici ma refer experienta, respect pt munca ce-o depune..etc...nu la cei care au "desenat" o casuta si prezinta acelasi proiect la oricine le  trece pragul ) si de beneficiarul lucrarii (complexitate constructie si de ce nu, poate cel mai important, sa stii ce vrei , nu sa accepti orice ti se baga sub nas...)
daca intrati asa, orientativ, pe situri dedicate, veti vedea ca ce a spus @miocrl este real si reprezinta o medie a preturilor...

nota: nu "ma dau cu parerea"...chiar am trecut de 2 ori prin construirea unei case si cunosc ce inseamna :proiecte, autorizatii, ridicare, racorduri la utilitati, instalatii, finisaje)
cainii au stapan...pisicile au anturaj

Offline miocrl

« Răspuns #42 : 25.Oct.2012, 12:16:04 p.m. »
are cineva incalzire in pardoseala? e faina?

Offline BXXENL

« Răspuns #43 : 25.Oct.2012, 12:30:00 p.m. »
Am eu acasa, e fain sa fie gresia calda cand pasesti mai ales daca esti ca mine si nu stai in papuci, dar e risipa mare. E fita ca e cald si nu ai calorifere/tevi insirate, dar randamentul e mai mic. Poti pune in anumite camere, gen sufragerie/living daca ti-e urat de calorifere, sau in baie sa fie gresia calda cand iesi din cada, sa se usuce pe jos mai repede etc. Nu are rost in toata casa decat daca ai buzunarele doldora.

BTW, la mine sunt tevi de cupru, matrita sub gresie. Nu am electrica sau altceva. Folosesc agentul termic de la bloc. Nu stiu cum ar fi cu repartitoare, dar daca e pt casa (pe pamant) banuiesc ca nu o sa ai treaba cu RADET.
« Ultima Modificare: 25.Oct.2012, 12:34:21 p.m. de BXXENL »
  • SX4 1.5
Alex

Offline roberto

« Răspuns #44 : 25.Oct.2012, 02:34:59 p.m. »
are cineva incalzire in pardoseala? e faina?

www.incalzireinfrarosii.ro

Am doi prieteni care se incalzesc cu asa ceva, unul in Satu-Mare, celalalt in Resita. Ambii sunt super incantati de raportul cost/randament.
SUZUKI JIMNY FL 2013
LAND ROVER DISCOVERY

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #45 : 25.Oct.2012, 03:20:56 p.m. »
Incalzirea in pardoseala (cu apa calda) se recomanda incaperilor cu suprafete mari  (peste 25 mp) si este dedicata foaierelor de teatre, salilor de concerte, conferinte, aeoroporturi, etc. Merge si la vile, in cuplaj cu o centrala dedicata pentru asemenea instalatii (t< 40 C), sau cu pompe de caldura. Se toarna o sapa speciala care include serpentinele de incalzire.
In ceea ce priveste incalzirea prin radiatie, pare OK. Cu doua conditii: o buna dimensionare a instalatiei electrice (ai vazut cat era exemplul din link -7,5 kW) si o buna izolare termica (polistiren si termomane).

« Ultima Modificare: 25.Oct.2012, 03:24:55 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline shpeedy

Europubele SH ???
« Răspuns #46 : 03.Nov.2012, 02:12:18 p.m. »
Stiu ca nu prea tine de constructia unei case, dar n-am vrut sa mai deschid un topic cu problema mea , iar asta mi s-a parut cel mai apropiat ca subiect.

Problema e urmatoarea: in mai putin de un an, e a doua oara cand mi se fura pubela de gunoi; de data asta cu tot cu gunoi - aseara am dezlegat-o de stalpul si pana sa vina de dimineata gunoierii nu mai era...

Intrucat nu mai am chef sa iau tot una noua (stiu ca nu e mare diferenta de pret intre nou si SH, dar ma ajuta la psihic daca le tratez ca pe consumabile), apelez la voi poate stiti un depozit in Bucuresti unde pot gasi pubele second-hand de 120-140 litri (poate chiar a mea :D).

Multumesc !
« Ultima Modificare: 03.Nov.2012, 02:15:06 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline xim

« Răspuns #47 : 05.Nov.2012, 06:51:08 p.m. »
cred ca daca afli sursa  secondhand-uri, ai sanse sa-ti recuperezi pubela .. contra cost bineinteles  :-))
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline shpeedy

Re: Re: Cum sa construiesti o casa (sfaturi, etc.)
« Răspuns #48 : 09.Nov.2012, 11:37:43 a.m. »
Tot eu revin cu raspuns (poate mai are cineva nevoie).

Am gasit un depozit de pubele sh la intrarea in Chiajna, chiar dupa podul de la intrare in Chiajna, pe partea stanga (cum ai in spate Uverturii).

Ce mi-a marit gradul de incredere ca nu sunt sanse sa-mi rascumpar pubela era boss-ul care era roman vorbitor corect de limba romana, care mi-a si explicat ca firma nu se ocupa atat de comertul cu pubele sh, cat cu preluarea celor uzate de la asociatiile de locatari (din Ro sau din De) si faramitarea lor in vederea topirii. Doar ca luandu-le la bulk, se mai strecoara si unele bune, pe care le spala si le vand.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #49 : 04.Dec.2012, 10:49:07 a.m. »
O idee de streasina, cu exces de material.

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice