Autor Subiect: Cum sa construiesti o casa (sfaturi, etc.)  (Citit de 26592 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline miocrl

Re: Cum sa construiesti o casa (sfaturi, etc.)
« Răspuns #30 : 31.Iul.2012, 04:35:53 a.m. »
categoric :). am ancorat doar transversal si la plecare de pe loc au glisat :), am ancorat si longitudinal + mana scoasa in sus pe geam pt feedback
din cauza vitezei(am mers cu a 1-a si a 2-a f putin cu multe franari pt revenire)  cele de sus glisau in spate si din cand in cand mai puneam frana ca sa revina cat de cat la o suprapunere. probabil ca daca le fixam bine intre ele a.i. sa nu faca pelicula de aer nu mai glisau..

Offline hugbear

Re: Cum sa construiesti o casa (sfaturi, etc.)
« Răspuns #31 : 31.Iul.2012, 08:11:13 p.m. »
Pare amuzant la prima lectura, dar acum vreo 4 ani mergeam pe un drum judetean iar Dacia papuc din fatza cara o placa de OSB, ancorata cat sepoate de tzeapan longitudinal pe mijloc. Ce nu si-a dat seama nenicul a fost ca din cauza unghiului, cand a marit viteza (cca 95kmh) placa a prins portanta si S-A RUPT IN DOUA de-a lungul sufei, zburand in lateralele drumului. Noroc ca avusesem inspiratia sa mentin distanta si sa nu incerc sa depasesc la viteza aia (zbaterile placii mi-au dat niste vibe-uri negative) iar cel ce venea pe contrasens avea distanta marisoara (vreo 500m). Cand m-am intersectat cu cel de pe contrasens i-am vazut ochii inca iesiti din orbite. Bine ca nu s-a panicat si si-a tinut drumul.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

 „Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon
 

Offline sfichiu

  • VITARA S ,Matiz
 

Offline cristian_ionescu

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 236
  • Gen: Bărbat
Re: Cum sa construiesti o casa (sfaturi, etc.)
« Răspuns #33 : 12.Aug.2012, 02:01:23 a.m. »
Eu am construit casa sistem "cadre" cu peretii de BCA . In momentul in care am construit-o era cel mai convenabil . Am exclus lemnul deoarece lemnul prezinta numeroase deficiente ( carii , trebuie sa fie f uscat etc ) . Tu banuiesc ca vrei o casa de locuit , nu una de vacanta , deci vrei ceva mai "teapan" .
Stiu un amic care a construit o casa la care parterul era din BCA iar etajul lemn . Lemnul nu fusese bine uscat si dupa un an a dat toata tencuiala jos pt ca aparause mucegai . Am izolat anul asta casa la exterior cu polistiren extrudat pt ca atunci cand am construit casa polistiren se punea sub tencuiala doar la partile betonate ( stalpi , placi etc ) .
Eu nu sunt adeptul materialelor noi , gen OSB , rigips etc , in consecinta toata casa a fost construita sa zic " old fashion" .
Din pacate nu pot sa-0ti recomand firma cu care am facut eu treaba pt ca intre timp s-a desfiintat.


Deficientele lemnului sunt foarte mici in comparatie cu calitatile lui, voi enumera aici elasticitatea, masa redusa, este un material 100% natural, este folosit de sute de ani, deci se cunosc foarte multe despre el. Pentru deficiente avem: sare de Bor, var, sulfat de cupru - insecticide-fungicide, clorura de calciu - ignifugant (substante foarte la indemana si care nu afecteaza calitatea vietii omului).
Amicului tau unde i-a aparut mucegaiul? la etaj sau la parter? foarte putin probabil din cauza lemnului verde.
MARE GRESEALA ai facut daca ai pus polistiren extrudat la termoizolatie. Are un coeficient de rezistenta la permeabilitate imens; in comparatie cu cel expandat (~30). Adica se comporta ca o bariera de vapori. Sunt convins ca ai si 2 randuri de chedere la tamplarie. Nasol! Ia masuri ca nu e bine pentru tine.
In privinta materialelor noi de constructii, sunt foarte de acord cu tine, desi nu as include gips-cartonul in lista neagra; nu gasesc nimic toxic in compozitia lui; exista odata un zvon cum ca ar fi radioactiv.. in fine... mit urban. Mai degraba ma sperie acest "lavabil" prezent in toate casele; care nu este altceva decat un var hidratat cu muuuuult aracet. (ceea ce iar nu e bine)
Si in incheiere, casa "old fashion" nu inseamna beton, bca, polistiren, termopan, lavabil, tabla zincata; ci piatra, caramida, lemn, pamant var, paie, tigla.
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD
 

Offline miocrl

Re: Cum sa construiesti o casa (sfaturi, etc.)
« Răspuns #34 : 29.Aug.2012, 11:08:19 a.m. »
daca va apucati de casa trebuie sa incepeti prin a cere un certificat de urbanism
in cerere puteti scrie Constructie casa P + M(sau cate etaje or fi) , imprejmuire teren, si bransamente apa, canal, gaz si energie electrica.

in acest fel toate avizele pe cere le obtineti pentru autorizatia de constructie pot fi refolosite si la bransamentele de apa canal samd

in alt fel trebuie sa depui din nou la primarie cerere pentru certificat de urbanism pentru fiecare faza, apoi sa depui pentru avize pentru fiecare faza.. o gramada de timp si bani aiurea.

Offline Silfax

Re: Cum sa construiesti o casa (sfaturi, etc.)
« Răspuns #35 : 31.Aug.2012, 09:51:02 p.m. »
Alte doua elemente importante ce merita mentionate sunt costul de proiectare care se ridica la ~7% din valoarea investitiei si costul dirigentiei de santier ce se situeaza intre 1 si 3% din aceeasi valoare.
  • S-Cross Elegance benzina 4x2
 

Offline miocrl

Re: Cum sa construiesti o casa (sfaturi, etc.)
« Răspuns #36 : 31.Aug.2012, 10:47:25 p.m. »
e cam mult la o casa de 100 ooo ai plati 7ooo proiectarea. NU
iar dirigintele e 2oo de euro 250 in cel mai rau caz..
« Ultima Modificare: 31.Aug.2012, 10:49:27 p.m. de miocrl »
  • https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara
 

Offline cristyyy2003

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 13489
  • Thanked: 238 times
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: Cum sa construiesti o casa (sfaturi, etc.)
« Răspuns #37 : 01.Sep.2012, 11:19:42 a.m. »
Interesante remarci... Poate candva voi ridica si eu o casa..
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!
 

Offline Silfax

Re: Cum sa construiesti o casa (sfaturi, etc.)
« Răspuns #38 : 01.Sep.2012, 12:10:21 p.m. »
Eu ma refer la proiecte in care se ia de la 0 partea de calcul si arhitectura si nu la cele existente, facute copy/paste si adaptate la particularitatile terenului.  Iar legat de dirigentie, ma refer la costul ei pe intreaga perioada a executarii constructiei.
  • S-Cross Elegance benzina 4x2
 

Offline miocrl

Re: Cum sa construiesti o casa (sfaturi, etc.)
« Răspuns #39 : 01.Sep.2012, 02:43:04 p.m. »
proiectarea de arhitectura costa 4 eur/mp apoi rezistenta inca 4/mp.. luat de la 0.
si dirigintele.. la fel.prezent la fiecare faza.. si la mai multe decat ar fi vrut constructorii