Tu ne bagi la cheltuieli aici Stii ce se intampla daca arat site-urile astea neveste-mi?
Am mutat discutia aici(ca sa nu poluam inutil), nu e chiar constructie, dar nici renovarea nu-i departe !
Apreciez faptul ca n-ai teama de necunoscut, ci dimpotriva esti stimulat.
Sa stii ca nu sunt chiar foarte scumpe mterialele, dar importanta este manopera, care poate dubla usor pretul, iar daca faci cu un meserias s-ar putea sa nu fii multumit, sa fi stresat si cu banii luati.
Manopera trebuie sa iti apartina, atunci iese si bine si satisfactia este imensa !(chiar daca sunt si mici inadvertente, le vei trece usor cu vederea, ca sa nu mai zic cat vei creste in ochii familiei/sotiei!)
De exemplu, tapetul lichid mi l-am pus eu pe holul de la intrare, holul interior si sufragerie.
L-am pus din doua culori(pe holuri), pana la jumatate un "somon" deschis(culoarea), iar de la jumatate in sus un alb (cu foarte discrete picatele roz). Culorile le-am despartit cu o plinta deccorativa alba(groasa de de 2,5cm), dintr-un material mai dur(ceva plastic) si lipita cu Mamut(un silicon adeziv f.puternic).
Aplicarea lui este simpla, dar nu rapida. Dupa ce am vazut 4-5 clipuri cu modul de lucru, am citit o gramada, am inteles si am trecut la treaba. Dar trebuie sa fi atent la toate detaliile si sa respecti reteta.
Un perete de 4m lungime/2,5 iti ia cam o zi(cam 10 ore), dar rezultatul este extraordinar : textura fina(ca de bumbac), felul cum arata dupa uscare, plus ca amortizeaza zgomotele si pastreaza si temperatura constanta in camera.
In sufragerie am folosit si vopsea decorativa pe care tot asa am aplicat-o dupa instructiuni.
Nu ma mai lungesc, pot doar sa spun ca n-am gasit meserias pt. asa ceva decat prin Timisoara, asa ca am pus mana pe gletiera si m-am apucat de treaba.
Acum am in proiect o masuta de cafea pt. care vreau sa folosesc rasina epoxidica.
Din site-ul cu vopsea m-a mai impresionat vopseaua cu efect de piatra. Studiez !