Autor Subiect: Cum sa construiesti o casa (sfaturi, etc.)  (Citit de 26581 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline shpeedy

Re: Cum sa construiesti o casa (sfaturi, etc.)
« Răspuns #110 : 12.Iun.2017, 08:44:09 p.m. »
Quick question pe tema casei: vreo recomandare de firma in Bucuresti care sa se ocupe cu repararea usilor metalice de apartament?

Din cauza greutatii, cred ca a tasat saibele de la balamale si sta stramb a.i. se inchide foarte greu cu cheia.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline shpeedy

« Răspuns #111 : 13.Iun.2017, 11:37:03 a.m. »
Am rezolvat pana la urma cu acestia...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline kiko77

« Răspuns #112 : 13.Nov.2017, 04:08:20 a.m. »
Izolare gaura aer conditionat
A venit frigul si se simte rece pe la gaurica neizolata.
Beton comunist cu 2 mici bare pe langa tevi[1,2 cm] et 2 greu accesibil dar nu imposibil.
La interior gaura cam cat o palma,o sa bag ipsos sau altceva.
La exterior 1,2 cm pe langa tevi expunere nord
Sfaturi primite 1 silicon universal [ l-am cumparat dar scrie ca nu e bun la beton rezista la -50 grade]
2 silicon sanitar 3 spuma [trece apa] 4 spuma exterior[ se macina la uv si trebuie vopsita [loc greu accesibil]
Astept orice sugestie mai ales ca se anunta cu minus noaptea
PS greu accesibil prin balconul vecinului care nu e acasa in timpul zilei[poate lasa cheia] sau scara.
« Ultima Modificare: 13.Nov.2017, 10:10:53 a.m. de toma »
  • Vitara 1.4 S Allgrip AT

Offline NicNic

« Răspuns #113 : 13.Nov.2017, 11:35:45 a.m. »
Cea mai convenabila solutie ar fi umplerea gaurii de trecere cu spuma PU.
Apoi finisarea ei la exterior, pentru ca nu rezista la UV (la apa rezista).
Pe interior, se poate "rascheta" putin din  spuma, apoi se finiseaza cu o plasa de armare si glet (similar tencuielii exterioare din termosistem).

Bafta!
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #114 : 21.Nov.2017, 06:37:11 p.m. »
Un nou exemplu de casa ecologică și durabila

Trimis folosind Tapatalk

• SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: hugbear

Offline hugbear

« Răspuns #115 : 21.Nov.2017, 07:44:55 p.m. »
Amintiri dulci-amare... Casa bunică-mi e din chirpici. La lut am săpat și frămîntat și eu, pe la 10 anișori. Bunică-meu mergea o dată la 3 ani pe baltă să adune stuf și făcea clacă cu vecinul să „îndrepte” acoperișul. Iarna - cald, vara - răcoare. Din păcate minunea asta a fost înlocuită cu tablă: iadul pe Pămînt... Mai e stuf doar pe un coteț, în fundul curții, dar nu a mai rămas nimeni care să știe să-l „îndrepte”. :(
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline enicky

« Răspuns #116 : 06.Iun.2019, 09:07:00 p.m. »
Tu ne bagi la cheltuieli aici :) Stii ce se intampla daca arat site-urile astea neveste-mi?
   Am mutat discutia aici(ca sa nu poluam inutil), nu e chiar constructie, dar nici renovarea nu-i departe ! :)
   Apreciez faptul ca n-ai teama de necunoscut, ci dimpotriva esti stimulat.
Sa stii ca nu sunt chiar foarte scumpe mterialele, dar importanta este manopera, care poate dubla usor pretul, iar daca faci cu un meserias s-ar putea sa nu fii multumit,  sa fi stresat si cu banii luati.
   Manopera trebuie sa iti apartina, atunci iese si bine si satisfactia este imensa !(chiar daca sunt si mici inadvertente, le vei trece usor cu vederea, ca sa nu mai zic cat vei creste in ochii familiei/sotiei!)
   De exemplu, tapetul lichid mi l-am pus eu pe holul de la intrare, holul interior si sufragerie.
L-am pus din doua culori(pe holuri), pana la jumatate un "somon" deschis(culoarea), iar de la jumatate in sus un alb (cu foarte discrete picatele roz). Culorile le-am despartit cu o plinta deccorativa alba(groasa de de 2,5cm), dintr-un material mai dur(ceva plastic) si lipita cu Mamut(un silicon adeziv f.puternic).
   Aplicarea lui este simpla, dar nu rapida. Dupa ce am vazut 4-5 clipuri cu modul de lucru, am citit o gramada, am inteles si am trecut la treaba. Dar trebuie sa fi atent la toate detaliile si sa respecti reteta.
    Un perete de 4m lungime/2,5 iti ia cam o zi(cam 10 ore), dar rezultatul este extraordinar : textura fina(ca de bumbac), felul cum arata dupa uscare, plus ca amortizeaza zgomotele si pastreaza si temperatura constanta in camera.
    In sufragerie am folosit si vopsea decorativa pe care tot asa am aplicat-o dupa instructiuni.
  Nu ma mai lungesc, pot doar sa spun ca n-am gasit meserias pt. asa ceva decat prin Timisoara, asa ca am pus mana pe gletiera si m-am apucat de treaba.
   Acum am in proiect o masuta de cafea pt. care vreau sa folosesc rasina epoxidica.
   Din site-ul cu vopsea m-a mai impresionat vopseaua cu efect de piatra. Studiez ! :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #117 : 06.Iun.2019, 10:22:00 p.m. »
Si noi am pus un tapet 3 D B-)
  • SX4 by Giugiaro

Offline enicky

« Răspuns #118 : 06.Iun.2019, 10:31:36 p.m. »
    Foarte tare ! Uite ce camera luminoasa si ce impresie de spatiu creeaza ! :good:
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #119 : 06.Iun.2019, 10:54:46 p.m. »
Camera este luminoasa pentru ca nu avem iluminare din tavan ci 4 lampi pe peretii laterali pe un intreruptor si inca 2 pe cel de-al doilea. Dar efectul de profunzime si prospetime este vizibil si dimineata, cand intra soarele pe fereastra.
  • SX4 by Giugiaro