Autor Subiect: Garda la sol, unde se măsoară ?  (Citit de 7114 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Bobi

Garda la sol, unde se măsoară ?
« : 28.Ian.2021, 09:58:37 a.m. »
Acum cateva zile am parcat masina langa o masina "iubita maxim" de mine si uitandu-ma din lateral, am vazut ca Vitara mea are garda mai mare decat duster II.
Am ajuns acasa am pus mana pe ruleta si am masurat distanta dintre prag si sol, care este de 26 cm.
Acum din ce am vazut la masina mea, imi cam atarna catalizatoarele (sau ce or fi alea doua bombe) si fura vreo 5 cm, cu prima ocazie o sa le prind mai sus sa fie la nivelul pragurilor.

In cartea tehnica la Vitara garda la sol este de 18,5 cm, unde au masurat ei ? oare masuratoarea lor a fost cu masina incarcata full ? sau e valabila doar la cele cu diferential ?

Offline VictorN

Re: Garda la sol, unde se măsoară ?
« Răspuns #1 : 28.Ian.2021, 10:03:14 a.m. »
Ma îndoiesc sincer ca are 26 cm. Garda oficiala e de 17,5 și probabil e pt AllGrip.

Cu scuturile instalate e chiar mai mica de 17,5.

Trimis de pe al meu ONEPLUS A5010 folosind Tapatalk

Offline shpeedy

« Răspuns #2 : 28.Ian.2021, 10:04:48 a.m. »
Daca spui ca tot iti mai atarna ceva, nu stiu cum ai ajuns tu la cei 26 cm...

Ride height or ground clearance is the amount of space between the base of an automobile tire and the lowest point; or, more properly, to the shortest distance between a flat, level surface, and the lowest part of a vehicle other than those parts designed to contact the ground.

In technical terms, ground clearance is the minimum amount of distance between the bottom of the vehicle body and the ground. That is to say this dimension, also referred to as ride height, is how far the lowermost area of your vehicle is from the road.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Bobi

« Răspuns #3 : 28.Ian.2021, 10:05:25 a.m. »
Intre prag si sol, atat are.

Offline VictorN

« Răspuns #4 : 28.Ian.2021, 10:07:11 a.m. »
Între bara fata și sol probabil e și mai mult, dar nu conteaza asta.

Eu de exemplu mai ating cu scutul fata de bordura la parcare. E mai jos decât m-as aștepta să fie.

O sa masor de curiozitate sa vad cat este.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #5 : 28.Ian.2021, 10:07:39 a.m. »
Garda la sol se masora cu masina goala si este distanta dintre sol si punctul cel mai jos al acesteia (indiferent ca e vorba de praguri, scuturi, diferential etc)

Offline dthem

« Răspuns #6 : 28.Ian.2021, 10:07:42 a.m. »
Pai după cum a citat @shpeedy , garda se masoară între cel mai coborât punct și sol, așa că n-are relevanță că ți-a dat 26 la prag dacă tu dai cu catalizatorul sau cu baia de ulei în pietre.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline Vecchio

« Răspuns #7 : 29.Ian.2021, 07:07:03 a.m. »
După ce am montat scuturile la dealer, am fost curios să văd care este noua gardă la sol cu mașina descărcată. Cel mai jos punct (cel puțin la a mea) este scutul diferențialului spate și e de 16,4 cm, așa că știu ce pot aborda!
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

The following users thanked this post: Catalln

Offline VictorN

« Răspuns #8 : 29.Ian.2021, 10:46:44 a.m. »
E destul de jos diferențialul, mai rău e ca iese mult din profilul mașinii și poți agata multe lucruri.

Offline Cristi (XTI)

« Răspuns #9 : 11.Feb.2021, 11:47:33 a.m. »
O definiție simplă care îmi place este aceasta:

Garda la sol este lățimea dreptunghiului peste care poate trece vehiculul.
Jimny 2019 GLX MT Kinetic Yellow