Autor Subiect: Poliţă portbagaj cam slabă  (Citit de 2656 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

Re: Poliţă portbagaj cam slabă
« Răspuns #10 : 23.Ian.2021, 04:46:10 p.m. »
Cea cu intaritura cred ca ar merge. Cea cu confectionarea nu prea cred, caci atunci cand ridici haionul, firele nu o ridica doar in sus, ci o si trag in fata.
Dar ramane de vazut.
O varianta cel mai probabil va trebui sa aleg, pana nu se va rupe.
Dar tot e aiurea... masina de 20k...
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline frenzy

« Răspuns #11 : 23.Ian.2021, 08:09:13 p.m. »
Salut,
Si eu aveam nevoie de mai mult spatiu in portbagaj (trebuia sa acomotez un carut de copil cu landou + alte bagaje) asa ca am apelat la Aliexpress. Si la masina anterioara aveam rulou si gasesc ca e o solutie mult mai practica decat tablia de carton.

Ruloul asta aftermarket nu e ideal, nu vine chiar fix pe fix, probabil se pierde ceva la insonorizare si izolare termica, dar e construit din materiale ok.

• Suzuki SX4 S-Cross 1.4 BoosterJet MT Passion 2019

The following users thanked this post: gabineg, 48VPassion2020

Offline cristidav

« Răspuns #12 : 23.Ian.2021, 08:39:18 p.m. »
Mersi de pont, insa nu cred ca ma serveste. Pe mine ma arde ca nu pot pune lucruri pe poliţă, iar pe rulou nu poti pune nici atat.
Deocamdata varianta cu intarirea lui sau inlocuirea cu ceva placa e cea mai plauzibila.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #13 : 23.Ian.2021, 08:42:36 p.m. »
Am si eu o intrebare: daca umpli polița de portbagaj cu "marfuri", mai folosești oglinda din habitaclu, sau te bazezi doar pe cele laterale, ca soferii de dube? :-/
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #14 : 23.Ian.2021, 08:49:26 p.m. »
Si am si eu o intrebare, in completarea celor spunse de @gabineg
De ce nu ar fi bun ruloul? ........Il strangi si incarci  masina pana sus la plafon, cu tot ce vrei ....
Iar cand nu esti incarcat, il desfasori si ai separator habitaclu-portbagaj
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline shpeedy

« Răspuns #15 : 23.Ian.2021, 08:59:49 p.m. »
Dupa cum spune si titlul, am fost socat sa vad ca, pe o masina de 21.000 euro la varianta Passion (si cu sisteme in minus fata de omologul Vitara), care se pretinde mai atent lucrata decat Vitara, sa i se puna o poliţă dintr-un carton extrem de slab, in comparatie cu cele dure de pe Vitara si vechiul SX4.
Obisnuit sa pun tot felul de lucruri pe acea poliţă, care mai de care grele si usoare, profitand de acel spatiu de depozitare, ma tem ca, avand in vedere o schimbare a actualei Suze, ori nu o s-o folosesc ca acum, ori o sa o indoi sau poate chiar rup.

Mai e cineva caruia i s-a parut extrem de prost facuta pt o astfel de masina ? Sa nu amintesc ca si prinderile ei de haion sint banale corzi, nicidecum urechi de plastic... Penibil.
Cum s-ar putea rezolva problema (eu o vad ca o problema de eficienta in bagaje :D ) ? Ce improvement s-ar putea face ?

Nici eu nu intelegeam ce spuneau colegii cu noile (vorbim de 2015) modele Vitara / S-Cross cand explicau ca lis -au rupt punctele de prindere si alte alea de la polita portbagajului... pana cand am intrat in posesia Ignis-ului (ala mai e si facut in JP, nu HU). In comparatie cu ce aveam pe Swift / SX4, polita de pe noile modele e o gluma proasta.

Pe Forester (MY2007) am rulou - in ciuda varstei, merge inca foarte bine. Dar nu pot pune pe el ce mai lasam pe polita de la SX4 in concedii. Atata doar ca il rulez si pun direct in portbagaj.
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline enicky

« Răspuns #16 : 23.Ian.2021, 09:04:54 p.m. »
Si am si eu o intrebare, in completarea celor spunse de @gabineg
De ce nu ar fi bun ruloul? ........
  Pai e simplu : pe aceasta polita depoziteaza chestii mai mici(unele mai grele) la care poate avea acces usor din cabina, pe parcursul drumului,(chiar fara sa mai opreasca), astfel nu le mai deranjeaza pe cele din portbagaj, ca sa nu mai spun ca aceste chestii "multe si marunte" se pot strecura printre genti/trolere, etc.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline cristidav

« Răspuns #17 : 23.Ian.2021, 09:15:20 p.m. »
A raspuns @enicky  in locul meu.  :) Si ar mai fi obisnuinta.

In sfarsit cineva in asentiment @shpeedy  :good:

Offline frenzy

« Răspuns #18 : 23.Ian.2021, 09:41:53 p.m. »
As indrazni sa fac o remarca aici, legat de lucrurile depozitate pe polita din spate : trebuie luat in considerare ca, in caz de accident, o parte din acele lucruri pot zbura catre cefele pasagerilor. Saci de dormit, ok ... conserve si sticle cu apa, nu prea ...  :angel:

Avantajul ruloului e ca-ti permite sa faci tetris pana in tavan, la nevoie, nu ai spatiu gol pe care-l ai la polita  :dknw:
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 BoosterJet MT Passion 2019

Offline shpeedy

« Răspuns #19 : 23.Ian.2021, 09:56:05 p.m. »
Tetris pâna-n tavan si dup'aia ruloul tras? Sau cum? Ca si polita se poate scoate, folosi ca tavita pe fundul portbagajulji sau sprijinita de spatarul banchetei si faci si asa tetris pâna-n tavan...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X