Autor Subiect: Poliţă portbagaj cam slabă  (Citit de 2655 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

Poliţă portbagaj cam slabă
« : 23.Ian.2021, 10:12:56 a.m. »
Dupa cum spune si titlul, am fost socat sa vad ca, pe o masina de 21.000 euro la varianta Passion (si cu sisteme in minus fata de omologul Vitara), care se pretinde mai atent lucrata decat Vitara, sa i se puna o poliţă dintr-un carton extrem de slab, in comparatie cu cele dure de pe Vitara si vechiul SX4.
Obisnuit sa pun tot felul de lucruri pe acea poliţă, care mai de care grele si usoare, profitand de acel spatiu de depozitare, ma tem ca, avand in vedere o schimbare a actualei Suze, ori nu o s-o folosesc ca acum, ori o sa o indoi sau poate chiar rup.

Mai e cineva caruia i s-a parut extrem de prost facuta pt o astfel de masina ? Sa nu amintesc ca si prinderile ei de haion sint banale corzi, nicidecum urechi de plastic... Penibil.
Cum s-ar putea rezolva problema (eu o vad ca o problema de eficienta in bagaje :D ) ? Ce improvement s-ar putea face ?
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline teutzue

Re: Poliţă portbagaj cam slabă
« Răspuns #1 : 23.Ian.2021, 11:46:25 a.m. »
Polita la S-Crossul nostru nu este asa de slaba. Desigur, nu punem lucruri mai grele de sa zicem, 5kg pe ea. Acum trebuie luat in considerare ca e si lunga fiind formata din doua bucati. La jumatatea distantei (lungimii) are si 2 prinderi care clispeaza care ii confera si mai multa sustinere. Nu am avut probleme cu ea pana acum.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline ...

« Răspuns #2 : 23.Ian.2021, 11:56:36 a.m. »
Eu am carat pe polita mea un sac de ardei de 10 kg din Bulgaria pana acasa, desi pare firava, a rezistat cu brio. Nu s-a stricat nimic la ea inca.

Offline Vecchio

« Răspuns #3 : 23.Ian.2021, 12:31:54 p.m. »
Slabă de tot. Lasă de dorit!
« Ultima Modificare: 23.Ian.2021, 12:53:34 p.m. de Vecchio »
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline enicky

« Răspuns #4 : 23.Ian.2021, 01:07:13 p.m. »
Dupa cum spune si titlul, am fost socat sa vad ca, pe o masina de 21.000 euro la varianta Passion (si cu sisteme in minus fata de omologul Vitara), care se pretinde mai atent lucrata decat Vitara, sa i se puna o poliţă dintr-un carton extrem de slab, in comparatie cu cele dure de pe Vitara si vechiul SX4.
Obisnuit sa pun tot felul de lucruri pe acea poliţă, care mai de care grele si usoare,

Mai e cineva caruia i s-a parut extrem de prost facuta pt o astfel de masina ? Sa nu amintesc ca si prinderile ei de haion sint banale corzi, nicidecum urechi de plastic... Penibil.
    Hai sa clarificam putin, pentru ca mie nu mi se pare deloc "carton extrem de slab" polita, poate este o confuzie : in portbagaj cand il deschizi este prima polita, la nivelul caroseriei, groasa si dura. Aceasta se ridica(poate ramane deschisa cam la 450 si sub ea este un spatiu de depozitare cam de 15cm, apoi urmeaza a doua polita sub care gasim kit-ul de reparatie/locasul rotii de rezerva, polita care, da, este dintr-un material mai subtire si mai moale . Deci asta din urma este moale, cea principala (prima) este si groasa si dura.Ambele sun mochetate.
  Avand in vedere cele de mai sus, cred ca te referi la cea de-a doua, care de fapt nici nu este polita, este un fel de blat/capac si este subtire probabil ptr. faptul ca fiind un spatiu mic(15cm) si nu se pot obiecte grele pe el.
  La Vitara Cool polita dura nici nu era in dotare, eu am confectionat-o (@yeti) .
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ...

« Răspuns #5 : 23.Ian.2021, 01:18:10 p.m. »
Eu zic ca se refera la polita de la haion...

Offline kellogs

« Răspuns #6 : 23.Ian.2021, 01:27:22 p.m. »
Iar eu am carat vreo 4 - 5 ute de kile de nisip si pietris si ciment :))
Afara de faptul ca facea ca barca in furtuna la fiecare limitator de viteza nu au fost probleme... traiasca polita Vitarei!
simulatoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline enicky

« Răspuns #7 : 23.Ian.2021, 02:13:43 p.m. »
  Pai pe asta nu pui un box de apa-suc, asta e pt. o geaca, paltonas, servetele,etc., chestii usoare, altfel chiar si la Vitara, se deformeaza. S-Cross nu e "utilitara", doar o masina de familie :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline cristidav

« Răspuns #8 : 23.Ian.2021, 02:57:00 p.m. »

Asa este. Poate nu m-am exprimat eu corect. E vorba de cea de haion, de sus. Si da, e semnificativ mai slaba decat cea de pe Vitara, care e zdravana (identica cu cea a SX4 clasic).
Si tot da, din nevoie de spatiu, am carat pe cea a SX4 clasic saci de dormit, mancare si diverse, chiar si ghiozdan umplut pana la refuz. Ceea ce polita actuala de pe SCross nu vad cum le-ar tine.
Am deschis subiectul asta fiindca pentru mine ar fi un spatiu de depozitare extrem de important. Si cum sunt munţoman cu doi copii, am multe lucruri... cam greute :)

Tot consider ca e o polita de haion praştie pentru o masina de 21.000 euro, cand Vitara o ofera sanatoasa, zdravana.

Daca cumva stie cineva ce ar fi de facut...
Cum spuneam, spatiul ala de bagaje pentru mine e vital.

PS: @enicky tu au vitara si scross. Compara-le. Diferenta e de la cer la pamant.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline enicky

« Răspuns #9 : 23.Ian.2021, 04:36:32 p.m. »
...Asa este. Poate nu m-am exprimat eu corect. E vorba de cea de haion, de sus. Si da, e semnificativ ma tot da,
Daca cumva stie cineva ce ar fi de facut...
Cum spuneam, spatiul ala de bagaje pentru mine e vital.

PS: @enicky tu au vitara si scross. Compara-le. Diferenta e de la cer la pamant.
  O varianta ar fi un intaritor prin spate, gen platbanda care sa se si sprijine pe margini, sau, cum am facut eu la portbagaj, confectionat alta placa din osb(sunt de diferite grosimi) imbracata cu material(gen mocheta)negru, cu 2 inele de care sa se ridice odata cu portbagajul si cu maxim 100lei ai cea mai tare (la propriu) polita si nu se "prinde" nimeni ca nu-i originala. Vezi la mine in jurnal sau la @yeti polita din porbagaj.

The following users thanked this post: cristidav