Autor Subiect: Valori cu care ne mandrim: actori, sportivi, pictori, fotografi...ROMANI  (Citit de 62129 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Silfax

• S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline alexb25

• Full Member
  • Mesaje postate: 229
  • Gen: Bărbat
jimnyholic

Offline Laurentiu

• Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14602
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline Green Goblin

• Full Member
  • Mesaje postate: 123

A fost odata ca niciodata....

Offline Leutz

Astazi, conform materialelor de pe internet, se implinesc 100 de ani de la nasterea lui Emil Cioran.

Din pacate, pentru mine personal, n-am reusit sa cunosc pana la varsta asta decat aspecte minimale despre viata si opera lui, asa ca nu prea am ce comenta. Practic in afara de cateva pasaje citite in liceu (din proprie initiativa, pentru ca nu era cuprins in programa la orele de filosofie), nu stiu mai nimic despre el.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/rasinarii-la-un-secol-de-la-nasterea-lui-emil-cioran-926042.html
http://www.evz.ro/detalii/stiri/cioran-acest-blestemat-acest-splendid-rasinari-fotoreportaj-din-locurile-unde-filosoful-si-a.html
http://www.evz.ro/detalii/stiri/manuscrisele-lui-emil-cioran-cumparate-de-george-brailoiu-patronul-kdf-energy-cu-405000-de-eur.html

E laudabil ca s-a publicat saptamana asta despre el. Eu am citit in EVZ, pentru ca e ziarul pe care-l citesc in mod uzual on-line, dar banuiesc ca si in altele s-a publicat. E laudabil si ca printre comentariile de la cititori sunt cateva care denota o oarecare cunoastere/apreciere a operei lui Cioran. Chiar ar fi bune de citit daca aveti timp (evident, navigand cu grija printre majoritatea colpesitoare de postari absolut cretine).

Cel mai laudabil insa este gestul lui George Brailoiu. Sa speram ca intr-adevar le va dona statului roman asa cum a declarat. Intr-un comentariu cineva afirma ca si TVR a participat la licitatie, lucru care din nou e laudabil. Inca mai exista si acolo un sambure de interes.

Poate ... stiu eu??!! ... se autosesizeaza si membrii clubului din zona si fac o intalnire locala sa aprinda o lumanare la Rasinari.
Sau poate pe viitor ca o activatate (sau mai multe) mai mare a clubului se poate organiza un tur cultural al tarii, in care sa se treaca prin locurile importante in istoria noastra si, respectiv, in care au trait oamenii importanti pentru natia romana (mai ales ca multi dintre membri au copii care sunt la varsta formarii si a marilor acumulari. Asta nu inseamna ca pentru adulti ar fi mai putin util si interesant).
N-ar fi rau ca oamenii sa inceapa sa aiba asemenea initiative la modul "individual", pentru ca sistemul (educational, social ... etc.) in sine nu mai ofera si NU VA MAI OFERI nimic. Iar noi nu trebuie sa asteptam sa pice "para malaiata ...". Inainte, pe vremea "railor", copiii mergeau in astfel de excursii pentru ca le organiza scoala. Evident ca printre obiective erau si realizarile partidului, dar per total, comparat cu acum ... tot era ceva. Acum sistemul nu mai face asa ceva si nici noi nu ar mai trebui sa asteptam ceva de la el; Deci revin ... n-ar fi rau ca grupuri de oameni oarecare, ca noi de pe forum, sa preia initiativa in directia asta. Pentru ca de altfel ... criza/necriza ... benzina tot se cheltuie, macar sa fie nu numai pentru disopzitia adultilor, dar si spre folosul celor mici.

In continuare, imi permit sa citez (cu o oarecare cenzura, ca sa nu ies din subiectul topicului) din cateva dintre comentariile la articolele de mai sus:

@Boggy:
"Va asigur ca Rasinari are parte de peisaje incredibile, din care foarte putine au fost surprinse in acest reportaj ... perspectivele inspre Cisnadie si Dumbrava Noua sunt absolut fabuloase ... la fel, ulitele vechi si inguste, de sat-burg, cu conacul familiei Octavian Goga, inchis, din pacate ... Mi-a fost aproape imposibil sa aflu amplasamentul casei Goga, iar copiii satului sunt zero barat la capitolul educatie nationala, habar n-aveau de Octavian Goga sau de Emil Cioran si de presupusele lor case memoriale, pe care le cautam ... "

@CamelianPropinatiu:
"Dl George Brailoiu, patronul KDF Energy, cumparatorul manuscriselor Cioran intru a le dona statului, incepe o noua istorie culturala pentru românii liberi, reparând onoarea pierduta de politicieni si megaintelectualii lor, care au cam fugit de Centenarul Cioran, neimplicandu-se, [...] desi nimeni notabil nu a umbrit celebrarea [...]
Dupa mediatizarea scenelor de umilinta nationala [...] aceasta replica româneasca e, desigur, o mare surpriza pentru parizieni. In plus, avem o rasunatoare lectie de filantropie pentru bogatasii nostri, care [...]
S-a si criticat aiurea participarea curajoasa a TVR si BCU la licitatia pariziana, unde firesc era sa avem Humanitasul. In schimb, Ministerul Culturii, [...] trebuie facut departament la al Educatiei [...]. Si nu de azi, de ieri. Fara gestul dlui George Brailoiu am fi ratat Centenarul Cioran, ca in 2007 pe al lui Mircea Eliade si al prietenului sau Mihail Sebastian, cand megaintelectualii nostri tot cam ca azi 8 aprilie 2011 s-au derobat si s-au ascuns."

Despre opera lui Cioran:
@Florin Scepticul
"Cioran nu cauta sa iti dea solutii. Cioran iti dezbraca lumea, omul de mituri si ti-l prezinta asa cum e el, dincolo de aura stralucitoare a umanistilor sau a religiei. De aia multora Cioran le sta in git. Ca le arata cum suntem ca specie in realitate si iluziile de care ne inconjuram zilnic, vinile pentru propriile esecuri pe care le pasam mereu in circa altcuiva. Disperat nu a fost si nici nihilist. Ca nu a suportat staniolul stralucitor in care am imbracat viata noastra asta e altceva."

@gica
"Cioran dezbraca lumea, omul de mituri, il prezinta asa cum e etc.; dar ce pune in loc? Ne arata cum suntem ca specie in realitate, dar asta stim deja, nu? Adica stim ca suntem niste jigodii, corect? Intrebarea e ce facem mai departe ... Ne poate raspunde Cioran aici? Adica scuza-ma ca vreau sa fac ceva cu viata mea in afara de a fi pur si simplu pe culmile disperarii ..."

@gentleGiant:
"Culmea e ca si tu, Gica si tu, Florin, aveti amindoi dreptate."
« Ultima Modificare: 08.Apr.2011, 06:10:35 a.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline hugbear

« Ultima Modificare: 23.Mai.2011, 11:06:09 p.m. de hugbear »
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Leutz

N-a inventat nimic si nici n-a facut vre-un pas mic pentru el ... si mare pentru omenire, dar ...

... vorbim totusi de Billboard awards 2011: Top Dance Song: Edward Maya & Vika Jigulina - Stereo Love

Eu unul zic ca merita apreciata performanta  :good: Si ii urez pe aceasta cale: LA MAI MARE !!!
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Go Terios!!!:)

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL