Autor Subiect: Valori cu care ne mandrim: actori, sportivi, pictori, fotografi...ROMANI  (Citit de 60578 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Valori cu care ne mandrim: actori, sportivi, pictori, fotografi...ROMANI
« Răspuns #210 : 20.Iul.2016, 10:40:46 p.m. »
Dumnezeu sa-l ierte !
Radu Beligan a murit. Povestea vieții
Născut pe în 1918 în Filipești, județul Bacău, maestrul Radu Beligan s-a dovedit unul dintre cei mai prolifici actori de film, teatru și televiziune din România.

„Eu m-am născut într-o familie modestă, cu patru copii. Tatăl meu, un actor cu mai puțin noroc decât mine, și-a încheiat prematur viața teatrală în urma unui diferend avut cu Mihail Sadoveanu. Mama avea o voce frumoasă, era grecoaică, venea din țara care a inventat teatrul. (…) Era casnică, ținea din toate punctele de vedere casa singură, până și hainele de pe noi erau croite și cusute de ea. În plus, știind foarte bine limba franceză ne-a învățat și pe noi. Eu am fost favorizat pentru că și-au dat seama că îmi place cartea. Părinții mei au investit tot ce puteau, ca să ajung undeva departe.(…) Sunt un băiat plecat de la țară. Mergeam cu vaca, cu picioarele goale. Imaginați-vă că băiatul acesta a luat masa cu Regina Angliei!”, povestea Radu Beligan într-un interviu.

A studiat Dreptul și Filosofia, în perioada 1937-1938, folosind bursa oferită de facultate pentru a-și plăti taxele la Conservator, dar și Academia Regală de Muzică și Artă Dramatică, unde a avut-o profesoară pe Lucia Sturdza Bulandra.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Laurentiu

« Răspuns #211 : 23.Iul.2016, 10:35:26 p.m. »
A fost șef de promoție la Colegiul Negruzzi din Iași.

"... O noapte furtunoasă. Ștefan Ciubotărașu era jupân Dumitrache, Dăncinescu era Rică, și le trebuia un Spiridon și m-au luat pe mine, pentru că deja se aflase de mine că mă preocupa teatrul. Și astfel am jucat O noaptea furtunoasă la Ateneul Tătărași, cu ei, deci la 12 ani am debutat oarecum profesional”.

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/in-memoriam-radu-beligan-a-fost-sef-de-promotie-la-colegiul-negruzzi-din-iasi--134234.html
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #212 : 30.Aug.2016, 09:38:40 p.m. »
Avram Iancu a traversat Canalul Manecii
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: enicky

Offline Lerua07

« Răspuns #214 : 12.Nov.2016, 12:34:18 p.m. »
Cinste lor. Au anuntat ca vor da un nume romanesc varfului !  :clap:
  • Vitara 2015, spirit 1.6 benzina, allgrip, TM, alba,
Multumeste-te cu putin, pentru ca putinul nu-ti va lipsi niciodata !

Offline enicky

« Răspuns #215 : 30.Nov.2016, 03:19:34 p.m. »
    Aici este locul lui !! :pardon:

Nicolae Draghici - un mare cascador roman.
http://www.laedreghici.ro/index.php/ro/despre-lae-dreghici/cascadorul-lae-dreghici
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline hugbear

« Răspuns #216 : 18.Ian.2017, 09:43:40 p.m. »
Un elev din Galaţi a descoperit o stea variabilă pe care denumit-o după comuna în care locuieşte
Citat
Adolescentul în vârstă de 16 ani a reuşit acest lucru la Observatorul Astronomic din comuna Schela, pe care l-a amenajat cu ajutorul părinţilor şi al Primăriei din localitate, descoperirea astrului fiind rezultatul unei serii de observaţii realizate în ultimele luni ale anului 2016.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline sfichiu

« Răspuns #217 : 17.Mar.2017, 09:30:23 a.m. »
Felicitari Cristina!  :good:
  • VITARA S ,Matiz

The following users thanked this post: toma

Offline aleksanders

« Răspuns #218 : 17.Mar.2017, 09:33:13 a.m. »
RESPECT!
  • vitara-spirit 1.6 vvt 4x4 2015
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=5810.msg220737;topicseen#new2015 Spirit 4x4 1.6 VVT benzină - Suza - prima japoneza din viata mea

Offline sfichiu

• VITARA S ,Matiz

The following users thanked this post: toma