Autor Subiect: bare longitudinale  (Citit de 1378 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline raresul

bare longitudinale
« : 03.Ian.2021, 09:04:35 a.m. »
  Buna ziua, am o rugaminte pentru cei care se pricep si ar fi amabili sa ma ajute. Am cumparat de curand un Subaru Justi 2005 care se pare ca este identic cu Suzuki Ignis 2 (varianta care e un pic mai lunga). Masina nu are barele longitudinale din fabrica asa ca as vrea sa ii montez eu unele. Problema e ca nu gasesc la dezmembrari de Ignis (de Subaru nici vorba!). As vrea sa stiu de la ce alta masina s-ar potrivi, par la fel cu cele de la Suzuki Wagon R, Suzuki Jimnny, Opel Agila si parca si de la Suzuki Vitara. Aceiasi dilema o am si in ce priveste carligul de remorcare, am gasit de Suzuki Ignis 1 varianta mai scurta dar nu stiu nici eu nici vanzatorul daca se potriveste. Poate ar ar putea cineva sa ma ajute cu un sfat. Va multumesc si va urez un an nou cu bucurii!
  • subaru justi

Christian 1

• Vizitator
Re: bare longitudinale
« Răspuns #1 : 03.Ian.2021, 09:44:56 a.m. »
Sanatate si bine ai venit printre noi!  :good:

Sunt multe piese de la Suzuki Wagon R/Opel Agila ce-s identice cu Ignis 2/G3X, doar impart multe componente comune.
Pot sa masor barele mele de la Ignis(si facandu-ti cateva poze sa le vezi), ca sa le compari cu cele de pe un Suzuki Wagon R/Opel Agila, daca te ajuta. Eu nu am niciun Wagon R/Agila printre cunoscuti sau in apropierea mea, altfel le comparam eu live.
Si eu am cautat tot un Subary G3X(Justy 3) sa-mi cumpar cand am luat Ignis-ul, dar negasind una in mintile ei, am descis sa aleg din oferta mult mai bogata de la Suzuki Ignis. Si nu am regretat. :)
Legat de carlig, nu te pot ajuta, caci nu am unul.

Offline raresul

« Răspuns #2 : 03.Ian.2021, 11:14:36 a.m. »
     Multumesc frumos Christian 1, chiar m-ar ajuta  lungimea si niste poze cu prinderea, cum vin ele pe capota, unghiul in care se aseaza pe capota, acolo cred eu ca e important. Nu stiu daca se poate vedea 100% din poza dar tot e ceva. Chiar si Wagon R/ Opel Agila nu gasesc decat la sute de km distanta si nu e viabil sa ma duc acolo cu masina. Daca le cumpar prin curierat trebuie sa fiu 100% sigur ca merg.
     Multumesc inca o data!
  • subaru justi

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #3 : 03.Ian.2021, 11:43:07 a.m. »
Am sa-ti fac maine niste poze cu ele si cu masuratorile aferente/locurile unde sunt prinse mai exact.

Offline raresul

« Răspuns #4 : 03.Ian.2021, 12:14:16 p.m. »
Multumesc frumos.
  • subaru justi

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #5 : 03.Ian.2021, 12:17:47 p.m. »
Cu mare placere!
Ia baga un ochi aici si vezi:
https://lajumate.ro/bari-portbagaj-suzuki-ignis-2003-2009-bari-longitudinale-8163598.html
Citeste anuntul caci are si carlig de remorcare la vanzare.
« Ultima Modificare: 03.Ian.2021, 12:36:49 p.m. de Christian 1 »

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #6 : 04.Ian.2021, 10:17:35 a.m. »
Revin cu pozele si masuratorile promise.
In prima poza ai lungimea exacta a partii de metal din bara longitudinala. Lungimea de 880 mm este lungimea dintre capetele de plastic ce se aseaza pe plafonul masinii si-s prinse cu suruburi prin el.
In pozele doi si trei ai distanta de la capete la reperele cele mai apropiate: in fata ai 270 mm de la marginea metalica unde intra/se prinde chederul parbrizului pe caroserie, iar in spate ai 200 mm de la coltul metalic la capatul de plastic al barii.
In poza a patra, ai reperul vizual unde trebuie sa se incadreze bara fata de laterala fata a masinii.
Acuma, masuratorile pot avea un 2-3 mm eroare, nu-s perfecte, dar iti pot folosi la ce ai tu nevoie, zic eu.

Ai sunat la anuntul din link-ul pus de mine mai sus? :)

Offline raresul

« Răspuns #7 : 04.Ian.2021, 11:58:00 a.m. »
Multumesc frumos pentru poze si masuratori, cred ca imi vor fi de foos. Am trimis un mesaj la anunt, inca nu mi-a raspuns, am mai trimis si la altii. Am descoperit ca imi trebuie si un "suport cutie de viteze" si nici eu nici vanzatorii nu stim cum arata... Am cautat  imagini pe net dar ce am gasit se pare ca nu e ce-mi trebuie (habar n-am cum arata). Incerc sa le iau pe toate din acelasi loc pe cat posibil. Mai astept raspunsuri da la diverse anuturi.
  • subaru justi

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #8 : 04.Ian.2021, 12:00:45 p.m. »
Cu mare placere.  :good:

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #9 : 04.Ian.2021, 02:40:44 p.m. »
Multumesc frumos pentru poze si masuratori, cred ca imi vor fi de foos. Am trimis un mesaj la anunt, inca nu mi-a raspuns

Eu zic sa suni la telefon, sa vorbesti cu omul....
Si eu cand am dat anunt ca vand masina nu ma uitam la mesaje, cine avea de interesat, ma suna.
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....