Autor Subiect: Lipsa caldura in interior  (Citit de 3245 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vpopa81

Lipsa caldura in interior
« : 22.Dec.2020, 09:35:12 p.m. »
Buna seara,detin un SX4 model 2007,1.6 diesel si am constatat ca nu mai am caldura aproape deloc.
Pe partea din stanga imi baga aer rece ,iar dreapta si mijloc pe pozitia 1 ,dupa ce apa se ridica la normal , abea baga un pic de aer cald,pe 2 vine deja aer rece.
Jos la picioare nu mai baga deloc ,aer rece,motoru din habitaclu  baga aer.
Poate sa fie radiatoru din interioru masinii ? ,aer ? (aud cum clipoceste apa prin bord,se plimba) sau altceva.
Daca cineva a mai patit asa ceva ,va rog sa imi sa imi spuneti de unde sa incep sa gasesc buba.
Multumesc
  • Sx4 2007 1.6 diesel

Offline FritzVonSpritz

Re: Lipsa caldura in interior
« Răspuns #1 : 22.Dec.2020, 10:08:09 p.m. »
Nu stiu daca se potriveste sau nu, pe vremea cand aveam Dacia 1300 am patit ceva asemanator, in sensul ca dadeam caldura la maxim si de abia baga f. putina caldura
Era obturat furtunul care venea de la radiator la robinetul care deschidea/inchidea caldura. S-a mancat din cauza vechimii si s-a depus  pe interior cauciuc macinat.
Daca auzi clipocit in interior poate fi si de la faptul ca a prins aer si ar fi bine de incercat o aerisire a sistemului. 
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #2 : 22.Dec.2020, 10:23:23 p.m. »
Daca clipoceste, nu ai destul lichid de racire(antigel) in instalatie caci ai si aer, ar trebui golita instalatia si umpluta/aerisita corespunzator. Eventual verificat daca nu pierde pe undeva pe la vreun furtun de racord sau daca nu are radiatorul de racire al motorului vreun por. Daca ar avea radiatorul de incalzire din masina vreo pierdere, ar trebui sa ai un zgomot de fasait sau sa sinti umezeala in habitaclul masinii(sau sa ai pe parbriz pe interior, urme de antigel).
Inainte, verifica nivelul antigelului in vasul de expansiune.
« Ultima Modificare: 22.Dec.2020, 10:39:36 p.m. de Christian 1 »

The following users thanked this post: newfolder

Offline newfolder

« Răspuns #3 : 22.Dec.2020, 10:41:24 p.m. »
#vpopa81

Clipocitul apei in interior l-am avut si eu; am aerisit radiatorul de 2-3 ori (scos busonul, lasat motorul sa mearga pana ajunge la temperatura, lasat sa bulbuceasca) si degeaba. Pt. ca toate functionau am mers asa vreo 4 luni pana am spart radiatorul. Odata ce l-am schimbat a disparut si clipocitul. E posibil ca radiatorul sa aiba un por si sa traga aer pe acolo.

AC-ul merge partial si la mine de vreo luna: baga aer cald doar pe prizele de pe bord. Nu mai merge nici la picioare, nici la fanta de dezaburire parbriz- acolo e cel mai nasol dimineata. Mecanicul mi-a zis ca nu se baga, e treaba de electrician auto si de dat bordul jos (niste motorase, cuple etc). La AC clipeste intermitent "Auto", in carte spune doar ca e o defectiune la sistemul AC si nimic altceva.

Desi ma chinui un pic dimineata am zis sa aman vizita la electrician pana am buget si de camera marsarier, navigatie.
Asa ca mai dau cu carpa pe parbriz, mai injur, ma mai uit in portofel si iar injur :)

P.S. Vad ca si Christian 1  banuieste un por la radiator sau o pierdere pe undeva :)
  • SX4

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #4 : 22.Dec.2020, 10:46:15 p.m. »
#vpopa81

Clipocitul apei in interior l-am avut si eu; am aerisit radiatorul de 2-3 ori (scos busonul, lasat motorul sa mearga pana ajunge la temperatura, lasat sa bulbuceasca) si degeaba. Pt. ca toate functionau am mers asa vreo 4 luni pana am spart radiatorul. Odata ce l-am schimbat a disparut si clipocitul. E posibil ca radiatorul sa aiba un por si sa traga aer pe acolo.

AC-ul merge partial si la mine de vreo luna: baga aer cald doar pe prizele de pe bord. Nu mai merge nici la picioare, nici la fanta de dezaburire parbriz- acolo e cel mai nasol dimineata. Mecanicul mi-a zis ca nu se baga, e treaba de electrician auto si de dat bordul jos (niste motorase, cuple etc). La AC clipeste intermitent "Auto", in carte spune doar ca e o defectiune la sistemul AC si nimic altceva.

Desi ma chinui un pic dimineata am zis sa aman vizita la electrician pana am buget si de camera marsarier, navigatie.
Asa ca mai dau cu carpa pe parbriz, mai injur, ma mai uit in portofel si iar injur :)

P.S. Vad ca si Cristi banuieste un por la radiator :)
Vazut acelasi simptom la un Fiat Doblo. Nasol a fost ca antigelul pe parbriz a matuit folia de securit de pe interior.
Un parbriz pe care a ajuns antigel, chiar si pe exterior(din cate stiu eu), e fucked!
Sau mai grav, daca nu pierde pe niciunde si totul e etans, e dusa garnitura de chiuloasa si intra apa intr-un cilindru sau in circuitul de ungere, caz in care, uleiul ar trebui sa fie compromis. Se poate verifica pe joja de nivel cum arata uleiul. Cel cu apa, are aspectul caimacului de cafea ness. Daca intra apa intr-un cilindru, ai vedea ca teava de esapament scoate un abur alb(dulceag la miros) si dupa ce motorul e cald.
Astea sunt scenarii posibile, nu te gandi la ce e mai rau, ia-le in ordine.  :good:
« Ultima Modificare: 22.Dec.2020, 10:58:48 p.m. de Christian 1 »

Offline newfolder

« Răspuns #5 : 22.Dec.2020, 11:24:18 p.m. »
@Christian 1
Daca era pt. mine: eu n-am antigel pe parbriz, nici apa in ulei nici fum alb. Doar dezaburirea nu-mi merge. Si o sa dau bordul jos cand o sa pun si senzori/camera marsarier. De asta aman operatia si dau cu carpa pe parbriz. Fix cum faceam acum 25 de ani la Dacia 1310. Ma simt iar tanar :)

Am avut clipocitul in bord si a disparut dupa ce am schimbat radiatorul (era spart). De aceea cred ca la @vpopa81 trage aer pe undeva si de acolo clipocitul.
  • SX4

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #6 : 22.Dec.2020, 11:29:05 p.m. »
Erau variantele, in general.
Sa verifice in primul rand, nivelul in vasul de expansiune. Antigelul nu este inlocuit de aer, decat daca pe undeva dispare, cand instalatia este sub presiune in functionare sau o proasta aerisire la schimbare.
Parerea mea. :)

Offline vpopa81

« Răspuns #7 : 23.Dec.2020, 05:19:11 a.m. »
Multumesc ,dupa sarbatori fac o programare ,si vad ce descopar .
  • Sx4 2007 1.6 diesel

The following users thanked this post: George Catalin

Offline Vecchio

« Răspuns #8 : 23.Dec.2020, 05:46:46 a.m. »
Cea mai deșteaptă chestie :good:
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #9 : 23.Dec.2020, 09:12:57 a.m. »
Multumesc ,dupa sarbatori fac o programare ,si vad ce descopar .
Cu mare placere.
Dupa ce-i dai de cap. sa ne dai si noua un feedback.  :good: