Autor Subiect: Planetare SX4  (Citit de 1942 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cmin

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Gen: Bărbat
    • Focşani
Planetare SX4
« : 14.Dec.2020, 11:27:43 p.m. »
Salutare, sunt posesorul unui Suzuki Sx4 din 2010, modelul cu facelift, 1,6 benzina, 4x4, 120 cai, 68000km și de ceva timp am probleme cu articulația planetara dreapta față, partea dinspre roată, mai exact, face zgomot doar când roată este virată și în sarcină. Am fost la o constatare la un service, în Focșani și cei de acolo nu au găsit exact piesa. Aveți idee dacă se poate găsi doar articulația planetară, partea dinspre roată? Am dat un mail la rădăcini cu seria de șasiu și oferta lor a fost de o planetară la 2100 lei, iar pe internet sunt ceva oferte de articulație planetară, dar nu știu exact dacă se potrivesc...
Recent m-am mutat în Cluj-Napoca, dacă aveți ceva recomandări de service-uri prin zona cu care ați avut o experiență plăcută, sunt deschis la orice propunere.
Mulțumesc anticipat, o seara buna!
  • SX4 1.6MT 2011

Offline ntire2000

Re: Planetare SX4
« Răspuns #1 : 14.Dec.2020, 11:57:23 p.m. »
N-am înteles, de ce le era asa de greu sa gaseasca piesa?

https://www.autopieseonline24.ro/suzuki/sx4-ey-gy/32073/10162/planetara
https://www.epiesa.ro/planetara-suzuki-sx4-ey-gy-1-6-vvt-4x4-rw-416-benzina-120-cai/32073/subcat-100062/

La astia le poti trimite mail cu seria de sasiu si vezi daca au pe stoc.
Si pretul e de 3 ori mai mic, de restul poti merge într-un sejur la munte.

Ca sa nu mai vorbim de dezmembrari....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline cmin

• Newbie
  • *
    • Focşani
« Răspuns #2 : 15.Dec.2020, 12:03:02 a.m. »
N-am înteles ce le era asa de greu sa gaseasca piesa?

https://www.autopieseonline24.ro/suzuki/sx4-ey-gy/32073/10162/planetara

Ca sa nu mai vorbim de dezmembrari....
Salut, mulțumesc pentru răspuns, asta găsisem și eu, am mai găsit și doar articulația dinspre roată. Cei de la service au băgat seria de șasiu in sistem și nu găseau piesa, dar de aceste variante mi-au zis ca nu-mi garantează ca se potrivesc și ca e posibil sa rămân cu mașina pe elevator până găsesc ce trebuie...
  • SX4 1.6MT 2011

Offline ntire2000

« Răspuns #3 : 15.Dec.2020, 12:08:03 a.m. »
Pai cauta si tu un service cu oameni decenti, roaga-i sa o urce pe elevator si sa masoare macar aproximativ lungimea planetarei.
Ca pâna la urma tot la ei te vei duce sa o montezi.

PS: de regula e bine sa o schimbi cu totul.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline NicNic

« Răspuns #4 : 15.Dec.2020, 12:29:05 a.m. »
http://www.reconditionariplanetare.ro/

Incearca sa suni aici si vezi daca ei te pot sfatui, macar, cu un cod de piesa sau ce vrei sa iei.
Eventual, poate iti vand piesa, far montaj.

• ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline cmin

• Newbie
  • *
    • Focşani
« Răspuns #5 : 18.Dec.2020, 12:06:55 p.m. »
Va mulțumesc pentru răspunsuri, am dat și un mesaj la reprezentanta Suzuki din Cluj să-i întreb cât m-ar costa, dar nu am primit un răspuns din partea lor. Găsisem o recomandare de un service din Cluj pe forum, dar nu mai este deschis.
  • SX4 1.6MT 2011

Offline Daniel42

« Răspuns #6 : 11.Nov.2021, 05:18:32 p.m. »
La fel ca si colegul de mai sus , posed un SX4 din 2009 . Identic patesc acelasi aspect la viraj maxim stanga si sarcina se aude un zgomot cind rulezi de crezi ca ai trecut printr-o oala . Zgomot destul de puternic , care tine 2-3 secunde si la indreptarea volanului nu se mai aude . De asemenea o ciudatenie nu face permanent asa decit dimineata cind merg de acasa si apoi deloc indiferent de manevrele care le fac prin oras . Sa fie tot planetara de pe dreapta ...dar de ce nu face tot timpul la viraj , ci numai dimineata ? Multumesc . Recent am schimbat bratele cu totul , cu bucsi si pivoti . Zgomotul a aparut de dimineata ca sa ma enerveze neaparat .
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline NicNic

« Răspuns #7 : 14.Nov.2021, 08:03:10 p.m. »
Daca ar fi planetara, ar face mereu, indiferent de momentul zilei.

Ca metoda de verificare, incearca o plecare d epe loc, cand ai rotile virate maxim (la stanga, apoi si la dreapta).
Daca problema se repeta aproape la fiecare plecare de pe loc, in forta, atunci cel mai probabil este una din planetare defecta.

La SUVI a aparut de ceva timp, dar zgomotul era ceva intre un trosnet si un clatanit ca de oale lovite.
Destul de rar la inceput, parca facea numai cand as fi incercat sa plec cu "scartait" de roti, virate maxim.

Dupa cateva luni de utilizare (sa zicem mii de km, poate 10.000) zgomotul a devenit tot mai pregnant, chiar si in viraje continue, fara sa mai fie necesara o plecare de pe loc.

Solutia de remediere a fost doar inlocuirea planetarei ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: toma

Offline nastasaflorin

« Răspuns #8 : 04.Sep.2024, 06:59:29 a.m. »
M-am lovit de o problemuta.
Nu reusesc sa comand planetare (la pret decent) la niciun magazin online, nici la cele fizice.
Am luat la rand Bardi, Autonet, Autokarma, Epiesa...etc etc.

Ori imi spun ca-s indisponibile pentru comanda, ori ca nu-s compatibile cu seria de sasiu, de zici ca-mi trebe piese pentru vreun Bugatti Veyron, ceva...

Ma puteti ajuta cu vreun magazin online care sa poata identifica corect in baza seriei de sasiu si sa pot comanda?

Problema e la articulatiile catre cutia de viteze - deci si alea ar fi o solutie, nici acolo nu am gasit variante clare (articulatie stg, articulatie dr) pentru comanda.

SX4 4x4 1.6 88kw 2010.

Ceva solutii? Eventual identificarea corecta a part number original, sa caut compatibile in baza acelora...

• SX4 1,6 4x4

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

The following users thanked this post: nastasaflorin