Autor Subiect: Ce antivirus folositi?  (Citit de 6533 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Christian 1

• Vizitator
Ce antivirus folositi?
« : 28.Nov.2020, 10:17:45 p.m. »

Facut ce ai scris, dat restart si se pare ca se misca normal, fara lag, deocamdata. :)
Multamn fain.

Intrebare intrebatoare: daca lucrurile merg normal mai departe, sa imi mai instalez sau nu, un program suplimentar de antivirus? :)

Offline saureign

Re: Ce antivirus folositi?
« Răspuns #1 : 29.Nov.2020, 02:59:35 p.m. »
un antivirus suplimentar trebuie daca umbli prin zone periculoase ale internetului, descarcand diversi torrenti sau asemenea. Totusi, antivirusul o sa foloseasca multe resurse, in timp real.
  • S-cross 1.4 allgrip 2024 / ex-Swift 2019 allgrip / ex-Vitara Cool allgrip 2015

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #2 : 29.Nov.2020, 10:04:55 p.m. »
un antivirus suplimentar trebuie daca umbli prin zone periculoase ale internetului, descarcand diversi torrenti sau asemenea. Totusi, antivirusul o sa foloseasca multe resurse, in timp real.

Dupa parerea mea, Bitdefender consuma multe resurse, ......daca e un calc cu doar 4 GB Ram, abia se taraie (stiu, s-a scris despre 8 GB Ram), iar pe calculatoare cu Windows 7 am intalnit cazuri ca erau virusate, cu tot Bitdefenderul instalat.....Ca preventie mi se pare slab, sta si 'doarme" (sa nu ma injurati ca e romanesc, ca pe plan mondial nu stiu cate aprecieri are.... :notlst:)
Mult mai "aspru" mi se pare ESET Nod 32, care imediat ce ai deschis o pagina "dubioasa", sare in sus! Am avut situatii in care cu scanare BitDefender nu a gasit nimic, dar ESET-ul a gasit "rahaturi". O luna poti folosi gratuit ESET-ul, iar dupa aia, in functie de ce ai nevoie, pret licenta pe an de la 150 la 200 lei.....
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline ntire2000

« Răspuns #3 : 29.Nov.2020, 10:33:20 p.m. »
Sunt si solutii mai ieftine si mai bune.
Produs nemtesc.
Ar mai fi si Kaspersky, da' ala e facut de rusi, si se stie ca aia daca-ti intra în casa îti fura ceasul.  :-))
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #4 : 29.Nov.2020, 10:42:33 p.m. »
Multamn fain de sugestii, am instalat Sophos trial pe 1 luna.
Vad cum se comporta si trag o concluzie. :)

Offline ...

« Răspuns #5 : 30.Nov.2020, 07:41:22 a.m. »
Eu folosesc Avast varianta gratuita de multi ani de zile si nu m-am infectat... sau poate doar asimptomatic. Pe calculatorul de serviciu am Kaspersky, inainte aveam Nod32, cu protectie foarte buna.

The following users thanked this post: FritzVonSpritz

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #6 : 30.Nov.2020, 10:57:47 a.m. »
Eu folosesc de ceva ani Bitdefender. Nu am avut probleme cu resursele si nici nu am luat viruși, oriunde am intrat. Mi-am extins licența la toată familia. Mai jos este consumul de resurse, eu având varianta Total Security.
Despre BD vs altii...mai jos.
Știți ca Apple încasează 70% din cat cheltuie oamenii pe produse software telefonie si ca întotdeauna aplicațiile pe telefoanele lor sunt mai bune. De ce? Pai programatorul e plătit ... Plus ca tot vorbim de produse romanești si nu cumpărăm exact cel mai bun produs romanesc...Iar Talpeș din cate știu chiar își utilizează banii cu cap si investește si in alții in România. Ca nu guvernul sau partidele or sa scoată tara din rahat ci banii pe care antreprenorii ii pot genera.
« Ultima Modificare: 30.Nov.2020, 11:10:38 a.m. de Costique »
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: toma, ariciul

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #7 : 30.Nov.2020, 11:06:07 a.m. »
Si eu am de vreo cinci ani doua abonamente de Bitdefender: unul Total Security pe PC/laptop si unul Internet Security pe mobil/tableta.

Foarte multumit de raportul calitate/pret.

Inainte am folosit cu licenta câțiva ani suita Norton de la Symantec. Foarte buna si aia.

Trimis folosind Tapatalk
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline bisti

« Răspuns #8 : 30.Nov.2020, 11:18:15 a.m. »
Din tot ce am incercat eu, Nod32 a fost cea mai buna varianta. Spun ca a fost pentru ca, de la versiunea 9 incoace, au inceput sa bage o gramada de module inutile.
De cand am trecut pe win10, am lasat doar Defenderul de windows si un adblocker pe browser.
Daca e sa iei, niciun antivirus nu te scapa. Cunosc persoane care, desi nu cunosc senderul, deschid mailuri virusate. Iar daca esti destul de incapatanat si treci peste recomandarile antivirusului sau adblockerului, atunci nici cel mai complet antivirus nu are ce sa iti faca.

The following users thanked this post: FritzVonSpritz

Offline hugbear

« Răspuns #9 : 30.Nov.2020, 11:21:29 a.m. »
Eu folosesc Avast varianta gratuita de multi ani de zile si nu m-am infectat...
Am fost fan Avast Free muuultă vreme, datorită eficienței sale deosebite și conumului redus de resurse. Din păcate a trebuit să renunț la el din cauza unui „breach of trust” (v. mai jos) incompatibil cu un produs al cărui principal scop este să furnizeze siguranță. L-am înlocuit cu Bitdefender Free, mai eficient dar mai puțin „interactiv”.

https://www.vice.com/en/article/v744v9/senator-ron-wyden-asks-avast-selling-users-browsing-data
https://www.vice.com/en/article/3a8vjk/czech-data-protection-authority-investigation-avast-jumpshot
https://www.vice.com/en/article/wxejbb/avast-antivirus-is-shutting-down-jumpshot-data-collection-arm-effective-immediately
https://www.vice.com/en/article/qjdkq7/avast-antivirus-sells-user-browsing-data-investigation
https://palant.info/2019/10/28/avast-online-security-and-avast-secure-browser-are-spying-on-you/
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

The following users thanked this post: NicNic, toma, ...