Autor Subiect: Cum se uzeaza cauciucurile / anvelopele  (Citit de 8908 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Cum se uzeaza cauciucurile / anvelopele
« Răspuns #20 : 09.Sep.2009, 10:12:13 a.m. »
mie logica imi spune altceva ...
La un viraj dreapta, rotile fata de verticala se vor inclina astfel: |/---------|/
ANTENA 3 e aici. MEREU va fi (SI) aici.
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline andrei_a9

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 264
« Răspuns #21 : 09.Sep.2009, 10:16:08 a.m. »
stai putin... privind din fata sau din spate?

Offline Laurentiu

« Răspuns #22 : 09.Sep.2009, 10:21:07 a.m. »
privind din fata sau din spate?
Privind de pe axa longitudinala din spate spre fata (exact cum stai la volan in sensul de mers a masinii).
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline andrei_a9

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 264
« Răspuns #23 : 09.Sep.2009, 10:39:50 a.m. »
ok, am inteles acum. am observat ca se intampla asa mai laes la BMW si Mercedes, marci la care rotile iau un unghi destul de pronuntat la viraje.
eu judecam problema prin prisma fortelor la care este supusa anvelopa in momentul virajului.
nu neg insa relevanta inclinarii lor care banuiesc ca are rolul de a mai atenua din deformarea anvelopelor in viraje.

PTR

• Vizitator
« Răspuns #24 : 09.Sep.2009, 01:09:54 p.m. »
 La Swift uzura mai accentuata pe exterior a cauciucului se poate datora si jentilor care sunt cam inguste. De asemenea stilul de condus influenteaza si el cat de repede se uzeaza cauciucul. Unele cauciucuri au adancimea profilului mai mica iar altele mai mare, ceea ce are ca efect o durata de utilizare diferita. Cine vrea cauciucuri care sa tina mult ar trebui sa mearga pe modele gen energy saver si eco.

Offline Laurentiu

« Răspuns #25 : 09.Sep.2009, 01:16:05 p.m. »
  Unele cauciucuri au adancimea profilului mai mica iar altele mai mare...
Profilul, adincimea si compozitia cauciucului sint in functie de terenul si anotimpul pt care este proiectat.

PTR

• Vizitator
« Răspuns #26 : 09.Sep.2009, 01:42:49 p.m. »
 Da, dar chiar si intre cele de vara de la aceeasi firma pot exista diferente de adancime a profilului:
http://www.toyotires.eu/tiredetail.php?tireconcept_id=8&category_id=100&subcategory_id=14&id=19
http://www.toyotires.eu/tiredetail.php?tireconcept_id=306&category_id=100&subcategory_id=2&id=118
 La asta ma refeream. Ca de exemplu Dunlop SP01 are adancimea profilului mai mica decat Goodyear Excellence, de exemplu. Si automat Excellence o sa tina mai mult.

Offline Laurentiu

« Răspuns #27 : 09.Sep.2009, 02:05:50 p.m. »
Ca de exemplu Dunlop SP01 are adancimea profilului mai mica decat Goodyear Excellence, de exemplu. Si automat Excellence o sa tina mai mult.
Nu e o regula ca cele cu profil adinc vor tine mai mult. Aici conteaza compozitia cauciucului. Un cauciuc mai moale dar cu profil adinc, poate tine mai putin decit un cauciuc mai tare si profil "mai la suprafata".

PTR

• Vizitator
« Răspuns #28 : 09.Sep.2009, 02:48:02 p.m. »
 Si pentru asta ne putem orienta dupa valoarea treadwear care e trecuta pe anvelopa, cu cat e mai mare cu atat ar rezista mai mult.

Offline sprite

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 67
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #29 : 09.Sep.2009, 03:22:47 p.m. »
...uzura mai accentuata pe exterior a cauciucului se poate datora si jentilor care sunt cam inguste. De asemenea stilul de condus influenteaza si el cat de repede se uzeaza cauciucul.

Perfect de acord.

« Ultima Modificare: 09.Sep.2009, 03:28:57 p.m. de sprite »