Autor Subiect: Te vei vaccina antiCovid sau nu? Motivele?  (Citit de 6800 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline NicNic

Re: Te vei vaccina antiCovid sau nu? Motivele?
« Răspuns #80 : 05.Ian.2024, 11:44:20 p.m. »
In lipsa unor studii profunde, privind efectele vaccinarii in masa, imi este greu sa accept opinia unora (antivaccinistii) care au devenit vocali acum, pentru ca nu li se mai raspunde/contesta opinia la fel de vehement precum era in timpul pandemiei de Covid.

Personal, fiind in situatia in care am pierdut pe cineva foarte apropiat (mama), din cauza Covid, coroborat cu faptul ca ea era singura din familie ce nu a vrut sa se vaccineze, am sentimentul (nu convingere) ca vaccinarea ne-a protejat pe noi, ceilalti din familie.

Pozitia antivaccinistilor "turbati", modul in care s-au manifestat (si-au declarat parerile) prin social media, ma face sa cred ca idiocratia este telul lor.

"Stirile" despre efectele adverse ale vaccinului sunt la fel de precum stirile, de exemplu, ca Rusia ar ataca Europa/NATO la anul ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: Costique, gabi males

Offline Mak110

« Răspuns #81 : 24.Aug.2024, 07:13:19 p.m. »
M.am vaccinat de 3 ori.Pana acum am avut de 4 ori Covid.Nu am stat internat  niciodată!
  • Suzuki Scross 2021

Offline ariciul

« Răspuns #82 : 30.Aug.2024, 09:48:34 a.m. »
Tot cam la fel, de trei ori vaccinat si facut covid tot de vreo 4 ori, ultimele doua fiind forme foarte usoare. Insa cu vaccinul a fost cumva diferit. Daca la primele doua practic nu am avut ca efecte secundare decat acea durere usoara in brat, la cel de al treilea am avut cam aproape doaua zile in care m-am comportat ca si cum as fi avut virusul. Adica febra cu frisoane , tuse si nas care curge. Dupa care au disparut ca prin farmec. Am zis ca pe al patrulea nu-l mai fac, pentru ca a fost mai intens decat atunci cand am avut covid prima oara. Nu contest ca m-a ajutat dar pe alta parte sigur au fost si alte cazuri in care efectele secundare au fost mai mari. Inca nu s-a facut o corelare si nici nu prea cred ca o sa fie vreodata, oricum vaccinul va fi diferit de fiecare data pentru ca tulpinile virusului evolueaza rapid in timp.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline enicky

« Răspuns #83 : 30.Aug.2024, 11:38:04 a.m. »
...Am zis ca pe al patrulea nu-l mai fac, pentru ca a fost mai intens...
  N-as putea spune ca faptul ca ne-am vaccinat de doua ori ne-a ajutat sa nu facem forme grele, s-au ne-a salvat, nimeni nu poate spune asta, pentru simplul motiv ca nu stie nici ce forma va avea, nici cum va reactiona organismul!
  Noi avem inca urmari dupa cele 2 vaccinuri si nu constatate de noi, ci de medic. Nu stau acum sa le detaliez, dar inca nu stim daca vaccinarea a fost cea mai buna optiune .
Ce n-am inteles noi, este ca nu numai de covid s-a murit, au fost decese si de la gripa, dar nu atat de mediatizate.
  Iar vaccinul a fost facut pe repede-inainte, trebuie sa recunoastem !
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Laurentiu

« Răspuns #84 : 31.Aug.2024, 01:32:35 p.m. »
Eu nu m-am vaccinat si nici familia mea; 3 membri sint in UK iar 2 sintem in Romania. Nici simptome n-am avut si nici de ''raceala'' n-am suferit cu toate ca am intrat in contact cu diferiti oameni destul de bolnavi.
P.S. Nu sint antivaccinist asa cum considera unii de pe aici INSA, nu accept si nici nu voi accepta sa fiu cobaiul nimanui.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: BrSx4, sfichiu, ntire2000, cristidav, NicNic, Catalln

Offline ntire2000

« Răspuns #85 : 01.Sep.2024, 01:38:10 a.m. »
Nu prea pun botul la stiri alarmiste, dar totusi parca te pune pe gânduri....

Când am vazut Terminator (ala realizat în 1984) era un SF foarte misto, acuma parca e realitate....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online Catalln

« Răspuns #86 : 01.Sep.2024, 11:57:29 p.m. »
Eu nu m-am vaccinat si nici familia mea; 3 membri sint in UK iar 2 sintem in Romania. Nici simptome n-am avut si nici de ''raceala'' n-am suferit cu toate ca am intrat in contact cu diferiti oameni destul de bolnavi.
P.S. Nu sint antivaccinist asa cum considera unii de pe aici INSA, nu accept si nici nu voi accepta sa fiu cobaiul nimanui.
Idem
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

The following users thanked this post: BrSx4

Offline NicNic

« Răspuns #87 : 02.Sep.2024, 10:58:42 a.m. »
Eu m-am vaccinat in toate etapele ce au fost pana acum.
Consider ca am facut ceea ce trebuie, in lipsa unor alte optiuni de a ma proteja de acel virus.

Am avut in familia mea o singura persoana care nu s-a vaccinat. Era chiar mama mea.
Care a decedat chiar din cauza acestui virus. Dupa vreo 6 saptamani de boala. Din care 4 le-a stat in spital, unde a trecut prin toate incercarile stiute (inclusiv intubarea). Medicii mi-au spus ca din cauza faptului ca starea de sanatate initiala era prea buna, asta a lungit perioada pana la tristul final.

Impreuna cu mama mea a stat sora mea, vreo 2 saptamani ca sa o ingrijeasca, inainte de internare.
Ca fapt diveers, sora mea facuse deja boala, cu circa 1 si jumatate inainte, avand plamanii afectati (si ea a stat in spital vreo 4 saptamani, atunci).
Acum, era alta tulpina, iar anticorpii de atunci nu mai erau prezenti in corp. Intre timp a facut toate vaccinarile din schema.
Si in aceste conditii de risc, sora mea nu a mai facut o varianta de boala foarte puternica, dupa ce a stat cu mama.

Deci, consider ca vaccinarea ar fi avut un efect bun in cazul ei.

Un alt exemplu este sotia mea. Care face parte dintre cei cu risc mare daca iau virusul de covid (probleme mari ale sistemului imunitar).
A facut pana la urma si ea o forma de covid, in ultima perioada a pandemiei. Fara sa aibe simptome puternice.

Asta ar fi ul alt motiv pentru mine sa cred ca vaccinarea a avut un efect bun.

Totusi, consider ca fiecare trebuie sa actioneze dupa cum simte ca ii este cel mai bine lui si dupa cum intelege el problema (sa se vaccineze sau nu).
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline Leutz

« Răspuns #88 : 02.Sep.2024, 03:42:37 p.m. »
Eu de cand cu vaccinul am dureri de cap nasoale de tot la orice mica raceala. Practic nu mai am raceli usoare. Orice virusel ma loveste, cat de usor, e cu dureri. Abia daca-mi curge nasul un pic sau ma racaie un pic gatul; dar durerile de cap sunt acolo.
Nu numai dureri de cap. E un fel de pareza/amorteala foarte dureroasa a fetei si scapului. Practic imi pierd expresia fetei, parca-s injectat cu botox. Si ma si doare de ma ... pe mine, pana jos la mandibula. Practic o reactie imflamatoare, cam asa ceva.

Astea au fost simptomele la ambele doze de vaccin Pfizer. Si cu ele am tot ramas dupa aia. La prima doza s-a simtit mai putin, n-am dat importanta. Am zis c-am stat prea mult in aer conditionat la servici si m-a tras curentul, ca pe un rumeno vero ce sunt. La a doua insa, a fost puternic si nu mai era nici un curent. Am fost toata perioada acasa.

Cam asta a fost cu vaccinul meu. Si cam asta e pericolul cu metoda messenger ARN folosita de Pfizer si alti cativa pentru covid. Sunt doua puncte in care imperfectiunea care poate apare, fata de unul la vaccinurile clasice. Riscul e cumulativ.

La vaccinurile clasice, patogenul prezentat organismului e chiar virusul. Nu exista variatie. Ala e. Apoi poate exista o anumita variatie in raspunsul pe care organismul il produce pentru ca fiecare organism e unic. Practic organismul poate produce o gama nu un raspuns unic. Deci un singur punct de imperfectiune, sa zicem.
(Evident mai sunt si potentiale reactii la substratul care livreaza virusul, dar putem sa le punem separat ca factor de risc nelegat direct de mecanismul de functionare al vaccinului.)

La mARN patogenul indus nu e virusul covid. Vaccinul face organismul sa-si produca singur un "echivalent" E al patogenului. Ce produce organismul? Pai fiecare organism e unic. O sa produca E-ul dorit + un mic epsilon. Unde epsilon poate fi orice la cat de complex e organismul nostru. Primul punct de imperfectiune.
Apoi organismul trebuie sa raspunda imun la patogenul/stimulul creat de el insusi. Si el invata sa raspunda la o gama de stimuli, nu la doar E. Cum raspunde? Pai fiecare organism e unic. La fiecare stimul din acea gama poate produce o gama de rapsunsuri. Al doilea punct de imperfectiune, care este cumulativ.

Acum, intr-adevar aceste imperfectiuni, atat in generarea stimulului cat si in generarea raspunsului imun, sunt mici. Nu sunt asa cum sustin unii cu teoria conspiratiei :). N-o sa creasca inca o mana si trei urechi, n-o sa ramanem sterili, impotenti, surzi, orbi si alte chestii. Raspunsul imun nedorit, acea mica deviatie de la rapsunsul dorit, nu poate afecta in mod direct structura genetica.

Insa poate ne poate afecta epigenetic. Inducand comportamente noi (cat de mici) si permanente/cronice pentru existenta individului, creeaza premizele activarrii/inactivarii unor gene (fara afectarea structurii ADN-ului), comportamente care se vor transmite urmasilor.

"Un pas mic pentru om, unul urias pentru omenire", cum ar zice unii.

De exemplu, in cazul meu, presupunand ca o sa raman cu reactia asta la orice tip de virus din gama racelilor comune (+ covid-ul) pentru urmatorii 10 ani, ceva se va schimba definitiv in epigenetica organismului meu si daca voi avea copii la momentul respectiv, vor fi sanse mari ca ei sa fie predispusi la astfel de comportament al organismului lor.

Daca ma imperechez la momentul respectiv cu cineva care a ramas sa zicem, cu palpitatii cronice de pe urma Pfizer-ului, atunci copiii nostri vor avea sanse mari sa mosteneasca aceste comportamente reflexe ale organismului sau sa fie predispusi sa le activeze de-a lungul vietii lor cand vor fi expusi unui anume cumul (aparent) arbitrar de stimuli din mediul lor inconjurator.

• SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

The following users thanked this post: BrSx4, ntire2000

Offline ntire2000

« Răspuns #89 : 02.Sep.2024, 03:55:29 p.m. »
Unul dintre motivele pentru care ti-au dat aia efectele secundare e sa nu-ti mai vina cheful sa te împerechezi.  :-))

Si înca e bine, ca la altii efectul secundar a fost si mai naspa: nu i-a tras curentul .... ca i-a tras pamântul.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού