In alta ordine de idei, logica mea functioneaza cam asa : am pus "in balanta" varianta de a fi nevaccinat, asociata cu celelalte aspecte legate de varsta si diagnostice prezente si varianta de a fi vaccinat care reduce substantial riscurile de contaminare sau cel putin de a face o forma grava a bolii.
Evident ca balanta a inclinat spre vaccinare, timpul, din pacate, nu lucreaza in favoarea mea ca sa-mi permit sa astept ANI pana se vor definitiva toate studiile, dimpotriva !
Avand in vedere media de varsta din Ro, parerea mea personala este ca dupa ce ai ajuns la semicentenar, esti in zona descendenta a vietii si e bine sa te folosesti de toate mijloacele existente(inclusiv vaccinul) pentru a te proteja.
Efectele secundare, care fie vorba intre noi, daca am avea curiozitatea sa citim prospectele, pot apare la orice tratament medicamentos, sunt de preferat(sau sunt nesemnificative) in locul unei suferinte crunte care poate scurta instant firul vietii .
Poate, daca as avea 20-30 de ani, altfel as lupta cu boala si altele ar fi sansele de reusita, dar totusi, sa nu uitam ca vaccinarile care se fac inca imediat dupa nastere ne ajuta sa nu mai suferim si sa avem o viata cat mai lunga...
Pe de alta parte refuzul vaccinarii combinat cu participari la intalniri cu multe persoane nu mi se pare combinatia cea mai reusita, ba as zice ca e un fel de lipsa de, sa zic, responabilitate, ca sa fiu elegant in exprimare.
NU este obligatorie vaccinarea, este alegerea fiecaruia, dar sa intelegem ca aceasta optiune este ca "traiul" la bloc("libertatea" ta se termina cand deranjezi vecinul), daca refuzul vaccinarii poate afecta pe cei apropiati tie, la propriu si la figurat(rude,colegi,amici), atunci trebuie reevaluata aceasta alegere !!
Parerea mea...