Autor Subiect: Te vei vaccina antiCovid sau nu? Motivele?  (Citit de 6802 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline boga81

Re: Te vei vaccina antiCovid sau nu? Motivele?
« Răspuns #20 : 26.Nov.2020, 02:07:58 p.m. »
Cred ca va este clar ca nu au cum sa faca obligatorie vaccinarea. Din o gramada de considetente.
Dar, ce pot face este sa ingradeasca anumite lucruri pentru cei nevaccinati.
Vrei cu avionul la Roma? Te vaccinezi!
Vrei sa mergi la hypermarket? Te vaccinezi
Vrei sa mergi la munca sau cu transportul in comun? Te vaccinezi
Vrei sa stai in casa? Stai nene nevaccinat.
Oricum, cum a zis si toma, prin prisma muncii sunt printre ultimii care vor primi vaccin. Dar asta cu certitudinea... lol... nu o sa ai niciodata certitudinea ca functioneaza. Nu exista vaccin antigripal 100% proof, dupa atatia ani.
Ultimul vaccin antigripal facut de mine a fost acum 5 ani. Si, pentru ca esti injectat cu o cantitate mica de virus, la mine s-a activat si mi-a fost rau 3 zile. Fix simptomele de gripa. De atunci am refuzat sa mai fac. Anul asta am ales sa ma vaccinez pentru ca simptomele de gripa sunt asemanatoare cu cele de covid. Asa, daca am simptome, macar stiu ca nu am gripa. Nu m-a obligat nimeni, dar logica asta m-a determinat sa fac.
Acum, fiecare face dupa capul lui. Nu o sa ne oblige nimeni.

Trimis de pe al meu SM-G977B folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

The following users thanked this post: shpeedy, toma

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #21 : 26.Nov.2020, 02:55:37 p.m. »
Topicul s-a închis pe perioada necesară mutarii offtopic-ului grosier la pacalici.

Va rog aici sa răspundeți întrebării colegului @Christian 1 iar pentru discuții suplimentare aveti topicul nou creat in War Zone.

« Ultima Modificare: 27.Nov.2020, 09:00:30 a.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline toma

« Răspuns #22 : 26.Nov.2020, 04:55:43 p.m. »
Acum e deschis aici, raspundem frumos ca la scoala, cu da sau nu si explicam de ce.
Polemica generata de argementele aduse de fiecare se desfasoara aici: https://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=10625.80

Ii rog pe cei care au raspuns deja in acest topic insa postarea le-a fost mutata dincolo din motive de "polemica" sa revina si aici cu raspunsul din care elimina partea de polemica si raman doar explicatiile personale asupra deciziei.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Calin sb

« Răspuns #23 : 26.Nov.2020, 08:13:47 p.m. »
Unde ma așez la coada?
Daca exista o șansa sa îngropăm rahatul mi se pare firesc sa o facem.
Motivul : daca e bun pentru Europa e bun si pentru mine.
După un an de zile încă nu avem o linie de tratament standard care sa ne ofere o șansa reala iar conducătorii noștri parca sunt lobotomizați își pun toate speranțele într-un batic pus pe gura, de parca asta ne poate salva.
  • Superb iV PHEV Style

“ Be first, be smarter, or cheat. Well, I don't cheat “ John Tuld ,Margin call

Offline balanel

« Răspuns #24 : 27.Nov.2020, 04:16:57 a.m. »
Nu.

Pentru ca:
- vaccinurile pentru acest tip de boli au o eficienta limitata, ca dovada ca trebuie refacute periodic, exact ca vaccinul antigripal - pentru ca virusul sufera mutatii si formula vaccinului trebuie deci refacuta;
- acest vaccin este cu o tehnologie noua, care am inteles ca ar putea avea ceva efecte la nivel genetic (efecte care se pot manifesta si dupa mai multe generatii, conform teoriei genelor dominante vs recesive);
- pentru ca imi doresc sa se gaseasca tratament pentru aceasta boala, ceea ce ar fi cea mai simpla si sigura cale de a combate boala. Adica chiar daca ai facut vaccin, poti fi intre cei x% care iau boala si care pot muri in urma ei, pentru ca nu exista tratament. Daca ar exista tratament, nu ar mai fi nimeni stresat. Cand cineva se imbolnaveste, ia medicamentul dedicat si se vindeca. End of story.
"Caracterul fără inteligență face mult, inteligența fără caracter nu face nimic." — Cicero

The following users thanked this post: Laurentiu, ntire2000, Catalln

Offline toma

« Răspuns #25 : 27.Nov.2020, 08:36:06 a.m. »
@balanel, ti-am raspuns legat de punctele 2 si 3 aici aici .

Punctul 2 este complet gresit.

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Blitzu

« Răspuns #26 : 08.Dec.2020, 11:03:22 p.m. »
https://www.national.ro/social/iata-dovada-medicii-nu-se-vaccineaza-704819.html
Nici eu nu ma vaccinez. Nu m-am vaccinat de 30 de ani,nu ca nu am încredere în vaccinuri,ci pur și simplu am considerat ca nu am nevoie.La fel,nu mi-am făcut analize din 2002 de cand mi-am luat permisul. Nu sunt anti-vaccin,sa nu se interpreteze gresit. Nici vaccinul antigripal nu l-am făcut niciodată,deși o data la 2-3 ani fac o forma destul de nasoala de gripa care tine exact 6 zile fără medicație, apoi ma simt ca un ied pe Red Bull. Soția mea si-a facut vaccinul anti-gripal si nu m-am împotrivit. Fiecare face cum simte...Doar ca, vaccinul asta v-a mai trece prin "ț" etape de modificari in următorii 5 ani. Sincer prefer sa stau in tribuna sa vad ce se intampla,apoi sa fluier in prelungiri.  Și la urma tot nu am sa-l fac,nu din cauza ca nu prezintă încredere,ci din cauza ca eu consider ca nu am nevoie. Acum ve-ti zice ca sunt egoist și ma gândesc doar la mine. Eh,nu,nu ma gandesc doar la mine,ci gândesc responsabil,la fel cum ar trebui sa gândim toti. A te vaccina nu inseamna ca devii un Zuperman și poti sa te comporți cum te taie capul sau sa te culci pe-o ureche.  De felul meu nu prea iau medicamente dar nu impiedic pe alții sa ia. Fiecare functionam diferit,fizic și psihic,asta ne definește ca oameni și e bine ca e asa
Nu e primul Coronavirus dar e primul mediatizat la nivelul asta,și sincer ma enervează. 
A apărut versiunea 2.1 a Coronavirusului,o versiune noua,cum au fost si alte versiuni noi la vremea lor.
SARS-Cov2 a fost nou pana au început toti sa profite de asta,ceea ce imi provoacă sila deja.
In 2016,in Belgia,unde locuiesc,au murit 18k oameni de gripa sezonieră (Coronavirus) si la fel in anii urmatori +/-. Anul acesta apar foarte putini,de genul sute de morti de gripa sezonieră... Mi se pare mie,sau acest virus a suferit o mutație între timp,fata de Coronavirusul gripei sezoniere?
Daca e fratele mai mare a virusului gripei sezoniere,prefer sa-l servesc raw (fiindca orice as face tot ma voi infecta la un moment dat) ,decat sa-l atac preventiv cu armele nepotrivite.
P.S. cunosc muti oameni infectați,nu ma aflu în categoria celor care o țin sus și tare ca nu au infectați printre cunoscuți.  Ba din contra,am baieti cu care lucrez, care s-au infectat,la fel si altii din anturajul lor dar am aflat abia dupa ce s-au testat.
Părerea mea e ca se exagerează cu acest vaccin,un fel de Mesia. Odata facut( de fapt cel putin de 2x pe an) ne promite in proporție de 95% ca vom trai "ca inainte" . De 6 luni traiesc ca inainte,mai puțin baruri și restaurante.
Nu uitați sa mai și trăiți, printre altele.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

"Understeer" is when you hit the fence with the front of the car. "Oversteer" is when you hit the fence with the rear of the car. "Horsepower" is how fast you hit the fence. "Torque" is how far you take the fence with you

The following users thanked this post: Laurentiu, ntire2000, balanel, remarque

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #27 : 14.Mai.2021, 04:37:58 p.m. »
Ma rog, nu a mai venit nimeni pe aici dar tocmai ce m-am înscris la vaccinat. 2 ture, 6 săptămâni intre ele. Asta pentru ca mor mult mai mult oameni din cauza bolilor decât a reacțiilor adverse la vaccinuri, pentru ca nimeni nu garantează dar ai șanse mult mai bune sa treci peste fără sa ajungi in stare grava, pentru ca am făcut peste 15 vaccinuri in vremuri in care nici nu se discuta sa nu te vaccinezi si in mod sigur pentru ca vreau sa călătoresc in vara si nu vreau sa îmi tremure chiloții  la fiecare întâlnire cu un om. Cum am mai spus, am cazuri de decese la rude ale cunoscuților.
In anii 90 era un afiș deștept despre SIDA, cu doua persoane făcând sex (na, ca-s corect politic, afișul nu era, sic. Oricum cred ca bolnavii-ghiciți la ce ma refer-sunt acum mai mulți acum ca atunci!). Fiecare gândea despre cealaltă persoana "Sper ca nu are..." iar morala era simpla si clara: NU SE POATE TRAI NUMAI CU SPERANTA. PROTEJEAZA-TE!

Ecleziastul spune in Biblie: "Ințelepciunea este binecuvântarea celui care o are, si e o nebunie sa-i înveți pe prosti!"
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008

The following users thanked this post: shpeedy, saureign, gelum, gabi males

Offline jante.otel

« Răspuns #28 : 14.Mai.2021, 07:09:51 p.m. »
Azi mi-am facut rapelul, la 3 saptamani dupa prima doza. Sper sa nu fie efecte adverse - altele decat durerea de brat - ai e si daca ma inteapa albina...
Mi-am zis ca daca am o sansa mica sa nu ma imbolnavesc, sau daca tot ma imbolnavesc sa fac o forma usoara, de ce sa n-o valorific?
O avea el valabilitate limitata, dar e OK din partea mea. Sper ca sa revenim naiba la o stare normala asa incat sa pot sa ma pup cu prietenii vechi cu care ma intalnesc rar, sau sa scap/scapam de reticenta de a ne strange mainile cand ne-ntalnim pe strada. Mi se pare atat de penibil si fals salutul cu cotul, sau cu pumnul strans ca... nu stiu ce sa zic.
Asa ca de azi sunt vaccinat de doua ori in brat.
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

The following users thanked this post: ntire2000, shpeedy, Costique, gabi males

Offline ntire2000

« Răspuns #29 : 14.Mai.2021, 10:19:14 p.m. »
Ai dreptate, daca faci "pana", macar ai "kit-ul ala de reparatie" ca sa ajungi pâna în "vulcanizare".  :-))

Am facut si eu rapelul si o zi am fost ca lovit de autobus.
Referitor la asta sunt convins ca a fost o reactie cumva ok, adica anticorpii existau dupa prima doza si au functionat.
Ce mi se pare un pic aiurea e faptul ca nu intereseaza pe nimeni daca rapelul este sau nu într-adevar necesar.
Pentru mine sunt convins ca nu era, daca se facea un test de existenta a anticorpilor nu mai era necesara a doua doza.
Dar cum un astfel de test costa, e mai simplu sa ne întepe de doua ori - ca sa fie siguri, nu-i asa?

Asta este motivul pentru care sunt împotriva vaccinarii copiilor sub 18 ani.
Aia au sistem imunitar ca lumea, o doza ar fi suficienta, dar parca vad ca big farma trebuie sa câstige.
Ca sa fim siguri, nu-i asa?

PS: am doi colegi de serviciu care au facut covid prin ianuarie, au facut ieri Pfizer si astazi erau amândoi cu rotile în sus (febra 38, greturi si stari de ameteala).
In opinia mea, astia nici n-aveau voie sa fie lasati sa se vaccineze fara un test prealabil de anticorpi.
Pe care se pare ca-i au în cantitati chiar prea mari.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού