Pai au avut deja cutii de viteze automate, adica eu am masina din 2019 cucutie AT si cred ca si inainte de 2019 au avut.
Adica nu prea inteleg procesul asta de modernizare. Nu era ca si cum nu au avut niciodata si urmeaza sa aiba la o data anume si sunt in curs de modernizare.
Regula progresului spune ca tot timpul tendinta este una pozitiva, adica ma asteptam ca procesul de modernizare sa vina cu o varinata imbunatatita de cutie AT, dar care sa zicem din prea multa graba sa vina cu ceva boli ale copilariei si atunci Suzuki sa zica, da, este ceva inovator, insa in revizia 2 aceeasi cutie va veni cu un semering schimbat sau nu stiu ce bucsa schimbata care va corecta problemele initiale. Sa o scoata cu totul o perioada destul de lunga si sa puna una manuala, deja imi da de gandit ca ceva nu e in regula cu asta actuala pe care o am eu si pe care mai mult ca sigur o au f multi dintre noi.
Iar hibridizarea lor e un mild, adica un motoras electric care invate cureaua de accesorii cu AC_ul, pompa de frana si ce mai e pe acolo, nu e un hibrid in adevaratul sens al cuvantului, adica sa zici ca e o schimbare de la zero.
Au aceeasi motorizare, insa au separat cureaua de accesorii de pe combustie si au pus-o pe electric, iar cutia de viteze AT nu era asa voluminoasa incat sa zici ca nu mai incapea pe masina din cauza motorasului electric suplimentar.
Am intrebat si la DAB auto insa au zis ca mai asteptati.
Insa temerea mea e legata cumva de cutia de viteze automata existenta, poate totusi erau ceva probleme majore de au scos-o din ecuatie complet si nu au venit cu ceva in loc similar. Nu gasesc nici o logica in a scoate din productie o cutie functionala, decat doar daca ea de fapt are niste probleme grave de proiectare care in timp pot conduce la alte probleme, cum ar fi rechemari in service, inlocuiri, etc.
Cumva aceasta temere a mea a aparut o data cu faptul ca amicul dorea sa cumpere ceva similar cu echiparea pe care o aveam eu, iar eu habar nu aveam ca Suzuki nu mai produce decat cu manuale, ca doar nu verificam site-ul suzuki zilnic, o data ce deja aveam o masina luata de la ei.
In fine speram mai mult sa cred ca sunt ceva probleme cu cutia actuala, macar sa ma apuc sa o revand cat inca mai iau ceva pe ea.