Autor Subiect: Suzuki SX4 S-Cross Hybrid  (Citit de 64367 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline ntire2000

Re: Suzuki SX4 S-Cross Hybrid
« Răspuns #180 : 27.Mar.2022, 10:14:56 p.m. »
  Pentru cei interesati :
Te-ai apucat s-o demontezi si p-asta noua?  :-))
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Online cristidav

« Răspuns #181 : 27.Mar.2022, 10:45:05 p.m. »
Si eu i-am pus leduri pe marsarier la a mea. Alta viata acum, atat in oglinda, cat si pe camera. Calitatea pe camera e mai buna chiar si pe vreme inchisa, lumina led schimba calitatea imaginii in bine.
Cele incandescente erau chiare bine.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

The following users thanked this post: enicky

Offline enicky

« Răspuns #182 : 28.Mar.2022, 01:05:04 a.m. »
Nicu, avem o secțiune de tutoriale.
  Ai dreptate, am rezolvat ! Am uitat de sectiune ! :pardon:

Te-ai apucat s-o demontezi si p-asta noua?  :-))
  Am si insonorizat-o, n-ai vazut?
 Asta cu becurile e simpla. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline enicky

« Răspuns #183 : 07.Apr.2022, 12:05:35 a.m. »
    Acum cateva zile colegul @Hoinar a facut o descoperire in meniul S-Cross-ului si m-am gandit s-o impartasesc si comunitatii, mai ales ca, mai devreme sau mai tarziu, cineva o va observa si se vor cere relatii .
   Ne-am consultat amandoi si cu detaliile din manual am ajuns la concluzia ca masina are in setari 3 tipuri de climatizare;
1.Standard
2.Economy
3.Confort
   Masina vine din fabrica setata pe Standard, asa am gasit amandoi in CB, setare care, in opinia noastra nu ar fi optima pentru sofer/pasageri avand in vedere conditiile climatice de la noi.
Spun asta eu, avand ca termen de comparatie Vitara cu AC manual, care este mult mai eficienta fata de S-Cross, deoarece in cei aproape doi ani de cand am masina, am constatat si eu si sotia ca se incalzea si se racea in masina intr-un timp mai lung fata de cum se intampla in Vitara. Chiar daca am observat o imbunatatire dupa insonorizare, tot Vitara era mai eficienta.
 Momentan am mutat pe "Confort" si (sper ca nu-i placebo) am observat o imbunatatire. Parca si incalzirea in scaune pare a fi mai rapida.
Ciudat ni s-a parut ca instalatia de incalzire in scaune nou-montata pe Vitara este mult mai eficienta.
   Cele trei setari au o influenta directa asupra sistemului de oprire automata a motorului.

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Online cristidav

« Răspuns #184 : 07.Apr.2022, 08:37:28 a.m. »
Nu e placebo.

La inceput am constatat si eu ca AC de pe SCross e slab si, cautand prin manual, am trecut pe confort. Am observat si eu imbunatatirea, e mai decent, insa tot mi se pare slab fata de AC clasic manual... ceea ce mi se pare o porcarie.

Si am mai observat ca da aer rece mult mai bine in sarcina decat la relanti, pe loc. Si, din pacate, aici ma arde pe mine, la relanti, cand vreau sa racesc masina. La drum intins mi-e ok, dar pana racesc masina parca trece o vesnicie.
Si mai e o chestie (zic eu) la racirea masinii inainte de plecare: nu stiu cum is amplasate gurile de aerisire la SCross, dar se incing al naibii de tare cand masina sta in soare. Si, desigur, pana le raceste si pe alea...
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline teutzue

« Răspuns #185 : 07.Apr.2022, 10:22:18 a.m. »
S-Cross prima generatie nu are aceasta setare despre care vorbiti voi. Totusi, compresorul AC functioneaza intermitent si la el astfel incat nu au fost probleme. Se incadreaza la categoria "asa mai face ea".
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline jupanul1

« Răspuns #186 : 07.Apr.2022, 10:33:07 a.m. »
    Acum cateva zile colegul @Hoinar a facut o descoperire in meniul S-Cross-ului si m-am gandit s-o impartasesc si comunitatii, mai ales ca, mai devreme sau mai tarziu, cineva o va observa si se vor cere relatii .
   Ne-am consultat amandoi si cu detaliile din manual am ajuns la concluzia ca masina are in setari 3 tipuri de climatizare;
1.Standard
2.Economy
3.Confort
[...]
   Cele trei setari au o influenta directa asupra sistemului de oprire automata a motorului.

Dar asta aveam și la Vitara... Iar când am spus aici pe forum că eu așa ”reglez” A/C-ul... a sărit lumea pe mine, că nu e setare de A/C aia, e setare de S&S...  :)
  • Hyundai Tucson HEV (NX4e); ex Vitara 1.4 S, Allgrip, AT, turquoise

Offline enicky

« Răspuns #187 : 07.Apr.2022, 11:20:12 a.m. »
Dar asta aveam și la Vitara... Iar când am spus aici pe forum că eu așa ”reglez” A/C-ul... a sărit lumea pe mine, că nu e setare de A/C aia, e setare de S&S...  :)
  Eu avand ac manual la Vitara, e prima data cand vad. Ei, lumea mai trebuie sa consulte si manualul ! :)
Cu toate ca scrie clar ca e setare de AC.

Offline Valentin.Bartolomeu

« Răspuns #188 : 07.Apr.2022, 01:04:49 p.m. »
Acele setari din meniu schimba doua lucruri:
-primul este legat de compresor (cat de des sa "sforăie" - caci asa face si a mea - cupleaza si decupleaza destul de des)
-al doilea este legat de Start & Stop (adica pe modul "Confort" va tine mai putin motorul oprit atunci cand masina stationeaza)
  • Suzuki Vitara 1.4 BoosterJet MT Spirit 2019

Offline Hoinar

« Răspuns #189 : 25.Apr.2022, 07:34:42 p.m. »
O prezentare detaliata ma modelului 2022 cu multe detalii tehnice:
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

The following users thanked this post: Calin sb