Autor Subiect: Suzuki SX4 S-Cross Hybrid  (Citit de 64366 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Hoinar

Re: Suzuki SX4 S-Cross Hybrid
« Răspuns #150 : 03.Feb.2022, 09:06:36 a.m. »
@toma ... aici te contrazis un pic ... tocmai ca garda la sol te penalizeaza cel mai mult. Cu unghiurile de atac si degajare nu am avut pana acum decat o singura problema, am schimbat trasa si am trecut, dar din cauza lipsei de garda la sol, nu am trecut in multe locuri. O am inaltata si ies cu ea saptamanal ...
La Duster poti sa ii pui alte roti, mai mari, sa o inalti si asta ajuta mult. Odata inaltata se modifica automat si unghiurile de atac si degajare in bine  ...
La ale noastre e greu sa gasesti kit-uri care sa permita modificari mai mari, dar masina este potenta, daca sti ce sa faci cu ea. Dar cand ajungi la sleauri si nu ai garda la sol, iar drumul este acoperit cu ceva zapada si gheata si te arunca in sleauri ... s-a terminat distractia.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline toma

« Răspuns #151 : 03.Feb.2022, 09:10:08 a.m. »
Fiecare cu propriile aventuri si experiente. Eu cand n-am putut trece cu Vitara a fost din cauza ca as fi rupt bara fata.

Da, ai dreptate ca daca o ridici se inbunatatesc si unghiurile de atac si degajarea, insa modificarea este nesemnimificativa, ca nu o ridici 30 centimetri.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Hoinar

« Răspuns #152 : 03.Feb.2022, 09:23:29 a.m. »
Fiecare cu propriile aventuri si experiente. Eu cand n-am putut trece cu Vitara a fost din cauza ca as fi rupt bara fata.

Da, ai dreptate ca daca o ridici se inbunatatesc si unghiurile de atac si degajarea, insa modificarea este nesemnimificativa, ca nu o ridici 30 centimetri.
30cm ... cu cele 18 din standard ... ajungi la garda de Patrol modificat ... si la cat de ingusta e masina, chiar si latita un pic, va deveni instabila. 5 cm este suficient sa fie inaltata, chiar daca o inalti mai sus, lipsa blocantilor si reductorului o sa o faca inutila.

Offline toma

« Răspuns #153 : 03.Feb.2022, 09:29:09 a.m. »
Pai asta spun.. cu putina trigonometrie o sa vezi ca daca o ridici 5 cm ungiurile alea se modifica extrem de putin, deci principalul "handicap" (din punctul meu de vedere) ramane neschimbat.
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline Hoinar

« Răspuns #154 : 03.Feb.2022, 09:43:46 a.m. »
Ei, eu o am ridicata 3.5 cm si iti spun ca schimbarea este vizibila si ajuta mult. Dar nu imi ajunge garda la sol ... lasa calcule :) ... eu iti zica din teren:)

Online cristidav

« Răspuns #155 : 03.Feb.2022, 10:30:21 a.m. »
...vei obtine o masina care se comporta foarte bine pe drumuri forestiere... si atat.
Drumuri forestiere semnificativ de proaste ai vrut sa zici. Cu MAD lift, crede-ma, ma descurc excelent. E adevarat ca nu pe hartoape de hard offroad, dar nici nu asta e scopul masinii.

Ai totusi dreptate cu un lucru. Fara lift, SCross cu 4 oameni si bagaje (si ceva mai putin Vitara, caci are arcuri mai de doamne ajuta si ampatament ceva mai scurt) se comporta pe offroad ca un... Logan ? Sau sa spun chiar Passat ? Oricum, groaznic.

...insa modificarea este nesemnimificativa, ca nu o ridici 30 centimetri.
Da-mi voie sa te contrazic. E enorma la SCross !
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline toma

« Răspuns #156 : 03.Feb.2022, 10:44:11 a.m. »
@cristidav, @Hoinar  asta e dialogul surzilor. Si sunt foarte iritat cand cineva citeaza trunchiat si denatureaza ce am vrut sa spun.

Reiau pentru ultima oara:

- din punctul tau de vedere cea mai mare problema e garda la sol
- din punctul meu de vedere cea mai mare limitare sunt unghiurile de atac si degajare

Pentru tine, marirea garzii la sol cu cativa centrimetri e o imbunatatire majora care rezolva o buna parte din probleme.

Pentru mine, deoarece aceasta ridicare nu imbunatateste masiv unghiurile alea, nu reprezinta un mare pas inainte in privinta capabilitatilor offroad ale masinii. Da, si eu am inaltat Vitara, da ating mai putin cu scuturile si cam atat. Unde nu puteam trece inainte nu pot trece nici acum.

Adica inaltarea este un lucru util si de ajutor, insa, din punctul meu de vedere, nu tranforma dramatic capabilitatile offroad ale acestor masini.

The following users thanked this post: cristidav

Offline snak3eyes

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
  • Gen: Bărbat
    • bucuresti
« Răspuns #157 : 03.Feb.2022, 11:15:49 a.m. »
Ridicarea garda sol duce la anularea garantiei de producator ?

Cum se comporta masina cu arcuri MAD in conditii de mers urban ?
  • Hyundai

Offline Hoinar

« Răspuns #158 : 03.Feb.2022, 11:17:04 a.m. »
Ridicarea garda sol duce la anularea garantiei de producator ?

Cum se comporta masina cu arcuri MAD in conditii de mers urban ?

Cautati pe forum va rog, toate aceste sunt discutate si explicate!

Offline toma

« Răspuns #159 : 03.Feb.2022, 11:19:52 a.m. »
Asta cu garantia e o chestiune delicata. Eu le-am montat la Autonet. Nu mi-au spus ca ar fi motiv de problema in privinta garantiei dar nici nu am intrebat explicit.

Nu am simtit nimic negativ la mers urban dupa montarea arcurilor, la Vitara (pentru ca suntem in topicul de S-Cross).

The following users thanked this post: frenzy