Autor Subiect: Suzuki SX4 S-Cross Hybrid  (Citit de 64358 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Suzuki SX4 S-Cross Hybrid
« Răspuns #100 : 29.Dec.2021, 07:34:01 p.m. »
  Pentru acest model nu s-a creat un topic nou, topicul pentru Sx4 S-Cross Hybrid este aici : https://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=10582.0
Unor colegi li s-a parut potrivit sa scrie si aici, cu toate ca mie nu mi s-a parut potrivit : https://www.suzuki-club.ro/forum/index.php?topic=4015.850
  N-am remarcat din postari un posesor de S-Cross face-lift, dar posibil sa apara.
  In alta ordine de idei, intre cele doua modele hybrid diferenta este caroseria(cu blocuri de lumini noi), aparitia unei camere de 3600 si o garda la sol mai mica cu 0,5cm, in rest, dimensiunile, anvelope, motorizarea, comenzile sunt aceleasi.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: vali22

Offline caraciu

« Răspuns #101 : 02.Ian.2022, 07:39:13 p.m. »
Salut, nu am (inca) Suzuki dar am facut test-drive acum vreo 4 zile cu SCross ultima versiune si mi-a placut. Arata bine, e confortabila, spatioasa. A fost varianta allgrip automata. Testul a fost scurt, vreo 15-20 minute la intrare-iesire din oras, ceva ploaie. Motorul trage ok, nu am sesizat zgomot deranjant de la rulare, motor sau ploaie.Am in plan sa cumpar o masina si asta mi-a placut. Sunt totusi usor descurajat de unele postari de pe forumul Suzuki. Multi (unii) posesori simt nevoia sa faca modificari chiar si pe masinile noi nemultumiti de confortul oferit standard.
Am mai avut Dacia, Ford Mondeo si acum ,de 12 ani, Avensis (pe care nu cred ca il voi vinde) deci nu sunt obisnuit cu masini de lux. M-am obisnuit totusi sa am incredere in masina si nu am legat prietenie cu nici un mecanic. Am postat aici ca sa aflu opinia unui posesor sau utilizator de SCross, experienta de a folosi acesta masina.

• SCross Passion 2022 MT

Offline cristidav

« Răspuns #102 : 02.Ian.2022, 08:51:19 p.m. »
Depinde ce anume te intereseaza. Daca tot ai vazut modificari aduse masinii de catre unii-altii, enumera-le aici si cere pareri punctual despre fiecare.
E cam greu sa ne punem noi acum sa explicam ce ne place si ce nu. Tu ar trebui sa stii ce cauti vrei de la ea.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline enicky

« Răspuns #103 : 02.Ian.2022, 09:06:26 p.m. »
  Salut si bun venit pe forum !
Masina este foarte buna, se poate utiliza foarte bine in starea in care o livreaza constructorul, nu sunt imperios necesare imbunatatirile/modificarile facute de unii dintre noi.
     Dar nefiind o masina din categoria high-class, evident ca mai suporta unele upgrad-uri pe care pretentiosii le considera necesare si care se pot face fara a se afecta conditiile de garantie.
    Ca posesor de Suzuki pot sa-ti spun ca pentru mine n-a contat decat parerea mea pe care mi-am format-o dupa drive-test, in rest, noi ceilalti suntem subiectivi, important este cum te simti tu in masina, daca iti place cum se conduce, s.a.
   Cand mai prinzi o zi frumoasa, fara precipitatii, mergi si repeta drive-testul, poate chiar singur, fara sa te mai tina cineva de vorba, astfel incat sa simti bine masina, chiar sa te obisnuiesti cu ea.
 Daca ai niste chestii punctuale, le detaliem.  Personal ti-o recomand, daca poti, chiar varianta Spirit allgrip.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline caraciu

« Răspuns #104 : 02.Ian.2022, 09:22:29 p.m. »
Multumesc pentru raspuns. Am observat ca se cauta optimizare pentru insonorizare, sonorizare :), iluminarea interioara, suspensia spate, protectie coroziune. Or mai fi si alte boroboatze. In prima faza mi s-a parut ciudat ca oamenii sa isi modifice masinile inca de la inceput dar probabil sunt persoane practice si pricepute iar masinile poate merita investitia. In ce ma priveste am nevoie de un mijloc de transport de incredere, sigur, economic, confortabil.  Cam asta ar fi ordinea. La orice ora sa ii dau cheie si sa plec. Nu sunt obisnuit sa fac ceva la masina, doar intretinerea anuala, la reprezentanta+ cel mai bun combustibil de la pompa.
  • SCross Passion 2022 MT

Offline enicky

« Răspuns #105 : 02.Ian.2022, 09:56:06 p.m. »
Multumesc pentru raspuns..... La orice ora sa ii dau cheie si sa plec. Nu sunt obisnuit sa fac ceva la masina, doar intretinerea anuala, la reprezentanta+ cel mai bun combustibil de la pompa.
  Ei, atunci asta-i masina de care ai nevoie !
In general, sunt 2 categorii de posesori, unii carora le place masina asa cum e, altii carora le place sa surubareasca si sa bage bani in ea.
   Intruna din cele doua categorii trebuie sa te incadrezi, ceea ce e foarte bine.
Totdeauna e loc de mai bine, dar cum spuneam, masina este absolut ok cum o livreaza fabricantul, deci  plin, cheie si talpa !

The following users thanked this post: vali22

Offline VictorN

« Răspuns #106 : 02.Ian.2022, 10:12:48 p.m. »
Nu faci economie.

De exemplu, în 2 ani, cu o masina electrică, as fi economisit 6000 euro.
Daca ai de gând să ții mașina 5-6 ani, investitia inițială pentru o electrică se amortizează. La 8 ani, cat ai garanție pt baterie, deja ești mult pe plus.
Mașinile pe benzina consuma mult și benzina se tot scumpește.

Trimis de pe al meu KB2003 folosind Tapatalk

Offline cristidav

« Răspuns #107 : 02.Ian.2022, 10:31:18 p.m. »
in rest, noi ceilalti suntem subiectivi, important este cum te simti tu in masina, daca iti place cum se conduce, s.a.
Nici nu-ti poti imagina cat de mult a contat pentru mine, la momentul schimbarii SX4 cu SCross, parerea voastra, a celor de pe forum, posesori de SCross (si chiar si Vitara, pentru comparatia intre ele). Tot cumparatorul are ultimul cuvant, insa unii dintre noi suntem genul care preferam sa auzim cateva pareri inainte.

Am observat ca se cauta optimizare pentru insonorizare, sonorizare :), iluminarea interioara, suspensia spate, protectie coroziune. Or mai fi si alte boroboatze. In prima faza mi s-a parut ciudat ca oamenii sa isi modifice masinile inca de la inceput dar probabil sunt persoane practice si pricepute iar masinile poate merita investitia.
Oamenii fac asta pentru ca isi cumpara Suzuki din diverse motive (cel mai ieftin 4x4 decent, confortabila, pret decent de achizitie fata de masinile premium, spatiu interior, etc)si isi dai seama ca le lipseste ceva ce poate aveau in dotarea celeilalte masini sau, de ce nu, vor sa o desavarseasca spre perfectiune pe asta. Dar asta nu inseamna ca masina are bube :D Cum zicea Enicky, masina e superok, iar cea noua, fiind perfect identica mai putin botul si spatele care au sufert un facelift, nu vad de ce n-ar fi la fel.

Eu am facut urmatoarele:
- bandouri laterale, nu ca ar fi eficiente contra loviturilor, ci de gustibus, mi se parea neterminat crossoverul asta micut (si eram obisnuit vizual cu ele de la fosta masina, aka imi place asa )
- arcuri MAD, inalta masina cu vreo 3 cm si, mai important, nu permite spatelui sa mai fie "lasat pe cur". Da, au pus niste arcuri din fabrica de rahat pe spate cu care, daca pui roata de rezerva+ceva bagaje+ 1-2 pasageri spate, masina e lasata vizibil pe fund. Daca mai pui si scut cardan, sa vezi ce fain freci cu el. Dar asta mi se aplica doar mie si celor care ies pe offroad ocazional cu ea. Daca nu intentionezi offroad, masina e ok si lasata putintel pe fundic  :fluier:  PS. sunt mai mult ca sigur ca si la noul SCross fac aceeasi economie ungurii cu arcurile spate (cam ca in cazul multor masini noi, parca e o tendinta generala)
- bec led portbagaj, caci cel osram e chior. Dar asta e chilipir.
- Atat. In rest, mi-e total pe plac.

Daca mai ai nedumeriri...  :good:
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline caraciu

« Răspuns #108 : 02.Ian.2022, 11:31:09 p.m. »
Multumesc pentru raspunsuri. Sper sa am sansa sa ma  alatur acestei comunitati.
  • SCross Passion 2022 MT

Offline Hoinar

« Răspuns #109 : 03.Ian.2022, 08:53:09 a.m. »
Bine ai venit ... depinde ce vrei de la masina. Eu am luat masina si fac parte din cei care ii place sa surubareasca la ea si sa o foloseasca pentru partea de overlanding ( offroad usor ). Masina asa cum vine din fabrica este decenta, dar daca ai masina surubarelii, atunci ea iti ofera un front de lucru usor si poti sa o personalizezi cum vrei. Inaltata + scuturi si cu sistemult AllGrip + anvelope bune iti ofera un pic de libertate in offroad si daca inveti sa folosesti corect sistemul este chiar peste asteptari, atat pe sosea cat si in afara ei. Din puctul meu de vedere este bestbuy in piata, am destat si Duster si nu m-am inteles cu el.
Din pacate nultu nu stiu sa foloseasca masina la capacitatile ei maxime, sau nu au nevoie si de aici si parerile negative. Orice om stie ca daca o scoate in afara soseleo vor aparea inevitabil si alte costuri suplimentare, dar satisfactia iesirii este mare. Depinde de om.
In momentul de fata nu exista nici o electrica care poate sa faca ce face Un AllGrip sau un Duster ... mai sus nici nu are rost sa discutam.
Eu am masina de o luna si 3 saptamani, am 5000km cu ea si abia incep sa o descopar si sunt foarte multumit de achizitie si modificari.
« Ultima Modificare: 03.Ian.2022, 09:04:52 a.m. de Hoinar »
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!