Autor Subiect: GPL Suzuki Ignis  (Citit de 2887 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline grigo53

GPL Suzuki Ignis
« : 29.Oct.2020, 02:19:05 p.m. »
Buna ziua,

Vin si eu cu intrebarea daca cineva a pus GPL pe Ignis si care ar fi parerea. Ma cam bate gandul sa o trec pe gaz, avand in vedere ca fac cam 200km in fiecare zi. Precizez ca am modelul din 2018 cu motor 1.2 cu aspiratie normala.
Multumesc.
  • Ignis GL plus 2018 1.2 Benzina

Offline FritzVonSpritz

Re: GPL Suzuki Ignis
« Răspuns #1 : 29.Oct.2020, 03:31:40 p.m. »
Eu sincer, nu as face-o, am inteles ca motoarelor de Suzuki nu le prea place pe gaz, dar poate sunt baieti care iti pot spune asta
Oricum, la un consum de 5 si un pic, are rost ?
Cele mai pretabile la gaz sunt motoarele Renault / Dacia, asa zice lumea
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #2 : 29.Oct.2020, 06:02:27 p.m. »
La acel consum nu  unde pui butelias,e merita. Dar ce faci ca nu iti mai ramine loc in portbagaj, unde pui butelia
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline grigo53

« Răspuns #3 : 30.Oct.2020, 07:36:50 a.m. »
Consumul pe oras este de 6 -6,2. Alimentez si de doua ori pe saptamana. Butelia e toroidala si intra in locul rotii de rezerva pe care si asa nu o am. In mod sigur fac ceva economie si pretul se vs amortiza destul de repede.

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1596
  • Gen: Bărbat
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #4 : 30.Oct.2020, 10:02:19 a.m. »
Toroidal am și eu la SX4 și tot în locul rotii de rezerva, dar tot este mai înaltă butelia decât roata.
Un aspect important (zic eu) motorul ce fel de tacheti are? Sunt reglați hidraulic (atunci se merita GPL) sau mecanic cum este la motorul M15A(la acest tip de motor se reglează din 40 k  în 40k tacheti)
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite

Offline grigo53

« Răspuns #5 : 10.Nov.2020, 08:15:17 a.m. »
Salutare din nou.
Mi-am luat inima in dinti si mi-am instalat GPL. Am ales un Tomasetto cu rezervor toroidal de 32 litri. Se potriveste foarte bine in locul rotii de rezerva si este foarte putin mai ridicat dar cartonul care acopera loc respectiv se muleaza si acopera bine. Calculatorul este unul AGR STAG 4Qbox plus. Baietii care au lucrat la montaj mi-au spus ca acesta "invata" si se autoregleaza. La primul plin vad ca mi-au intrat doar 23 litri dar stiu din experienta trecuta cu un rezervor identic ca ar trebui sa intre vreo 29 litri. Daca si la al doi-lea plin se intampla la fel cred ca trebuie sa anunt service-ul. Consumul se mentine ca si la benzina din cate observ. Mi-a "dat in nas" de cateva ori si chiar mi s-a oprit motorul de vreo doua ori dar cred ca este normal. Voi urmarii comportamentul si voi revenii daca apar situatii demne de a fi evidentiate.

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #6 : 10.Nov.2020, 08:52:40 a.m. »
La un motor de 1.2 faci ceva economie,dar nu stiu daca merita. A mai trebuit sa si sacrifici roata de rezerva...
Eu nu as fi pus gpl nici la motor de 1.5. Daca eram in locul tau, imi luam o masina de cilindree mai mica, daca voiam consum.
Nu am inteles niciodata de ce oamenii nu-si asuma ca atare, cilindreea masinii cumparate.

Offline grigo53

« Răspuns #7 : 10.Nov.2020, 11:18:34 a.m. »
La un motor de 1.2 faci ceva economie,dar nu stiu daca merita. A mai trebuit sa si sacrifici roata de rezerva...
Eu nu as fi pus gpl nici la motor de 1.5. Daca eram in locul tau, imi luam o masina de cilindree mai mica, daca voiam consum.
Nu am inteles niciodata de ce oamenii nu-si asuma ca atare, cilindreea masinii cumparate.

Cand mi-am luat masina nu m-am gandit ca voi face cu ea "taximetrie", dar nevoia m-a impins. La doua plinuri pe saptamana diferrenta se cunoaste. Plus ca ma ajuta si in particular, atunci cand voi pleca in concedii, avand rezervorul de benzina destul de mic.
Roata de rezerva oricum nu aveam, iar experienta cu un matiz de 10 ani fara absolut nici o pana, mi-a aratat ca se poate si fara.

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #8 : 10.Nov.2020, 11:20:50 a.m. »
Ca si taximetru trebuie sa recunosc ca ajuta, ca si masina de concediu, chestiunea cu lipsa rotii de rezerva pe mine m-ar deranja.
Fiecare cu prioritatile lui. :)

Online ntire2000

« Răspuns #9 : 10.Nov.2020, 11:42:42 a.m. »
Colegul cred ca vrea sa zica ca face naveta cu ea si la km multi se cunoaste fiecare leu economisit la carburant.
Problema e ca la un numar de km, toti banii aia vor trebui bagati în motor.
Si toti o data.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού