Autor Subiect: Frana de mana  (Citit de 9932 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline thexvl

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 67
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 1.6 GS 4x4
Frana de mana
« : 31.Aug.2009, 10:21:29 p.m. »
Am si eu o intrebare. De cand am luat masina frana de mana nu tine cum trebuie. la plecarea din panta tin masina din ambreiaj pentru ca frana de mana nu are efect(masina o ia cu spatele). am fost azi la service au strans pe acolo dar degeaba. tot trag cu 2 maini de ea sa stea. La voi tine frana de mana? ma refer daca poti face o intoarcere cu frana...sau in linie dreapta daca se blocheaza rotile(in mers)
Suzuki SX4
1.6 GS 4x4

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
Re: Frana de mana
« Răspuns #1 : 31.Aug.2009, 11:20:00 p.m. »
cam la fel e si la mine ..

Offline BXXENL

« Răspuns #2 : 31.Aug.2009, 11:44:13 p.m. »
La mine tine ferm daca o trag pana la capat, nu mai pot pleca de pe loc, imi blocheaza rotile daca sunt in mers, in panta nu o ia la vale.  La inceput mi se parea ca nu prea tine, dar cu timpul ori a inceput sa tina mai bine ori m-am invatat sa o trag pana la capat.
  • SX4 1.5
Alex

Offline thexvl

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 67
  • Suzuki SX4 1.6 GS 4x4
« Răspuns #3 : 01.Sep.2009, 12:06:01 a.m. »
adica daca ti se pune pata poti sa te intorci cu ea?
Suzuki SX4
1.6 GS 4x4

Offline bogdanb

« Răspuns #4 : 01.Sep.2009, 12:06:32 a.m. »
Intoarcere in frana de mana cu SX4, lol  =))
In nici un caz cu a mea; Ca si voi, de cand am luat-o mi se pare ca nu tine. E adevarat, ca daca ridic maneta cam peste 45 de grade parca tine, dar oricum nu pe orice panta ("orice panta" = una pe care Meganul ramanea intepenit pe loc la trei dinti :fluier:)
Oricum, daca din ce ziceti, ca face la fel si dupa reglaje inseamna ca ori e cablul de frana e prea lung, ori cursa de reglaj e prea scurta, ori ferodourile sunt prea proaste. :dknw:
Apropo, @BXXENL, cat de sus inseamna la a ta "pana la capat"?
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline FaliT

• Hero Member
  • Mesaje postate: 844
  • i just lOve the Sx4 ;x
« Răspuns #5 : 01.Sep.2009, 12:07:58 a.m. »
La mine tine , si am facut si "cerculete " cu ea :)
Suzuki sx4
Motor : 1,500
An Fabricatie : 2008 Culoare : Black

Offline bogdanb

« Răspuns #6 : 01.Sep.2009, 12:12:13 a.m. »
A ta nu e 4x4=16  :P :D

P.S. Glumesc, evident  =)) Ca daca frana tine prost  o face si la scuter si la TAB 8x8

Offline Cerby

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 392
  • Never drive faster than ur guardian angel can fly
« Răspuns #7 : 01.Sep.2009, 02:03:54 a.m. »
la mine prinde foarte bine...tine in panta si functioneaza perfect la curbele "ac de par" gen traseul TransFagarasan :D
Suzuki SX4 1.5 GS :)

Offline miocrl

« Răspuns #8 : 01.Sep.2009, 08:33:38 a.m. »
in panta, din cauza ca sunt destul de inalte, pana se schimba centrul de greutate(de la blocarea pe fata-in pedala, la blocarea pe spate-in frana de mana) puteti avea impresia ca nu prinde frana bine

in mers din cauza ca ... la fel-sunt inalte, cand tragi frana de mana, pana se lasa spatele jos si bine inteles se mai pierde din viteza, avem ca rezultat incapacitatea de a freca rotile din spate pe asfalt.

pe o tura de TA puteti incerca franele f bine. :P

eu ma intorc destul de des cu frana de mana dar nu incerc sa fac asta pe asfalt curat curat ci pe unul prafuit, ud noroios sau zapada. bine inteles nu am esp si daca l-as avea l-as scoate in situatiile astea,
« Ultima Modificare: 01.Sep.2009, 10:04:47 a.m. de miocrl »
  • https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara

Offline bogdanb

« Răspuns #9 : 01.Sep.2009, 09:54:31 a.m. »
E adevarat masina este si mai grea si mai inalta decat un turism obisnuit, dar probabil ca @thexvl se referea ca si mine la o situatie normala, cand tragi frana de mana in panta si masina tot o ia la vale.

@thexvl, sa ne tii la curent cu demersurile tale, ca problema intereseaza si pe unii dintre noi  ;)