Autor Subiect: Probleme amortizoare Suzuki Baleno  (Citit de 1278 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Viorel79

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
    • Piresti
Probleme amortizoare Suzuki Baleno
« : 22.Oct.2020, 10:26:43 a.m. »
Buna ziua! După aproximativ 36000 km si 3 ani și 4 luni vechime am constatat zgomote in partea din spate a mașinii. In urma verificării in service autorizat (Royal Motors) sa constatat că 3 din 4 amortizoare sunt ineficiente. Este total inadmisibil ca la o masina noua sa se întâmple așa ceva. Mentionez ca masina a rulat numai pe drumuri bune fara a fi solicitată la încărcare. Cei de la service au spus că schimbul de amortizoare se face pe cheltuiala mea , expirand garanția de 3 ani cu toate că eu am garantie extinsă (in garanția extinsă nu este inclus acest schimb). Din punctul meu de vedere este anormal sa se întâmple așa ceva. Ce ma sfătuiți si daca cineva a avut problema mea cum a rezolvat-o. Multumesc!
  • Suzuki baleno

Offline dthem

Re: Probleme amortizoare Suzuki Baleno
« Răspuns #1 : 22.Oct.2020, 10:29:02 a.m. »
E problemă cunoscută la Baleno, trebuia să te miști rapid în interiorul termenului de 3 ani dacă le voiai pe garanție. Acum rămâne să le schimbi pe banii tăi dacă te deranjează. Oricum, la 3 ani și 4 luni nu mai ai mașină nouă, ai mașină care mai are 1 an și 6 luni până atinge durata estimată de viață  ;)
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

The following users thanked this post: ntire2000

Offline Viorel79

• Newbie
  • *
    • Piresti
« Răspuns #2 : 22.Oct.2020, 10:34:54 a.m. »
Deci sunt construite sa reziste 3 ani??? (Cat este garantia). Păi si bicicleta rezista mai mult :D. Nu am crezut ca o sa-mi iau o țeapă atât de mare. Din cate am citit pe forum sunt probleme din fabrica cu aceste amortizoare si normal ar trebui schimbate pe cheltuiala lor. Mergem până la capăt sa demonstrăm că sunt probleme din fabrica  X-( X-( X-(
  • Suzuki baleno

Offline ntire2000

« Răspuns #3 : 22.Oct.2020, 10:41:41 a.m. »
Amortizoarele sunt construite sa reziste doar 2 ani, altfel fabrica aia ar merge pe pierdere.
De fapt atâta da garantie furnizorul acestora.
Mai sunt o multime de alte componente ale masinii care au doar 2 ani garantie, dar cumparatorul îsi închipuie ca garantia aia de 3+7 chiar este pe bune.

Sa mergi pâna la capat cred ca o sa fie mai costisitor pentru tine. Inclusiv dpdv mental, nu cred ca se merita.
Spune mersi ca n-ai avut alte probleme mai grave la modelul tau de masina, ca ai vazut pe forum ca se poate si mai rau.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline dthem

« Răspuns #4 : 22.Oct.2020, 10:46:00 a.m. »
Poți să mergi până unde vrei, e irelevant dacă e problemă de fabrică sau de altceva. Relevant este că a trecut termenul de garanție. Eu zic să-ți limitezi așteptările de la mașini, altfel s-ar putea să suferi mari dezamăgiri. Garanția extinsă acoperă câteva chestii, gen piese mecanice din motor, injectoarele de exemplu nu-s acoperite  :happy:

Offline ...

« Răspuns #5 : 22.Oct.2020, 10:52:02 a.m. »
Colegii zic bine. In plus, cati avocati dornici sa se bage gasesti in Piresti? :) Ia situatia cu umor. Stiu, @Viorel79 acum esti super-nervos si dezamagit, dar cat timp n-ai ramas cu masina in drum, chiar ai avut noroc de o masina buna pentru zilele noastre. Daca nu ai bani acum de amortizoare, mai induri cat poti si strangi si montezi ce vrei tu, unde vrei tu. Think happy thoughts! 

Offline dthem

« Răspuns #6 : 22.Oct.2020, 10:56:25 a.m. »
Colegii zic bine. In plus, cati avocati dornici sa se bage gasesti in Piresti? :)
Păi n-au la ce să se bage, eventual la luat bani degeaba.

Offline Viorel79

• Newbie
  • *
    • Piresti
« Răspuns #7 : 22.Oct.2020, 11:17:15 a.m. »
Cata vrajeala......fiabilitate, mori cu ea, nu se strica nimic...etc :-)) X-(. Ileana si la o dacie solenza am schimbat amortizoarele după 10 ani.
  • Suzuki baleno

Offline ...

« Răspuns #8 : 22.Oct.2020, 11:25:52 a.m. »
mori cu ea
Ai grija ce-ti doresti! :)

Offline FritzVonSpritz

« Răspuns #9 : 22.Oct.2020, 01:28:28 p.m. »
Cata vrajeala......fiabilitate, mori cu ea, nu se strica nimic...etc :-)) X-(. Ileana si la o dacie solenza am schimbat amortizoarele după 10 ani.

Mori cu ea daca nu traiesti mult.....dar cine e Ileana? :-/
  • Suzuki Ignis GL 2018, Ex-Nissan Micra Hatchback 2005
Daca ai o masina, te bucuri de 2 ori: cand o cumperi si cand o vinzi....