Autor Subiect: Cinemateca - recomandarile lui Christian  (Citit de 18728 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Christian 1

• Vizitator
Re: Cinemateca - recomandarile lui Christian
« Răspuns #80 : 29.Ian.2021, 10:30:47 a.m. »
Voi relua recomandarile de filme( inclusiv cele romanesti), de la inceput.

Paviljon VI (Salonul no 6) este un film iugoslav din 1978, regizat de Lucian Pintilie, o adaptare a povestirii cu același nume de Anton Cehov.

Gasiti filmul intreg pe canalul meu din semnatura. :)

The following users thanked this post: NicNic, toma

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #81 : 30.Ian.2021, 09:32:30 a.m. »
Astazi recomand doua filme romanesti: Nunta de piatra si Duhul aurului.
"Nunta de piatră" este cel mai important film al cuplului Mircea Veroiu/Dan Pița, Acțiunea filmului se petrece în Roșia Montană la începutul anilor 1900.
Ca și “Nunta de piatră”, „Duhul aurului” este rezultatul colaborării a doi regizori de marcă ai filmografiei românești, Dan Pița și Mircea Veroiu.

Gasiti filmele intregi pe canalul meu din semnatura.

« Ultima Modificare: 30.Ian.2021, 09:42:37 a.m. de Christian 1 »

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #82 : 31.Ian.2021, 10:21:58 a.m. »
Urmeaza doua realizari ale lui Iosif Demian: "O lacrima de fata" din 1980 si "Baloane de curcubeu" din 1982.

"O lacrima de fata" este un film politist. Descoperirea unei tinere înecate scoate la suprafață secrete întunecate atunci când un detectiv și o echipă de filmare dezvăluie un lanț de minciuni în sătucul ei.

"Baloane de curcubeu" este al doilea lungmetraj semnat de regizorul Iosif Demian, după un scenariu de Vintilă Ornaru și Fănuș Neagu. Un film nedreptățit, de umor noir, trecut prin multe sesiuni de cenzură, oprit de la difuzare, recuperat miraculos după revoluție și recondiționat recent.

Gasiti filmele intregi pe canalul meu din semnatura.

The following users thanked this post: toma

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #83 : 01.Feb.2021, 08:30:07 a.m. »
Astazi aven doua filme regizate de Mircea Saucan.
"Meandre" din 1966, un film psihologic, considerat ca fiind primul film suprarealist romanesc si "100 lei", un alt film psihologic realizat in 1973.

Gasiti filmele intregi pe canalul meu de Youtube.

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #84 : 02.Feb.2021, 08:39:56 a.m. »
Mergem mai departe cu doua regii ale lui Virgil Calotescu dupa romanele "Descoperirea familiei" si "Ultimul drum", respectiv filmele "Ultima noapte a singuratatii" si "Drumuri in cumpana".
Tema lor comuna este legata de problemele unei familii de tarani.

« Ultima Modificare: 02.Feb.2021, 08:54:57 a.m. de Christian 1 »

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #85 : 02.Feb.2021, 10:47:38 a.m. »
@gabineg ,las aici cadoul meu pentru tine, un film politist: "Enigmele se explica in zori" din 1987.
Sper sa-ti placa. :)

Filmul se gaseste pe canalul meu de Youtube.

The following users thanked this post: gabineg

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #86 : 03.Feb.2021, 08:48:40 a.m. »
Continuam azi cu doua documentare romanesti, "Apa ca un bivol negru" legat de inundatiile din Romania anului 1970 si "Mai presus de orice" legat de cutremurul din 4 martie 1977, cutremur in care si-au pierdut viata actorul Toma Caragiu si regizorul Alexandru Bocanet, pe langa multi alti romani.

Gasiti documentarele pe canalu meu de Youtube.

The following users thanked this post: enicky

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #87 : 04.Feb.2021, 12:35:33 p.m. »
In continuare, azi avem "Puterea si adevarul" din 1971, un film din doua parti, considerat cel mai bun film de propaganda comunista in cei 45 de ani de comunism(cu o ditributie foarte variata) si "Actiunea autobuzul" din 1978, un film de spionaj din vremea comunista, la fel cu mari actori romani.

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #88 : 05.Feb.2021, 10:34:53 a.m. »
Mergem mai departe cu recomandarile zilei de azi: filmele "Acasa" din 1984 si "Iarba verde de acasa" din anul 1978, au ca tema comuna, intoarcerea la radacini, intr-o societate in care coministii dezradacinasera si relocasera oamenii pamantului la orase.

Gasiti filmele intregi pe canalul meu de Youtube. :)

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #89 : 06.Feb.2021, 12:14:23 p.m. »
Urmeaza doua filme cu o tema comuna - procreerea si urmarile sale in anumite ipostaze in anii comunismului, si anume: "Fructe de padure" din 1983 si "Ilustrate cu flori de camp" din 1975.