Autor Subiect: Cinemateca - recomandarile lui Christian  (Citit de 18716 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Christian 1

• Vizitator
Re: Cinemateca - recomandarile lui Christian
« Răspuns #130 : 07.Mar.2021, 09:08:51 a.m. »
Astazi urmeaza in recomandari, actorul Vasile Nitulescu: "Filip cel bun" din 1975, "Singur de cart" din 1983, "Emisia continua" din 1985 si "Promisiuni" din 1985.

Vizionare placuta, le gasiti pe canalul meu de Youtube. :)

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #131 : 08.Mar.2021, 08:08:00 a.m. »
O serie comica, ce are ca tema repartitia obligatorie la terminarea studiilor superioare din comunism: "Toamna Bobocilor" din 1975, "Iarna bobocilor" din 1977 si "Primavara bobocilor" din 1987.

Gasiti filmele pe canalul meu. :)

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #132 : 08.Mar.2021, 10:27:05 a.m. »
Doresc sa va anunt ca am inchis canalul de Youtube. Motivul? Am primit 1 avertisment de drepturi de autor pentru 20 de secunde de muzica din filmul "Secvente", avertisment ce expira in 90 de zile. Politica Youtube este de a inchide orice canal dupa al treilea avertisment. Am luat decizia de a-mi inchide propriul canal de data asta, ca sa nu-l inchida ei... Ceva de genul: "revolutie si reforma, eu te-am facut, eu te omor..."  :-))
Am sa fac recomandari in topicul Cinematecii in continuare, ca si pana acum. :)
Va multumesc celor ce au fost abonati si ati vizualizat filmele postate.  :good:

The following users thanked this post: Utilizator_Anonim

Offline Laurentiu

« Răspuns #133 : 08.Mar.2021, 03:48:49 p.m. »
Doresc sa va anunt ca am inchis canalul de Youtube
  :( Pacat. Un lucru bun, totdeauna se sfirseste mai repede decit altele mai putin interesante.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #134 : 08.Mar.2021, 04:13:49 p.m. »
Nu-i bai @Laurentiu , mergem inainte!
Parerea de rau e pentru cinefili, nu pentru mine, eu pot sa le revad oricand , absolut pe oricare din recomandarile facute pe acest topic! :)

Am sa fac inca doua recomandari pe ziua de azi: "Mere rosii" din 1976 si "Balanta" din 1992. Punctul lor comun il reprezinta Ion Baiesu.
Mere rosii reprezinta debutul in cinematografie al regizorului Alexandru Tatos si este realizat in perioada cand dictatura lui Nicolae Ceausescu devine mai rigida si absurda. Filmul este bazat pe scenariul lui Ion Baiesu, autor al romanului Balanta ce a fost transformat de Lucian Pintilie in binecunoscutul film cu acelasi nume, film pe care Ion Baiesu nu a mai apucat sa-l vada...

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #135 : 08.Mar.2021, 04:34:22 p.m. »
Un singur film romanesc m-a "doborât" ca un ciocan la prima vizionare: Glissando! Am ramas impreuna cu un sfert din spectatori pe scaune in sala la Scala timp de 10 minute dupa terminarea filmului.  :-O

Al doilea care m-a lovit la sentiment a fost "Pas in doi". :-?

Al treilea a fost "Reconstituirea". :(
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #136 : 08.Mar.2021, 05:22:43 p.m. »
Da @gabineg , un film greu de tot Glissando care initial a fost dublu ca si durata, iar dupa cenzura, a ramas ce se vede si azi... Am fost coleg de liceu cu actorul Daniel Chiorean, iar mama lui lucra ca si proiectionista la cinema Florin Piersic. Ea ne-a spus despre durata initiala a filmului. L-am vazut la fostul cinema Republica, azi Florin Piersic din Cluj-Napoca.
Pas in doi nu a avut un impact foarte mare asupra mea, dar Reconstituirea, da!

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #137 : 09.Mar.2021, 08:20:48 a.m. »
Tora Vasilescu a fost prima sotie a regizorului Mircea Daneliuc si este actrita din filmele recomandate astazi: "Gloria nu canta" din 1977, "Avaria" din 1978, "Casa dintre campuri" din 1979 si "Proba de microfon" din 1981.

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #138 : 10.Mar.2021, 08:40:44 a.m. »
Azi il avem in recomandari, pe actorul Ion Fiscuteanu, in urmatoarele filme: "Stop cadru la masa" din 1982, "Cel mai iubit dintre pamanteni" din 1993, "Prea tarziu" din 1996 si "Moartea domnului Lazarescu" din 2005.

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #139 : 11.Mar.2021, 08:41:00 a.m. »
Astazi il avem pe raposatul actor Colea Rautu, un actor de film, radio, teatru, voce și vodevil. Numele lui real a fost Nikolai Rutkovski. Il gasisti in filmele: "Vremea zapezilor" din 1966, "Explozia" din 1973, "Regasire" din 1977, serialul "Toate panzele sus" din 1977 si "Drumuri in cumpana" din 1979.