Autor Subiect: SUZUKI SX4 cu apucaturi de barca  (Citit de 916 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Anca G

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 4
    • Timisoara
SUZUKI SX4 cu apucaturi de barca
« : 13.Oct.2020, 03:46:10 p.m. »
Buna,

am un SX4 din 2014 care efectiv se ineaca in apa pe partea soferului de cand cu ploile de toamna. Am gasit aceeasi problema dezbatuta pe forum acum cativa ani dar nu am gasist si solutia pt aceasta problema.
Da, am curatat canalele de toate mizeriile posibile, nu, nu are tubulatura rupta, sau cel putin nu pare sa fie si totusi am vreo 2-3 cm de apa in ea la fiecare ploaie  :-/ :-/ :-/ ... ma poate ajuta cineva cu alte idei va rog? multumesc.
  • Suzuki SX4

Offline ntire2000

Re: SUZUKI SX4 cu apucaturi de barca
« Răspuns #1 : 13.Oct.2020, 04:01:21 p.m. »
Reprezentanta ce a zis? Sau nu ati ajuns pe acolo?

O rezolvare mioritica ar fi stabilirea celui mai de jos punct al podelei si plasata acolo o gaura de 8mm.
Si resemnarea.
La multe masini exista inclusiv niste dopuri plasate chiar de catre producator în podea, tocmai pentru astfel de situatii.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Anca G

Offline Anca G

• Newbie
  • *
    • Timisoara
« Răspuns #2 : 13.Oct.2020, 04:05:30 p.m. »
inca nu am ajuns in reprezentanta tocmai pt ca sunt adepta solutiilor mioritice :D...
  • Suzuki SX4

Offline Durby

« Răspuns #3 : 13.Oct.2020, 04:23:50 p.m. »
Ai incercat sa cureti chederele de la usi? Cand spun cureti ma refer sa cureti absolut tot chederul mai ales partea de jos a usii.
Eu am avut o problema similara la alta masina, imi ramanea apa inclusiv in portiera, cand deschideam dupa ploaie curgea 5-10 minute apa din ea.
Am folosit o ustensila gen surubelnita invelita in carpa, umeizta si bagata pe sub cheder, pe fiecare canal in parte. Chiar si cu degetul poti sa incerci.

Am scos foarte multa mizerie de acolo, dupa operatiune mai curgea apa din portiera gen 10-15 secunde sub forma de picaturi, iar in masina nu am mai avut pic de apa. Deci a avut efect.

Succes.
  • Vitara

The following users thanked this post: kellogs, Anca G

Offline toma

« Răspuns #4 : 13.Oct.2020, 04:28:53 p.m. »
In primul rand sa te asiguri ca e apa "chioara" si nu lichid de racire (desi ala de obicei ajunge la pasager).

Unii spun ca daca totul e ok la chederele si scurgerile de la usa ar putea fi de la parbriz:

Citat
- I have a Suzuki SX4 and I've got water in the drivers footwell any ideas on how to solve this thanks
- Water in the driver's foot well can indicate a leak around the windshield seal. This may require removal and replacement of the windshield.
- Hi folks well I had a new screen fitted and it appears to have cured the water problem in the footwell thankfully

Ar mai fi de verificat si scurgerile de apa de la parbriz (intre parbriz si capota). Parchezi des sub copaci? Daca deschizi capota gasesti frunze (resturi vegetale) in spatiul de sub parbriz?

PS: Arunca un ochi aici ca explica, cu poze, posibile probleme si solutii:  https://www.team-bhp.com/forum/technical-stuff/179972-water-leakage-cars-causes-solutions.html
« Ultima Modificare: 13.Oct.2020, 04:59:50 p.m. de toma »
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: gabineg, kellogs, Anca G

Offline Anca G

• Newbie
  • *
    • Timisoara
« Răspuns #5 : 13.Oct.2020, 04:37:20 p.m. »
e numai apa 'chioara", nu e lichid de racire 100%. la chederele usilor nu am verificat si nici nu cred ca e asta localizarea scurgerilor pt ca apa vine din stanga pe langa bord, picura pe langa stalpul usilor, nu prin sau de la usi. La parbriz nu am probleme pt ca este perfect uscat si nici nu am aburit ca sa fie vinovatul.
  • Suzuki SX4

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14537
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #6 : 13.Oct.2020, 04:37:25 p.m. »
Excelent link-ul, @toma! :clap:

O soluție ar fi să mergi la spălătorie, te bagi in masina, inchizi usile si-i zici băiatului sa măture încet cu jetul toata partea stanga a masinii. Si te uiti pe unde picură.

Apropo, la spălătorie intra apa in masina?
« Ultima Modificare: 13.Oct.2020, 04:50:08 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

The following users thanked this post: Anca G

Offline Anca G

• Newbie
  • *
    • Timisoara
« Răspuns #7 : 13.Oct.2020, 06:32:22 p.m. »
are numai vreo luna si jumatate de cand e a mea si asta a fost una dintre surprizele din Kinder cumparat SH. Chederele sunt curate acum, au iesit vreo 2 pumni de mizerii si inca nu am apucat sa o spal pt ca a plouat si e acum e tot uda de vreo saptamana deja.
  • Suzuki SX4

Offline hugbear

« Răspuns #8 : 16.Oct.2020, 09:24:55 a.m. »
Dacă chederele sunt curate și apa intră în continuare pe la ușă, uită-te cu atenție la alinierea ușii. Se poate să fi fost lovită lateral și să nu fi fost îndreptată corect, fie ușa, fie caroseria).
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline enicky

« Răspuns #9 : 16.Oct.2020, 10:18:26 a.m. »
   Nu cred ca spalatoria este solutia : cineva sta in masina, altcineva toarna apa cu sticla pe afara (apa de ploaie nu vine cu presiune). E buna si o lanterna ptr. cel din interior. Apa mai poate intra si pe sub bord uneori.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip