0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.
Am observat ca pe turbina este o tija metalica care actioneaza in functie de acceleratie. Am observat asta cand ma uitam la motor si dealerul a turat o de cateva ori pe loc. Cu cat o tura mai tare cu atat tija avea cursa mai lunga. Ala sa fie mecanismul wastegate ului?
Dupa 2.500 km de masina noua, ... constat ca uleiul de pe joja mirosea a benzina.
Dupa 2.500 km de masina noua, am zis sa verific nivelul uleiului in baie, la rece, dimineata. Am ramas usor socat sa constat ca uleiul de pe joja mirosea a benzina. Destul de tare...Nivelul e optim, la maxim (cel putin dupa cum mi-am dat eu seama, nu stiu exact ce si cum au pus ungurii din fabrica).Imi amintesc de o postare de-a lui @remarque cu privire la alternativele negative: Unu, mergi subturat si risti depuneri mult prea devreme si aprinderi defectuoase, doi, merg turat normal (2500-3000) si risti sa bage benzina in baia de ulei. Eu sunt in categoria a doua, merg turat 2500-3300 ceva de gen, dar totusi, chiar asa sa miroasa ?O alta chestie: cel mai probabil la toate motoarele e asa, plus minus. Chiar nimeni sa nu-si verifice joja si sa simta ? Adica nah, cam putini.Alta: In contextul asta, sa duc un ulei in motor pana la 20.000 cat recomanda producatorul mi se pare aberant, pana si 15.000 e mult.Am fost tare dezamagit cand am scos joja in acea dimineata...
In contextul asta, sa duc un ulei in motor pana la 20.000 cat recomanda producatorul mi se pare aberant, pana si 15.000 e mult.
Si la Baleno miroase la fel. Si e aspirat injectie indirecta. Am comparat si eu chestia asta avandu le pe amandoua in ograda. Important pt mine este sa nu manance ulei ca in rest…
Citat din: cristidav din 14.Iun.2021, 04:49:39 p.m.In contextul asta, sa duc un ulei in motor pana la 20.000 cat recomanda producatorul mi se pare aberant, pana si 15.000 e mult.Imi pare bine ca mai este unul care îmi împartaseste opiniile.E zic ca în regim de oras, 10000 de km cu un schimb de ulei e deja la limita decentei.Ce trece peste este profit pur pentru mecanici în viitorul apropiat.
Chiar nimeni sa nu-si verifice joja si sa simta ? Adica nah, cam putini.