Autor Subiect: Sueta despre motoare  (Citit de 20119 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline remarque

Re: Sueta despre motoare
« Răspuns #110 : 06.Mai.2021, 01:25:28 p.m. »
Am observat ca pe turbina este o tija metalica care actioneaza in functie de acceleratie. Am observat asta cand ma uitam la motor si dealerul a turat o de cateva ori pe loc. Cu cat o tura mai tare cu atat tija avea cursa mai lunga. Ala sa fie mecanismul wastegate ului?
Da, acela e, scuze, am vrut să-ți răspund la postul precedent dar tot căutând ceva video relevant am uitat să-ți răspund.
Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

The following users thanked this post: Myhay

Offline Myhay

« Răspuns #111 : 06.Mai.2021, 01:34:33 p.m. »
Nicio problema, m-a lamurit video-ul postat de tine  :clap:
« Ultima Modificare: 06.Mai.2021, 02:39:18 p.m. de toma »
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline cristidav

« Răspuns #112 : 14.Iun.2021, 04:49:39 p.m. »
Dupa 2.500 km de masina noua, am zis sa verific nivelul uleiului in baie, la rece, dimineata.
Am ramas usor socat sa constat ca uleiul de pe joja mirosea a benzina. Destul de tare...
Nivelul e optim, la maxim (cel putin dupa cum mi-am dat eu seama, nu stiu exact  ce si cum au pus ungurii din fabrica).

Imi amintesc de o postare de-a lui @remarque cu privire la alternativele negative: Unu, mergi subturat si risti depuneri mult prea devreme si aprinderi defectuoase, doi, merg turat normal (2500-3000) si risti sa bage benzina in baia de ulei. Eu sunt in categoria a doua, merg turat 2500-3300 ceva de gen, dar totusi, chiar asa sa miroasa ?
O alta chestie: cel mai probabil la toate motoarele e asa, plus minus. Chiar nimeni sa nu-si verifice joja si sa simta ? Adica nah, cam putini.
Alta: In contextul asta, sa duc un ulei in motor pana la 20.000 cat recomanda producatorul mi se pare aberant, pana si 15.000 e mult.

Am fost tare dezamagit cand am scos joja in acea dimineata...
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

The following users thanked this post: ntire2000

Offline Laurentiu

« Răspuns #113 : 14.Iun.2021, 06:26:16 p.m. »
Dupa 2.500 km de masina noua, ... constat ca uleiul de pe joja mirosea a benzina.
Mirosul nu este un test ... decit la covid.
Scoate 1L de ulei din motor si mergi cu el la un laborator. Acolo vei afla raspunsul corect.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #114 : 14.Iun.2021, 07:09:19 p.m. »
Dupa 2.500 km de masina noua, am zis sa verific nivelul uleiului in baie, la rece, dimineata.
Am ramas usor socat sa constat ca uleiul de pe joja mirosea a benzina. Destul de tare...
Nivelul e optim, la maxim (cel putin dupa cum mi-am dat eu seama, nu stiu exact  ce si cum au pus ungurii din fabrica).

Imi amintesc de o postare de-a lui @remarque cu privire la alternativele negative: Unu, mergi subturat si risti depuneri mult prea devreme si aprinderi defectuoase, doi, merg turat normal (2500-3000) si risti sa bage benzina in baia de ulei. Eu sunt in categoria a doua, merg turat 2500-3300 ceva de gen, dar totusi, chiar asa sa miroasa ?
O alta chestie: cel mai probabil la toate motoarele e asa, plus minus. Chiar nimeni sa nu-si verifice joja si sa simta ? Adica nah, cam putini.
Alta: In contextul asta, sa duc un ulei in motor pana la 20.000 cat recomanda producatorul mi se pare aberant, pana si 15.000 e mult.

Am fost tare dezamagit cand am scos joja in acea dimineata...
Sa inteleg ca, mai ok era SX-4 dinainte?

Offline Myhay

« Răspuns #115 : 14.Iun.2021, 08:57:50 p.m. »
Si la Baleno miroase la fel. Si e aspirat injectie indirecta. Am comparat si eu chestia asta avandu le pe amandoua in ograda. Important pt mine este sa nu manance ulei ca in rest…
  • Suzuki Baleno 1.2 DUALJET GLX / Granite Grey Mettalic + Vitara Hybryd ALLGRIP 1.4Boosterjet Spirit 6MT / Galactic Grey Metallic

Offline ntire2000

« Răspuns #116 : 14.Iun.2021, 09:09:45 p.m. »
In contextul asta, sa duc un ulei in motor pana la 20.000 cat recomanda producatorul mi se pare aberant, pana si 15.000 e mult.

Imi pare bine ca mai este unul care îmi împartaseste opiniile.
Eu zic ca în regim preponderent de oras, 10000 de km cu un schimb de ulei e deja la limita decentei.
Ce trece peste este profit pur pentru mecanici în viitorul apropiat.

Si la Baleno miroase la fel. Si e aspirat injectie indirecta. Am comparat si eu chestia asta avandu le pe amandoua in ograda. Important pt mine este sa nu manance ulei ca in rest…
Pai daca nivelul de pe joja nu creste înseamna ca ceva totusi "manânca".
Eventual evapora benzina ajunsa în ulei.
« Ultima Modificare: 14.Iun.2021, 09:19:59 p.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Christian 1

• Vizitator
« Răspuns #117 : 14.Iun.2021, 09:14:26 p.m. »
In contextul asta, sa duc un ulei in motor pana la 20.000 cat recomanda producatorul mi se pare aberant, pana si 15.000 e mult.

Imi pare bine ca mai este unul care îmi împartaseste opiniile.
E zic ca în regim de oras, 10000 de km cu un schimb de ulei e deja la limita decentei.
Ce trece peste este profit pur pentru mecanici în viitorul apropiat.
Si eu am schimbat uleiul in Octavia la 10.000 km desi nu avea 2 ani sau 30.000 k. Dar doar uleiul fara filtru, sa nu se vada si sa pierd garantia.

The following users thanked this post: remarque

Offline teutzue

« Răspuns #118 : 14.Iun.2021, 11:34:20 p.m. »
Uitati o parte din fila unui manual auto din 2002 pentru o Nubira.
Uleiul se schimba la 10.000 de km sau la 6 luni.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

The following users thanked this post: ntire2000

Offline dthem

« Răspuns #119 : 16.Iun.2021, 10:45:40 a.m. »
Chiar nimeni sa nu-si verifice joja si sa simta ? Adica nah, cam putini.
Pai nu mai bine te plimbi si lasi mirosurile in pace?  :-))

Nu-ti mai zic sa te uiti mai spre sfarsitul intervalului, sa vezi ca nivelul va fi peste maxim din cauza dilutiei cu benzina...
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019