Autor Subiect: Despre Dacia  (Citit de 30053 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline enicky

Re: Despre Dacia
« Răspuns #250 : 01.Apr.2021, 06:52:55 p.m. »
  Si partea aIIa :

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #251 : 02.Apr.2021, 12:00:24 a.m. »
Primul test-drive in Romania pentru Dacia Spring.

Recunosc ca n-am avut rabdare sa vad pâna la final tot clipul.
Pe la jumatate m-a apucat greata, din cauza entuziasmului debordant (si vadit sponsorizat) pe care-l avea prezentatorul.

Doua aspecte mi-au sarit în ochi - finisajele extrem de modeste (si spartane) si autonomia.
Carevasazica nu ma pot duce în concediu în Grecia cu ea, trebuie sa o încarc de vreo 5 ori pâna ajung acolo (dar daca e plina ochi pun pariu ca numarul corect de încarcari e cifra magica 7).
Deci minim jumatate de zi pierduta la priza (la vreo 30 de grade).

Concluzia mea proprie si personala e ca trebuie sa fiu un pic nebun sa dau 18000 de euro pentru o masina de oras, chiar daca statul suporta o gramada din suma asta.
Statul nu produce bani (ca nu e SRL sau firma de productie), deci nu face cadou banii aia, cumva tot de la mine si de la altii ca mine îi va "împrumuta".

PS: poate mi s-a parut mie, dar capota masinii din clip putea fi un pic mai bine reglata, în raport cu aripile.
Si asta la prima vedere, ca daca vizionam clipul cu "hate" cum zice prezentatorul cine stie câte "detalii" mai observam.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Bobi

Offline enicky

« Răspuns #252 : 02.Apr.2021, 12:25:16 a.m. »
Recunosc ca n-am avut rabdare sa vad pâna la final tot clipul.
Pe la jumatate m-a apucat greata, din cauza entuziasmului debordant (si vadit sponsorizat) pe care-l avea prezentatorul.
  Da, deci n-ai vazut decat partea de inceput unde spune ca-l "astepta un plic cu bani la receptia show-room-ului". :-))
Daca ai fi vazut macar prima parte, ai fi inteles ca nu e o masina de CO, macar prin prisma faptului ca ai portbagaj foarte mic, dar nici p-asta n-ai apucat s-o vezi, asa ca Robert avea dreptate cand spunea ca ne place sa comentam fara sa fi vazut (ca sa nu zic testat) masina. Sau pleci in CO singur, asa da.
   In comentarii chiar a spus ca s-a dus foarte circumspect la testare.
In fapt, mie mi se pare o masina fasneata, usor manevrabila, cu care te descurci f.bine in traficul urban, precum si la parcare.

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline ntire2000

« Răspuns #253 : 02.Apr.2021, 12:38:01 a.m. »
La ce criza economica se tot prefigureaza si întinde de vreo zece ani încoace, sa detii doua masini e deja o contradictie în termeni.
Adica vrem sa reducem poluarea, dar daca vrem sa alergam si afara din oras musai sa mai avem un utilaj cu autonomie mai decenta si cu statii de alimentare bine raspândite.

Aici ceva da cu virgula, doar daca nu cumva "oculta mondiala" nu se gândeste ca sa ne lege definitiv de glie (râdem, fu...ram si ne distram - dar nu parasim incinta) asa cum erau iobagii acum doua sute de ani.
Primul pas - cu pasaportul de vaccinare covid pare sa fi fost facut.  :D

Eu unul nu m-as arunca sa sparg banii de-o cocioaba la tara (aer curat, niste gaini crescute pe pamânt si produse eco din gradina din fundul curtii) pe o chestie care e clar perfectibila.
Cine-si mai aminteste de primele smartphonuri ce autonomie jenanta si limitari ridicole aveau poate sa faca o paralela cu masinile astea electrice de acum care vor "sa rupa piata".
Eu unul prefer sa mai astept.

PS: am vazut clipul celor de la atelierul de detailing si mi-a fost suficient, mie oamenii aia mi se par destul de obiectivi si corecti.
Daca au de dat cu noroi nu prea se uita la marca, cred ca traiesc din altceva decât reclama platita.

PS2: ca sa nu ziceti ca sunt hater

Asta mi se pare o analiza tehnica de exceptie.
Ce zice nenea asta ar trebui sa i se spuna fiecarui potential client, ca sa stie pe ce da banii.
« Ultima Modificare: 02.Apr.2021, 12:55:12 a.m. de ntire2000 »
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: Bobi

Offline enicky

« Răspuns #254 : 02.Apr.2021, 10:05:10 a.m. »
PS2: ca sa nu ziceti ca sunt hater

Asta mi se pare o analiza tehnica de exceptie.
  Bine ca n-am zis-o noi si ai recunoscut-o tu ! "nu" este figurativ acolo... :)

Tu stii ce inseamna analiza tehnica? Scuze, dar in afara de dispozitivele de incarcare si de surse, altceva tehnic despre masina, n-am auzit.
Ca e produsa in China, cred ca si copii stiu, peste tot s-a spus, nenea cred c-a stat in bula lui... ca se duce profitul in alta parte, n-ar fi primul produs importat, de fapt e o "analiza" ...ca sa mai incarcam ceva pe YT, parerea mea.

In alta ordine de idei, cui nu-i place masina(din poze!) sau n-ar cumpara-o, e o problema personala, nu trebuie sa impuna altora punctul lui de vedere !

Acum daca eu n-am unde sa incarc o electrica, trebuie sa spun ca nu-mi place si sa-i conving/sa ma contrazic pe/cu altii, ca nu este buna ?
 Nu este buna pentru mine, dar ptr. altul e ca o manusa.

Daca vrei sa fii corect si echidistant. Parerea mea....

Offline ntire2000

« Răspuns #255 : 02.Apr.2021, 10:46:00 a.m. »
Pe mine un singur lucru ma deranjeaza la masina asta: nu e fabricata la noi.
Si tare ma tem ca peste câtiva ani Renault îsi va face exit-ul de la noi, vor împinge productia tot mai spre est din cauza costurilor mai scazute.
Cine o sa mai cumpere masini cu combustie interna în momentul în care electricele vor domina piata?
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #256 : 02.Apr.2021, 12:36:42 p.m. »
Pe mine un singur lucru ma deranjeaza la masina asta: nu e fabricata la noi.
  Posibil ca francezii sa se fii gandit ca Spring sa fie un "tun". Si posibil sa fie.

Offline remarque

Knock! knock! knock! Cine bate? Rod knock!
La Suzuki RO un defect major în garanție ți-l rezolvi pe banii tăi! Până îi acționezi în instanță pentru recuperarea prejudiciilor...
New Vitara 1.6 VVT MT Passion Allgrip

Offline ntire2000

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Costique

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2537
  • Gen: Bărbat
  • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
    • Göteborg
« Răspuns #259 : 13.Apr.2021, 09:43:34 a.m. »
Acum 5 ani eram in căutare de mașină noua si Captur era una din primele alegeri. La care am renunțat tot printre primele. Din același motiv toate modelele Dacia au ieșit din discuție. Poate motivul vi se pare pueril dar mie nu-mi plac frânele tambur pe puntea spate...Cu siguranță ultima mașină pe care am condus-o având această configurație, si nu va mai fi alta, a fost Dacia 1310.
  • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008