Autor Subiect: Despre Dacia  (Citit de 30070 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline teutzue

Re: Despre Dacia
« Răspuns #150 : 16.Dec.2020, 05:17:39 p.m. »
Si totusi plini de "obiectivitate" am ajuns sa comparam motorul de 0.9 TCe cu 1.2 Dualjet de la Ignis.
Hai sa vedem care face primul 200k de km fara "doctori" si mai vorbim dupa.

Zici tu dar motoarele in 3 cilindri nu-s asa de rele precum lasi sa se inteleaga. Da, vibreaza si da is mai slabe decat cele in 4 cilindri (asta e realitatea). Totusi 200k tin lejer - vorbesc din experienta. @Dogy a facut 260k tot cu un motor in 3 cilindri, ce-i drept si-a dat duhul atunci. Al meu motor in 3 pistoane n-a avut treaba pe la "doctor" in 210k.

Clar 1.2 de la ignis e mai bun si l-as alege in detrimentul lui 0.9 Tce dar nu imi e frica de cel din urma nicicand. Comparatia o fi improprie dar tinand cont de pret poate fi valida.

Ontopic: motoarele de dacie cred ca si-au dovedit fiabilitatea in timp - vezi taxiurile care toate-s dacii. Despre cele noi poate nu stim multe, dar luand in calcul istoricul ok de fiabilitate, nu cred sa ne asteptam la altceva.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

The following users thanked this post: shpeedy

Online ntire2000

« Răspuns #151 : 16.Dec.2020, 10:10:57 p.m. »
La final ai tras usor presul de sub petardele de TCe ca sa îl pui pe podiumul pe care se afla clasicele 1,5 diesel - poate cele mai reusite motoare Renault, care au si 600k de km parcursi fara probleme.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline enicky

« Răspuns #152 : 16.Dec.2020, 10:53:35 p.m. »
... ca sa îl pui pe podiumul pe care se afla clasicele 1,5 diesel - poate cele mai reusite motoare Renault, care au si 600k de km parcursi fara probleme.
  1,5 diesel cred c-a fost cel mai reusit motor al lor, daca nu ma-nsel a fost si la Mercedes.
Una peste alta, mie imi plac ambele modele, arata super, dar sa nu avem cine-stie-ce pretentii acum, adica si frumoasa(ca este), si "devreme acasa"(pret bun, cp multi!) ca nu merge.
  Daca a avut cineva curiozitatea sa piarda 16min. sa vada testul de aici https://motorvlog.ro/, ar fi vazut ca la min. 3,24 autorul spune ca masina se misca mai bine pe gaz decat pe benzina, este foarte confortabila, dar sa nu-i cerem prea mult ca "este complet anesteziata".
  Asa ca, la banii dati, atat primesti(suficient!), deci revin, sa nu mai comparam cu oricare Suzuki, pentru simplul motiv ca nu sunt deloc complementare(exceptia Vitara-Duster si asta fortata)
  Oricum, sa nu le facem concurenta in comentarii baietilor de aici. :)
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline boga81

« Răspuns #153 : 17.Dec.2020, 09:51:50 p.m. »
Interesant si ciudat. Pe benzina are 100CP, pe gaz doar 90. Nu inteleg cum se misca mai bine

Trimis de pe al meu SM-G977B folosind Tapatalk

• Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

Online ntire2000

« Răspuns #154 : 17.Dec.2020, 11:39:10 p.m. »
Ai vazut ce raport de compresie jenant are?
Poate ca asta e raspunsul.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline Vecchio

« Răspuns #155 : 18.Dec.2020, 10:04:12 a.m. »
Ce zic ăștia de la Top Gear despre Sandero!
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline fireburn

« Răspuns #156 : 18.Dec.2020, 10:19:30 a.m. »
Ce zic ăștia de la Top Gear despre Sandero!

Aia de la Top Gear au orbul gainilor; sa compare Sandero cu Juke!  :D

E Dacia, e a noastra (de fapt a francezilor), e facuta pentru romani si Romania (vezi drumurile patriei), dar aici se cam termina comparatiile.
In clasa ei de pret e regina ( la feminin :)  ), punct ( . ).
E masina pe care o iei asa cum e, cu plusuri si minusuri.

Offline boga81

« Răspuns #157 : 23.Dec.2020, 10:36:27 a.m. »

Test cu ele pe Transalpina. Ia sa vedem, urca sau ramanem jos?
Si cu saci de cartofi in portbagaj
Trimis de pe al meu SM-G977B folosind Tapatalk
  • Duster 1.5 Blue dCi 4x4 SL Orange, chill as f*ck / ex SX4 1.6 4x4 Navi a.k.a. Suzuka - MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm

The following users thanked this post: toma

Offline Bobi

« Răspuns #158 : 23.Dec.2020, 12:40:54 p.m. »
Din ce se vede urca fara probleme.

Online ntire2000

« Răspuns #159 : 29.Dec.2020, 11:44:22 p.m. »
De Craciun sa fim mai buni....  :D

Iar comentariile rautacioase...
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού