Autor Subiect: Despre Dacia  (Citit de 30044 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline vali22

• Hero Member
  • Mesaje postate: 781
  • "Dă mai departe!" (" Pay It Forward!")
Despre Dacia
« : 29.Sep.2020, 09:16:31 a.m. »
Indraznesc sa spun ca e mai mult decat o simpla evolutie - https://www.autoexpert.ro/noile-dacia-logan-si-sandero-2021/

Daca Sandero Stepway ar avea si 4x4 nici nu as sta la discutie. In rest daca pretul ar fi competitiv m-as arunca la unul cu cutie automata(ma rog robotizata)....Daca pretul ar fi bun, as fi dispus, in timp sa renunt chiar si la 4x4. Daca Sandero Stepway full-option ajunge la un pret apropiat de Vitara, atunci clar, merg la Vitara....
« Ultima Modificare: 01.Oct.2020, 10:43:35 p.m. de toma »
  • Ex-Suzuki SX4 2011 SuperiorWhite 111500 km/Korando nou-nouț

Offline shpeedy

Re: Despre Dacia
« Răspuns #1 : 29.Sep.2020, 09:24:09 a.m. »
Nu e robotizata, va fi un CVT...

Nu va fi cu 4x4 pentru ca:
- platforma de Clio nu are asa ceva;
- 4x4 (mecanic) inseamna consum/emisii mai mari, ceea ce nu-si mai asuma prea multi producatori in contextul CAFE.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

Offline Bobi

« Răspuns #2 : 29.Sep.2020, 09:26:12 a.m. »
Un Clio full ajunge la 23.000 euro, cat credeti ca o sa ajunga un stepway full, va asigur ca o sa fie >18.000 euro.

Offline Fujitsu

« Răspuns #3 : 29.Sep.2020, 09:28:44 a.m. »
Dacia trebuie sa se mențină loc-cost, asta e profilul ei ...
Dacă trece la cutie CVT e totuși un pas (mic) înainte ...
  • my ex: SX4 S-Cross 1.4 AT, actual: ID 4

Offline vali22

• Hero Member
« Răspuns #4 : 29.Sep.2020, 09:35:35 a.m. »
Ce inseamna CAFE?
Daca trece de 18000 euro nu merita, nu mai este smart-buy. Merg pe Vitara. Mai pun 1000-2000 euro si la anul, sa fim sanatosi, imi iau cu automata si allgrip.

Offline shpeedy

« Răspuns #5 : 29.Sep.2020, 09:46:46 a.m. »
Ce inseamna CAFE?

Pentru cine credea ca lucrurile se vor fi linistit in automotive odata cu trecerea de pragul WLTP ph2 incepand cu luna asta, anul 2020 vine cu o noua provocare pentru prodcatorii auto, provocare ce in mod sigura va avea repercusiuni si asupra clientilor finali - este vorba de CAFE (=Corporate Average Fuel Economy), un concept aparut in 1975 in USA si care se refera la valoarea medie, la nivelul unei regiuni, a emisiilor de CO2 per vehicul vandut in decursul unui an. Chestia asta vine la ora actuala cu penalitati in cazul depasirii valorii setate la nivel de marca, la nivel de regiune. Pana-n 2019 valoarea prag a fost de 130gr CO2 pentru Europa. Pe 2020 valoarea prag coboara la 95gr CO2 pentru 95% din vehicule, urmand sa se extinda la 100% din vehicule incepand cu 2021.

https://ec.europa.eu/clima/policies/transport/vehicles/cars_en

Nu m-ar mira ca recentele miscari de trupe in trio-ul Toyota-Subaru-Suzuki sa aiba in minte si faptul ca marcile mici pentru Europa (Suzuki-Subaru) ar fi vulnerabile din perspectiva acestei reglementari incepand cu 2020...

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

De ce  crezi ca a aparut parteneriatul cu Toyota?! Pentru reducerea mediei de emisii la nivelul intregii game de modele...

Cu privire la pret, mai mult ca sigur ca va fi mai scump decat actuala generatie (asta e deja o realitate in toata lumea auto, pentru ca fiecare nou model lansat vine cu chestii in plus), dar nu cred sa ajunga la nivelele de pret mentionate p'aici (ar fi prea brusca si prea mare cresterea).

In plus, hai sa fim realisti - la ora actuala ai ce alege (ca atractivitate) dintre modelele de masini produse in RO (ca se numesc Dacia ori Ford). Or masini produse si cumparate in RO inseamna mai multi bani ramasi in tara (cu efecte benefice asupra economiei/balantei de plati) decat orice alta masina produsa in extern. De asta zic de multe ori ca ceea ce se intampla in RO depinde si de noi intr-o masura mai mica sau mai mare...
« Ultima Modificare: 29.Sep.2020, 10:01:55 a.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4
Current: (2019 Ignis Allgrip K12C), 2007 Forester 2.0X

The following users thanked this post: vali22, toma

Offline vali22

• Hero Member
« Răspuns #6 : 29.Sep.2020, 10:12:47 a.m. »
Daca iese cu un pret bun ( really smart-buy) eu chiar ma bag. Actuala masina merge, e buna dar are totusi o varsta (10 ani). Chiar m-ar tenta.. Mai un tichet "Rabla" mai un discount. Au ei un program de finantare pe 5 ani cu revizii incluse... As face pasul. Cu ce mai strang. Cu ce iau pe asta, daca iese o rata "sustenabila" si cu garantia de 5 ani se merita un Sandero Stepway cu automata (ca imi doresc asta datorita varstei care creste...). Ar fi o masina cu care mi-as face treaba cu placere.... >:D< :good:
PS: Nu-s d-asta care sa strambe din nas: "A, Dacie..." Am avut in tinerete Dacia si am fost multumit de ea. Bineinteles am tinut-o din scurt nu am tras de ea ca de un caine mort. In ceea ce priveste Ford: imi place dar este prohibitiv pentru mine. Nu-mi permit.

Offline nirolf

« Răspuns #7 : 29.Sep.2020, 10:42:35 a.m. »
La Ford nu vă uitați la prețurile de listă, sunt mari, dar se dau discount-uri mari practic fără negociere. Mergeți în show-room dacă vă interesează ceva, s-ar putea să aveți surprize.

The following users thanked this post: vali22

Offline Bobi

« Răspuns #8 : 29.Sep.2020, 12:04:48 p.m. »
Un mare minus la generatia asta de dacia sunt motoarele cu 3 cilindri lesinate.
Apropo, ati vazut cat de late sunt acum ? cu 15cm mai late ca Vitara.

Offline vali22

• Hero Member
« Răspuns #9 : 29.Sep.2020, 12:08:51 p.m. »
Asa este. Dar vad ca e o "moda" acum. Si la Ford si la Renault... Datorita, probabil, acelui CAFE de mai sus. Sa speram ca sunt fiabile, in timp. Nu avem incotro. Asa vor fi din ce in ce mai multe....