Autor Subiect: Desincronizare ora intre multimedia si cea din bord  (Citit de 2170 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline CrisCo

Desincronizare ora intre multimedia si cea din bord
« : 01.Oct.2020, 04:07:05 p.m. »
Salutare,
Am observat astazi ca exista o desincronizare intre ora din bord si cea din consola multimedia.
Se pot sincroniza cumva, chiar daca se raman in urma sau o iau inainte, macar sa o faca ambele in acelasi timp.
Mai conduc o skoda rapid de la munca si vad ca la asta ambele sunt identice. Probabil ca la Suzuki nu am facut eu ceva corect.
M-am uitat si prin manual si nu am gasit nimic, in afara de faptul ca fiecare se seteaza separat, lucru care iarasi ma deranjeaza. Initial am crezut ca nu conteaza de unde faci setarile de ora, din butoanele din bord sau din consola, ora va fi aceeasi si colo si colo.
Va rog, ma poate ajuta cineva?
Multumesc.
  • Suzuki SX4 S-Cross

Offline dthem

Re: Desincronizare ora intre multimedia si cea din bord
« Răspuns #1 : 01.Oct.2020, 04:39:31 p.m. »
Nu se pot sincroniza cele doua, fac parte din 2 sisteme independente din păcate.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline CrisCo

« Răspuns #2 : 01.Oct.2020, 04:53:28 p.m. »
Vand zici independente te referi ca fiecare are cate un ceas al lui? masina un ceas si multimedia alt ceas? fara sa existe nici o legatura intre ele, evident decat cea de alimentare cu curent.

Sau e vorba poate de un update ceva care va rezolva asta intr-un final? sau poate un cablu care trebuie tras intre cele doua si care va rezolva asta?
  • Suzuki SX4 S-Cross

Offline ariciul

« Răspuns #3 : 01.Oct.2020, 05:19:24 p.m. »
Nu ai cum sa le sincronizezi. Ca fapt divers ceasul unitatii multimedia este cel precis deoarece culege timpul de pe sateliti (unitatea are receptor) pe cand cel din bord are un offset mai mare sau mai mic care va duce la un moment dat la o diferenta vizibila de timp intre cele doua ceasuri. Asta ca sa stii la care sa te uti daca vrei si precizie.
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

The following users thanked this post: Cristi (XTI), piticu

Offline ntire2000

« Răspuns #4 : 01.Oct.2020, 05:57:05 p.m. »
Partea buna a faptului ca sunt independente e ca niciodata nu o sa stii care e de fapt ora exacta.  :ceas:
Pe ideea asta eu am unul pe ora de vara, iar celalalt pe ora de iarna.    :-))
Mai greu e pentru cei banosi care au unul central si pe bord.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: kellogs

Offline aavii

« Răspuns #5 : 02.Oct.2020, 12:55:28 p.m. »
Partea buna a faptului ca sunt independente e ca niciodata nu o sa stii care e de fapt ora exacta.  :ceas:
Pe ideea asta eu am unul pe ora de vara, iar celalalt pe ora de iarna.    :-))
Mai greu e pentru cei banosi care au unul central si pe bord.
:) Ala din bord e sincronizat cu ala al masinii.
Cel de pe multimedia... treaba lui, sa fie sanatos! :)
  • Suzuki Vitara S grade

The following users thanked this post: ntire2000, gabineg

Offline ntire2000

« Răspuns #6 : 02.Oct.2020, 03:43:02 p.m. »
Vezi ca n-am habar daca nu-s chiabur?  :)
Pe de alta parte e mai bine ca n-am, era vesnica dilema la care sa ma uit.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline dthem

« Răspuns #7 : 02.Oct.2020, 04:24:07 p.m. »
Daca ai si iPhone si il conectezi la unitate mai ai inca un ceas in modul CarPlay care este de fapt al telefonului. Cu asta ajungi la 3 ore diferite in Vitara: cea de pe bord, cea a unitatii si cea a unitatii in mod CarPlay care e a telefonului. Cu toate astea tot nu reusesc niciodata sa ajung la timp undeva...
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline toma

« Răspuns #8 : 02.Oct.2020, 04:54:39 p.m. »
Ceasul arata ca e timpul sa va spun ca sunteti offtopic
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline IAMCALM

« Răspuns #9 : 02.Feb.2024, 08:14:18 p.m. »
Suzuki Scross 2019 am aceeași problema cu desincronizarea ceasurilor. La ultima revizie din aprilie 2023 am menționat aceasta mecanicilor și nu au spus nimic ca este o problema frecventă. Au verificat softul și au spus ca totul e ok. Am reglat iarași ceasurile cu cel al telefonului și peste aproximativ 4 luni ceasul de bord iarăși a rămas în urmă cu 2 minute față de multimedia și telefon. Așa am tras concluzia ca cel de la multimedia este corect. La moment ceasul de bord este în urmă cu 4 minute. În timpul apropiat iarăși trebuie să fac revizia și voi ridica aceasta întrebare iarăși.
  • SX4 S-Cross 1.4 Allgrip MT