Autor Subiect: Buton claxon - cel de pe volan  (Citit de 2061 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline CrisCo

Buton claxon - cel de pe volan
« : 22.Sep.2020, 02:22:35 p.m. »
Salutare,

Stie cineva vreo modalitate de a "inmuia" duritatea arcului de la butonul de claxon de pe volan?

Nu sunt genul care claxonez, insa cand vreau sa ma fac auzit discret nu se apasa cum trebuie contactul de sub partea frontala a volanului, arcul e prea tare sau nu apas eu unde trebuie.

Oricum claxonul e f pitigaiat si subtirel ca voce, insa butonul ala care nu face contact atunci cand trebuie ma dispera. Daca apas cu forta pe volan claxoneaza,insa ala deja nu mai e un beep scurt, si risc sa vad degete mijlocii ridicate prin trafic.

Asa ca ma intrebam daca mai nemultumeste si pe altcineva duritatea acelui contact de sub volan si daca se poate face ceva.

Multumesc.
  • Suzuki SX4 S-Cross

Offline bisti

Re: Buton claxon - cel de pe volan
« Răspuns #1 : 22.Sep.2020, 02:32:16 p.m. »
Asa este construit, ca sa nu cumva sa apesi din greseala pe el si sa claxonexe. Poate doar sa il desfaci si sa schimbi arcul cu unul mai slab.

Offline CrisCo

« Răspuns #2 : 22.Sep.2020, 02:47:55 p.m. »
Am intrebat doar asa, pt ca la alte masini pe care am condus, era suficient sa apas f usor pe marginea volanului si sa dau un beep.

Aici lucrurile sunt mult mai "ferme" ca sa zic asa.

Asa ma gandeam si eu la arcul de dedesubt, insa cred ca o sa trebuiasca sa ma uit pe un manual de service mai intai, daca il voi gasi pe undeva, ca presupun ca nu se detaseaza asa simplu fata volanului.

Multumesc pt raspuns
  • Suzuki SX4 S-Cross

Online ntire2000

« Răspuns #3 : 22.Sep.2020, 03:01:38 p.m. »
Au pus un arc tare ca le-a fost si lor rusine cum suna claxonul ala de 2 lei ca sa-l foloseasca lumea cât mai putin, ca dauneaza marcii.  :)
Când zici de alte masini banuiesc ca te referi la "vehiculele populare"....
Eu zic totusi sa nu te arunci sa desfaci fata volanului, ca sa nu ai probleme dupa aceea cu airbagul.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline CrisCo

« Răspuns #4 : 22.Sep.2020, 03:48:17 p.m. »
"Când zici de alte masini banuiesc ca te referi la "vehiculele populare".... "

Nu cred ca e vreun secret pt nimeni ca cei din grupul wag au niste claxoane mai sensibile la atingere. Si da, sunt mai vocale.
Oricum inteleg ca asta e politica mai la toate marcile sa sune asa mai "vlaguit", insa pe mine in acest moment ma deranja taria butonului. Oricine ar spune ca claxonatul nu e o chestie vazuta cu ochi buni, se intampla sa mai atentionez cate un biciclist, trotinestist nu sa se dea la o parte ci mai mult sa aiba si el in vedere ca se apropie o masina si sa nu faca vreo manevra din asta brusca, am observat pe multi ca atunci cand se asigura, intorc si capul in acelasi timp cu ghidonul.
In fine ideea este ca un beep asa scurt dat din timp e mai bun decat nimic si e util in multe situatii, mai mult pt atentionare si atunci da claxonul asta anemic e ok, pt ca nu se sperie nici biciclistii ca la unul claxic, acolo trebuia sa dau cu mult inainte sa fiu sigur ca nu sperii pe nimeni si totusi sa ma auda din timp, cumva sa fie o responsabilitate comuna, mai ales in Bcuresti unde chiar nu ai cum sa ii depasesti decat la limita.
O sa vad daca se poate da totusi partea superioara jos, daca are suruburi ceva pe spate.
  • Suzuki SX4 S-Cross

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14535
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 22.Sep.2020, 03:52:47 p.m. »
Pentru atentionare la distanta (biciclist, trotinetist, copii la joaca, caine pe carosabil, auto ce iese cu spatele in drum) eu dau trei semnale scurte lovind volanul cu podul palmei.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline ...

« Răspuns #6 : 22.Sep.2020, 03:58:00 p.m. »
Eu doua scurte si rapide. Works every time.

Offline teutzue

« Răspuns #7 : 22.Sep.2020, 04:17:19 p.m. »
Si eu sunt adeptul semnalelor scurte; 2-3 sunt de ajuns.
  • Yaris Cross HEV 2024, Mitsubishi Colt 1.5 Ralliart 2009, 150 cp
Ex: S-Cross 2013, Mitsubishi Colt 1.1

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14535
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #8 : 22.Sep.2020, 04:22:55 p.m. »
Pentru atentionare la distanta (biciclist, trotinetist, copii la joaca, caine pe carosabil, auto ce iese cu spatele in drum) eu dau trei semnale scurte lovind volanul cu podul palmei.

Intrucat am primit o atenționare de offtopic de la un coleg de forum cu aplomb pentru raportari catre moderatori, mentionez ca mesajul meu era un sfat de utilizare a claxonului cu arc tare in conditiile menționate de inițiatorul  topicului fara a fi nevoit sa schimbe arcul cu batai de cap si cheltuieli inutile. Deci, il consider total ontopic.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline dthem

« Răspuns #9 : 22.Sep.2020, 04:27:32 p.m. »
Eu de obicei alternez 2 bipuri scurte cu unul mai prelung. Cateodata le inversez. Pana la urma am reusit sa rezolv asa problema arcului tare. Tot podul palmei il folosesc, mi se pare mai confortabil asa.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019