Autor Subiect: Exfoliere crom grila fata  (Citit de 2480 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline CrisCo

Exfoliere crom grila fata
« : 20.Sep.2020, 05:03:46 p.m. »
Buna ziua,

Am o problema de exfoliere a grilei fata la un SX4 S-Cross, in August 2020 masina a facut 1 an si cu 12k de km in bord.
Am semnalat problema la DAB Auto de unde am achizitionat-o au facut constatarea, insa au zis ca e de la fire de praf, graunti de mizerie antrenate de la cei din fata si ca e un proces f normal. De asemenea mi-au zis ca vopseaua fiind bazata pe apa, acest proces se va continua cu vopseaua de pe capota sau in zonele expuse direct la inaintare. Mi-au aratat pe parbriz niste micro ciobituri care zic ei ca au aceeasi provenienta. Care de fapt erau mizerie, acasa am frecat parbrizul cu un fas-fas pt geamuri si urmele de mizerie au disparut.

Ideea e ca aceasta e 5-a masina, la nici una din precedentele nu am vazut asa ceva, iar ultima masina am avut-o timp de 8 ani fara sa se exfolieze ceva. E adevarat ca i-am schimbat parbrizul inainte de revanzare, fiind crapat de la inghet, insa asta nu are nici o legatura cu exfolieri asa de la sine.

Acum o sapt m-am dus cu o mica exfoliere, o sa atasez pozele in mod gradual, era doar intr-o mica zona, dupa care in acest week end am avut niste treaba pana in Valcea, deci un drum Buc-Valcea dus intors, sa zicem aprox 400km rulat cu 120km pe autostrada si 60-70km pe Dealul Negru a dus la o exfoliere masiva. Vreme frumoasa, fara ploaie, fara vant, nu am mers in fundul altor masini, adica am 49 de ani si sunt mai mult genul ala de mos care merge pe banda 1, nu sunt genul sportiv sau agresiv in modul de condus.

M-am mai uitat pe acest forum fara sa fiu inscris, am mai cautat si pe net sa vad daca altii au avut acelasi gent de problema insa nu am gasit, asa ca am zis sa ma inregistrez a.i. sa pot posta.

Cei de la DAB Auto zic ca peste 90% din masini au aceasta problema insa nu pt schimba piesa pt ca s-ar intampla la fel intr-o perioada f scurta de timp, fiind niste componente de tip consumer, a doau chestie e ca nu le-ar deconta Suzuki stiind si ei la randul lor ca ornamentul fata e f sensibil

Intrebarea ar fi ce varinate as avea? in afara de inlocuit pt ca se pare ca nu o voi rezolva decat temporar. Grila fata ca sa ne intelegem nu e cromata, daca cineva crede lucrul asta. E un plastic lucios similar cu ala de la jucariile de plastic , depus peste o grila care si ea e tot din plastic.

Practic e un plastic f subtire depus peste alt plastic.

Ceva idei?
Multumesc

« Ultima Modificare: 20.Sep.2020, 05:16:43 p.m. de gabineg »
  • Suzuki SX4 S-Cross

Offline VictorN

Re: Exfoliere crom grila fata
« Răspuns #1 : 20.Sep.2020, 05:18:25 p.m. »
Eu am mașina tot cam de un an. Am facut 33.000 majoritate pe DN și am sute de urme de pietre, microzgarieturi etc pe Parbriz, faruri, capota, grila, nr de înmatriculare, dar nici vorba de exfoliere.

Politica lor e sa nu schimbe nimic pe garanție. Crezi ne dau 10 ani garanție pentru ca mașina e bulletproof? Nu. Ne dau pentru ca vor face tot posibilul sa refuze garanția.

Dacă ai o dovada scrisa ca ai încercat rezolvarea problemei pe cale amiabila contactează protecția consumatorului.

LE: din poze pare ca exfolierea a început de la zona de îmbinare cu partea neagra și sincer aceea nu e o zona supusa ciocnirilor cu pietre.

Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk

Online gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14535
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 20.Sep.2020, 05:20:39 p.m. »
Salut si bine ai venit!
Neplăcută treaba, mai ales la un an vechime. Mai întâi ti-am băgat un x in titlul topicului, pe care in graba il omisesei.

Eu zic sa încerci si la alt service de dealer din Bucuresti, sa vezi daca primesti acelasi raspuns.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline CrisCo

« Răspuns #3 : 20.Sep.2020, 05:38:01 p.m. »
Da, scuze daca am omis litere, am incercat sa recorectez cateva care mi-au sarit in ochi, o sa fiu mai atent.

Ideea e ca am refuzat garantia extinsa, cea de 7 ani am ramas doar cu cea standard. Adica la 5 masini inaintea asteia nu am avut decat 1-3 ani garantie, iar Octavia de dinainte avea doar 3 ani garantie si nu s-a intamplat nimic in 8 ani. Asa ca m-am gandit ca ce sens are sa iau o garantie extinsa la 7 ani daca ei sunt asa de siguri ca masina e f ok, atat timp cat ofera 7. Prin urmare am primit un discount pt refuzul celor 2 ani si am ramas cu 5.
Ce nu imi este neclar e ca daca cei 2 ani garantie extina se aplica cronologic, adica se incepe cu cei 5 ani si se termina cu cei 2, sau cei 2 sunt la inceput? sau random? ca atunci chiar e o problema.

Am semnat la ei niste hartii ca accept ca exfolierea initiala (punctul ala cojit din prima poza) a fost de la o piatra, insa nu au vrut sa imi dea copii dupa cele 3 hartii semnate. Au zis ca nu e cazul ca e ceva intern la ei. Prin urmare eu nu am vreo hartie prin care sa demonstrez cat de prost am fost.

Si da, chiar am crezut ca e de la o piatra si am zis asta e, ghinion de nesansa. Insa asta era joi 17 sept, iar sambata 19 sept cand am ajuns la Valcea, am vazut cojirea aia masiva din urmatoarele doua poze. In acel moment am realizat ca nu are cum sa fie de la pietre.
Si am de gand maine sa merg iarasi la Dab sa vad care e treaba.

Adica am o intrare in service pe data de 17 sept si maine pe 21 sept dupa 400km in bord in plus fata de cat aveam pe 17 sept le arat cojirea asta. Chiar nu ar avea cum sa zica ca e de la pietre pt ca ii iau la un drum pe A1 sau A2 si mergem asa cu 120-130 legal si vedem pe urma.

Pt mine e cumva frustrant, pierd timp pe drumuri, nervi nu ca ma cert ca nu sunt genul , insa discutii din astea cum demonstram ca a s-a intamplat.

Iar la OPC iarasi au pe site posibilitatea sa introduci datele si pasii pe care i-ai urmat pe cale amiabila cu furnizorul, deci eu daca nu am concluzia lor nu prea am ce sa demonstrez la OPC. Adica ei vor spune din prima sa rezolv amiabil si ulterior sa ii solicit cu dovezi , pe care acum nu le am.

Si nu stiam ca pot merge in alta reprezentanta sa cer garantie, am crezut ca doar la DAB de unde am luat-o.
  • Suzuki SX4 S-Cross

Offline Bobi

« Răspuns #4 : 20.Sep.2020, 05:42:18 p.m. »
Cu asa ceva nu o sa mai ai probleme, nu este doar un spray chior.

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #5 : 20.Sep.2020, 07:18:19 p.m. »
Ce se vede în poze e clar caz de garanție. Dacă cei la care ai fost refuză mergi la alt dealer.

Offline ntire2000

« Răspuns #6 : 20.Sep.2020, 09:54:13 p.m. »
Inainte de a te plimba din dealer în dealer pe banii tai si timpul tau, ca sa afli ca "asa e la toate" cere-le o hârtie (fisa de service se cheama) prin care sa-ti confirme ca ai intrat în service cu aceasta problema si ca nu face obiectul garantiei.
Spune-le ca-ti trebuie pentru a o scana sa o trimiti online când deschizi o petitie la ANPC.
Sau cumpara un spray pe banii tai si rezolva ca la Dacia 1300, cu toate ca tu ai o masina de aproape 20k de euro.

Si nu în ultimul rând, "Bine ai venit în club".....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline adita80

« Răspuns #7 : 20.Sep.2020, 10:12:50 p.m. »
Ce ai tu la grila se schimba pe garantie fara probleme , am 7 zile decand mi-au schimbat  grila pe garantie si a mea era foarte putin exfoliata , cat despre garantie stai liniștit ca in primi 3 ani se schimba orice este defact de fabrica .
Sx4 S-cross Luxus 2017

Offline ntire2000

« Răspuns #8 : 20.Sep.2020, 10:18:24 p.m. »
Acuma am vazut postarea lui @Bobi, si m-a umflat râsul.
Vopsea la 1, 2 sau 4 kile, o sa-i ajunga sa vopseasca toata masina....
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline CrisCo

« Răspuns #9 : 25.Sep.2020, 09:12:33 a.m. »
Salutare, am revenit.

Am fost sunat de catre service ca s-a aprobat de catre Suzuki schimbarea grilei fata,urmand sa ma sune la o data viitoare pt o programare in service, cand vine piesa.

Am o frica fantastica ca si urmatoarea grila va fi la fel, pt ca mai mult ca sigur ca nu va fi uan decupata din inox plin ci la fel ca precedenta. Am mai vazut in parcare la mine in zona inca un SX4 S-Croos cu grila f putin exfoliata aproape imperceptibil, insa cu siguranta ca proprietarul ori nu a fost atent ori nu il intereseaza, inclin mai mult spre faptul ca inca nu a observat. Si masina pare noua dupa cum luceste, si a aparut recent in zona.

In fine sper sa nu fie ceva generalizat, plus ca dupa ce am vazut pe youtube niste indieni cum dadeau jos grila fata am niste retineri legate de aceasta schibare, adica se da jos toata bara fata (cea de plastic) se desfac bradutii de la pasajele rotilor care am inteles "asa vizual" ca sunt one-way si ca dupa extragere se sparg si trebuiesc inlocuiti cu altii noi, in fine operatia nu arata prea bine, din pct meu de vedere cel putin, sunt genul care consider ca un lucru desfacut si umblat prin el, deja nu mai e ca nou, mai ales in perioada asta consumerista in care traim in care in general majoritatea lucrurilor folosesc clipsuri care o data desfacute nu le pui la loc ca inainte suruburi care desfacute si restranse nu se mai strang ca prima data si tot asa. Dar ma rog, imi dau seama si sunt constient ca alternativa e sa raman cu ea asa.

Stiu ca acum voi fi off topic, insa masina fiind parcata cu spatele pe un bulevard circulat intens, posibil ca vreun copil cu bicicleta care a trecut pe trotuar sa se fi dezichilibrat si sa fi atins accidental haionul care sa zgariat pana la grundul ala alb, nu e zagraietura facuta cu cheia, se vede dupa modelul zgarieturilor (sunt vreo 3) ca e ceva de la vreun ghidon de bicla sau alt obiect are a cazut pe haion asa accidental. In fine, ce doream de fapt sa spun este ca stratul de vopsea este infim, asta pt cei care inca nu au avut cum sa "o testeze" cu vreun cui ceva :-)
Fata de alte masini anterioare unde evident am mai avut mici harjoneli prin parcari, trafic,etc; Adica la Suzi chiar se vede cat de subtire e vopseaua, asta aviz pt cei care inca nu stiau dar poate se intrebau.

Revin dupa ce se realizeaza schimbul grilei.
Toate bune !
  • Suzuki SX4 S-Cross