Autor Subiect: O poza pe zi  (Citit de 488301 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8032
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Re: O poza pe zi
« Răspuns #5520 : 11.Nov.2019, 10:33:04 p.m. »
Exact!  :D
Go Terios!!!:)

Offline jante.otel

« Răspuns #5521 : 11.Nov.2019, 10:35:38 p.m. »
La naiba, ce marunti suntem daca modificam scara de masura... Ambitiile doar ce ne sunt mari, ca altfel  :D
  • S-Cross
jante.otel@yahoo.ro

Tel: 0799354972

The following users thanked this post: lucianer

Offline hugbear

« Răspuns #5522 : 12.Nov.2019, 07:13:42 a.m. »
De fapt Soarele-i mai mare, dar îl vezi așa mic pentru că-i mai departe decât Mercur.
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline toma

« Răspuns #5523 : 12.Nov.2019, 09:05:56 a.m. »
E doar o incercare la nivel de incepator. Samsung Galaxy J5 tinut in mână in faţa ocularului, iar luneta e o Sky-Watcher 90/910 mm pe o montură NEQ3-2, din balconul apartamentului. M-a ajutat mult ca am motor pe axa orara si nu trebuie sa repozitionez des luneta spre "ţintă"...
Am facut multe poze, cred ca vreo 50, dar numai astea sunt cât de cât clare. La ocular se vedea mult mai clar, chiar daca "fierbea" imaginea din cauza turbulentelor de la caldura Soarelui si pentru ca era destul de jos.

Multumesc @toma, @NicNic, @lucianer!

Astrofotografia e scumpa si nu ma atrage. Am incercat pozele astea pentru raritatea evenimentului. Urmatorul tranzit va fi pe 13 nov. 2032!

Luneta ca luneta dar montura respectiva e foarte tare:

Citat
The EQ3-2 mount:

This mount is a further development of the EQ-3 mount designed in white. It provides a stable base for most medium-sized optics and is ideal for exploring the night sky. Once you have aligned the parallactic mount with the Pole Star, you can easily sight on an object, adjust it in the field of view and track it using the flexible slow-motions. Fine adjustment is possible in both right ascension and declination. The polar elevation at the observing site can be set using the fine scale provided and adjusted perfectly by using two screws. Both polar finder and electric motors plus a control can be retrofitted to both axes: the EQ3-2 is suitable not only for visual observing, but also for getting started in astrophotography. With optional add-ons such as the motor kit or GoTo upgrade kit, long exposure astrophotography also becomes possible. With a little practice, you will soon be able to produce successful images of galaxies and nebulae.

Eu zic sa continui chestia asta cu astrofotografia  :D
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: MariusMGP

Offline MariusMGP

« Răspuns #5524 : 12.Nov.2019, 09:43:35 a.m. »
Daca m-ar fi atras (si dpdv financiar) astrofotografia, s-ar fi lipit cumva de mine in cei vreo 37 de ani de cand ma "holbez la stele"!  :angel:

Ce scrie in citatul ala despre EQ3-2 e exagerat. Se descurca la fotografie cu lunete scurte si usoare, maxim 1 - 1.5 kg, a mea e mai mare...  :D
Cei cu experienta recomanda o montura minim EQ5 (de la Sky-Watcher) sau echivalente, indiferent cat de mica e luneta/telescopul. E un domeniu complex si scump, dar si cu rezultate pe măsură pentru cei pasionați...

Oricum, multumesc pentru insistență!  :good:

The following users thanked this post: toma

Offline toma

« Răspuns #5525 : 12.Nov.2019, 09:44:37 a.m. »
Revenind la seria de toamna: Tablou de toamna IV

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

The following users thanked this post: hugbear, ariciul

Offline bisti

« Răspuns #5526 : 13.Nov.2019, 07:35:30 p.m. »
Sa mai intrăm și în casă, zic.
Am desfăcut azi computerul unui coleg sa ii montez un SSD, mai mult RAM și am văzut grozăvia asta.

E prima oară când văd o placă video îndoită in stilul asta.
Și am 15 ani in domeniu.

Sent from my MI 8

Offline NicNic

« Răspuns #5527 : 13.Nov.2019, 09:09:08 p.m. »
Pare a fi o flambare din cauza dilatarii blocate de radiator.

Daca nu au fisurat cablaje sau sa se desprinda lipiturile, las'  ca merge si asa ...  :D

(doar daca nu e vreo problema de contact fizic intre componentele placii si radiator)
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline bisti

« Răspuns #5528 : 13.Nov.2019, 09:35:52 p.m. »
Mâine desfac și radiatorul. Din cate am observat e deformat și el. Nu cred că mai atinge GPU.

Sent from my MI 8

Offline ntire2000

« Răspuns #5529 : 13.Nov.2019, 09:47:33 p.m. »
Dupa cum arata radiatorul nu poate fi vorba decât de un producator din esalonul secund.
Toti ceilalti de top nu cred ca sunt în stare de asa ceva.
Se vede si pe suportii radiatorului ca e ceva ieftinaciune.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού