Din pacate colegul
@catalin76 nu m-a ajutat deloc cu detalii (desi l-am rugat de nenumarate ori), asa ca in seara asta mi-am luat inima in dinti si am dat jos parasolarul, cu gandul de a-l duce in casa si studia.
M-am tot uitat la suportul de oglinda, insa desi parea ca e prins cu ceva cleme, nu ceda nicicum la apasarea cu levierele ... asa ca am trecut la o surubelnita cu care am incercat sa scot plasticul din partea de sus.
Opunea rezistenta seriosa asa ca de frica (sa nu-l stric), am zis sa sparg de tot oglinda si s-o scot ca sa pot vedea ce se ascunde sub ea.
Dupa ce am reusit sa sparg si scot oglinda (complicat, pt. ca oglinda e lipita pe o hartie care tinea la un loc sticla sparta ... insa pana la urma i-am dat de capat)
In locul ramas descoperit, am vazut mai multe cleme si cateva locasuri (cele in forma de cruci), care cumva m-au incurajat sa reincerc scoaterea capacului.
Dupa cateva tentative in care am apasat din ce in ce mai tare cu levierul, a sarit prima clema ... iar apoi incurajat de rezultate, am reusit sa le eliberez si pe celelalte 5.
Ramane sa merg la un geamgiu sa imi taie o bucata de sticla de 2-3mm (duc parasolarul si o bucata de oglinda sparta, ca s-o vada) si apoi sa remontez parasolarul.
Concluzia: se poate inlocui oglinda, nu e nevoie sa cumparam un parasolar complet !