Va salut,
Aveam in cap o idee de a face acest traseu sau ceva prin preajma si, citind descrierea facuta de voi, m-am incumetat si am mers duminica, 2 Noiembrie, pe o ploaie care s-a transformat in lapovita pe la baraj.
Am continuat totusi, cu gandul ca, daca tot am iesit din casa, hai sa vedem ce se mai poate scoate bun din ziua asta ploioasa.
Dupa ce am injurat gropile pline de apa ce constituiau drumul forestier de dupa derminarea asfaltului, am continuat si am ajuns la barul cu pricina. Apropo, am crezut ca gasesc ceva de mancare acolo, nu doar eugenii si ciocolata. Cafea nu mai avea, ci doar pliculete de capucino sau ciocolata. In fine ...
Pe aici prin zona, un domn care parea interesat de caracteristicile off-road ale Jimny-ului, mi-a recomandat sa nu ma aventurez peste munte spre Sacele, ca nici chiar el cu un RAV4 nu s-ar mai aventura acum, de cand s-a stricat drumul.
Ok, am zis, hai sa mergem cat ne permite drumul, fara a forta masina si apoi ne intoarcem.
In completarea descrierii lui bogdanb, as vrea sa spun ca undeva, unde drumul principal pare sa continue inainte, trebuie mers pe varianta stanga, indicat cu "Doftanita". Asta la 2-3 km dupa bar.
Trecand prin exploatarea forestiera de pe varianta "Doftanita", am observat ca baltile erau inghetate si erau si petece de zapada. La iesirea din zona de exploatare, drumul incepe sa urce si urmeaza o trecere printr-un vad de parau, care este partea mai dificila de la inceput. Vazand ca Jimny s-a descurcat fara probleme, am prins curaj si am inaintat, pe masura ce zapada cuprindea mai tot drumul. Am urcat destul de mult, pana ce rotile din spate au inceput sa patineze pe niste pietre. Am cuplat si fata si nu mi-am dat seama cum am ajuns in varf.
Mai multe probleme am avut la coborare, unde a trebuit sa fiu atent la cateva pasaje, dar fara mari emotii.
Drumul spre Sacele, dupa coborarea pantei, este mult mai bun decat cel dinspre Valea Doftanei. Totusi, nu-mi dau seama cum s-a putut aventura un SX4 pe acolo.
Un traseu frumos pentru o iesire de o zi.