Autor Subiect: Plimbare de o zi pe Valea Doftanei  (Citit de 9222 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline alexb25

• Full Member
  • Mesaje postate: 229
  • Gen: Bărbat
Re: Plimbare de o zi pe Valea Doftanei
« Răspuns #10 : 31.Aug.2009, 02:22:57 p.m. »
felicitari pentru traseu  :clap:. frumos tare, nu? si mie mi-a placut f mult cand l-am facut pe la sfarsit de iulie
jimnyholic

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #11 : 31.Aug.2009, 02:27:53 p.m. »
...deci trebuie sa refac si eu  :D

felicitari pt traseu ... ma oftic ca nu ai poze dar trecem peste  >:D<

Offline bogdanb

« Răspuns #12 : 31.Aug.2009, 11:52:46 p.m. »
Revenit cu ceva poze; Din pacate nu spun cine stie ce despre traseul in sine, ci doar despre o plimbare pe cinste si niste peisaje frumoase:

@alexb, cu adevarat interesant. Mai ales cu Jimny, cred ca a fost chiar spectaculos! :good:
@whizzy, ai dreptate e un traseu care trebuie facut macar odata ;)
« Ultima Modificare: 31.Aug.2009, 11:57:01 p.m. de bogdanb »
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline body

« Răspuns #13 : 01.Sep.2009, 11:42:24 a.m. »
Nu confunda Land Cruiserul cu Tuareg sau Santa Fe . Crede-ma ca stiu ce vorbesc . Am avut pe mana destul de mult timp in desert un Prado ( versiunea un pic mai mica a Land Cruiserului clasic ) . Era cea mai buna pt teren nasol , dune etc . si crede-ma nici nu sufla Jimny sau altceva in fata masinutei asteia .
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara

Offline grandvitara

• Full Member
  • Mesaje postate: 219
« Răspuns #14 : 07.Sep.2009, 12:00:51 p.m. »
ia spune ti-a placut in ce stil e construit barul ala ''la boboc"?mie imi place tare cum e construit!

Offline bogdanb

« Răspuns #15 : 07.Sep.2009, 11:44:14 p.m. »
deci, o luasem eu cale de vreo 6~7km pe drumul forestier Valea Neagra. La un moment dat, cand mi-am dat seama ca masina mea nu poate merge direct printre copaci  (:D) am intrebat un satean care venea cu caruta de sus daca ala e drumul si evident mi-a spus ca nu; Ca sa-mi indice drumu mi-a spus sa o iau intr-o anumita directie si sa intreb de magazinul La Boboc "ca il stie toata lumea din zona".
Ma gandeam ca e cine stie ce bacanie ordinara de tara, amenajata intr-o baraca de tabla si ca Boboc il cheama pe patron =))

Nici pe departe darapanat, barul arata chiar foarte modern, cu un bar foarte bine dotat, terasa frumoasa, iar baiatul de acolo face o cafea excelenta. Plus, preturile sunt chiar modice avand in vedere ca este departe de lume. Mai ales pentru cei care locuiesc in zona Ploiesti-Campina, merita de dat o fuga de weekend pana acolo pentru o cafea si un aer curat. :good:
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline grandvitara

• Full Member
  • Mesaje postate: 219
« Răspuns #16 : 08.Sep.2009, 09:39:10 a.m. »
sambata este festivalul cascavelei la valea doftanei si o sa fiu acolo chiar vis-a-vis de barul ''la boboc'',sper sa fie vreme buna sa fac o pastrama si un bulz la gratar!

Offline alexb25

• Full Member
  • Mesaje postate: 229
« Răspuns #17 : 14.Sep.2009, 02:44:02 p.m. »
Am fost duminica 13 o fuga pe la festivalul cascavelei. L-am vazut pe grandvitara pe care l-am si salutat din mers. A fost o aglomeratie de zile mari:( si un pic de ploaie:(. Am incercat drumul spre Bertea. Rupt rau de tot si cum era noroi anvelopele lui Jimny pierdeau repede aderenta, asa ca m-am intors:(.
jimnyholic

Offline jimnyflo

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 85
« Răspuns #18 : 04.Nov.2009, 09:38:33 p.m. »
Va salut,

Aveam in cap o idee de a face acest traseu sau ceva prin preajma si, citind descrierea facuta de voi, m-am incumetat si am mers duminica, 2 Noiembrie, pe o ploaie care s-a transformat in lapovita pe la baraj.
Am continuat totusi, cu gandul ca, daca tot am iesit din casa, hai sa vedem ce se mai poate scoate bun din ziua asta ploioasa.

Dupa ce am injurat gropile pline de apa ce constituiau drumul forestier de dupa derminarea asfaltului, am continuat si am ajuns la barul cu pricina. Apropo, am crezut ca gasesc ceva de mancare acolo, nu doar eugenii si ciocolata. Cafea nu mai avea, ci doar pliculete de capucino sau ciocolata. In fine ...
Pe aici prin zona, un domn care parea interesat de caracteristicile off-road ale Jimny-ului, mi-a recomandat sa nu ma aventurez peste munte spre Sacele, ca nici chiar el cu un RAV4 nu s-ar mai aventura acum, de cand s-a stricat drumul.
Ok, am zis, hai sa mergem cat ne permite drumul, fara a forta masina si apoi ne intoarcem.
In completarea descrierii lui bogdanb, as vrea sa spun ca undeva, unde drumul principal pare sa continue inainte, trebuie mers pe varianta stanga, indicat cu "Doftanita". Asta la 2-3 km dupa bar.

Trecand prin exploatarea forestiera de pe varianta "Doftanita", am observat ca baltile erau inghetate si erau si petece de zapada.  La iesirea din zona de exploatare, drumul incepe sa urce si urmeaza o trecere printr-un vad de parau, care este partea mai dificila de la inceput. Vazand ca Jimny s-a descurcat fara probleme, am prins curaj si am inaintat, pe masura ce zapada cuprindea mai tot drumul. Am urcat destul de mult, pana ce rotile din spate au inceput sa patineze pe niste pietre. Am cuplat si fata si nu mi-am dat seama cum am ajuns in varf.
Mai multe probleme am avut la coborare, unde a trebuit sa fiu atent la cateva pasaje, dar fara mari emotii.
Drumul spre Sacele, dupa coborarea pantei, este mult mai bun decat cel dinspre Valea Doftanei. Totusi, nu-mi dau seama cum s-a putut aventura un SX4 pe acolo.
Un traseu frumos pentru o iesire de o zi.

« Ultima Modificare: 04.Nov.2009, 11:37:29 p.m. de cristyyy2003 »
fost proprietar de Jimny

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #19 : 04.Nov.2009, 11:38:45 p.m. »
Totusi, nu-mi dau seama cum s-a putut aventura un SX4 pe acolo.

Unde poate, poate si el chiar daca are parte de un unghi de atac/degajare care nu il avantajeaza deloc in astfel de escapade ;)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!