Autor Subiect: Spalator luneta  (Citit de 2677 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline PaulG

Spalator luneta
« : 25.Iul.2020, 08:31:24 p.m. »
Salutare,

Sunt proaspat detinator de Vitara Hybrid Passion AllGrip si am o nelamurire legata de spalatorul de luneta: am umplut rezervorul de lichid de spalare geamuri si pe fata merge totul OK, dar pe spate desi aud pompa ca merge cand rotesc de maneta de spalare luneta, chiar si dupa vreo 25-30 de secunde de mers nu a ajuns strop de apa pe luneta.
Aveti idee daca au uitat cumva cei de la reprezentanta sa scoata vreo protectie de transport, sau o fi diuza de luneta cu ceva ceara din transport pe ea?
Alt motiv eu nu prea imi dau seama ce ar putea fi, pentru ca pe fata merge si se aude pompa cand dau pe spate.

Multumesc!
Paul.
  • Suzuki Vitara AllGrip 1.4 BoosterJet Hybrid Passion 6MT, 2020
We don't drive fast, we fly low!
Consum mediu: banana for scale / merge pe Jet A1, nu pe benzina.

Offline badmania98

Re: Spalator luneta
« Răspuns #1 : 25.Iul.2020, 09:52:54 p.m. »
Dacă circuitul este înfundat ai auzi un zgomot  specific al pompei, ca și cum s-ar tura, mai strident. E posibil sa scoată lichidul pe undeva pe traseu. Adică o conducta sarită pe undeva. Mergi mai bine la ei, ca doar ai garanție.

Dacă e uscat locul de parcare, după 30 de secunde de acționat cum zici ar trebui sa găsești pe sub mașină niște picuri de lichid dacă curge pe altundeva. Asta dacă nu rămâne/îmbiba prin portbagaj sau pe unde are traseu conducta.
  • Suzuki VITARA ALLGRIP 1.4 BOOSTERJET HYBRID LUXUS 6MT, 2020

The following users thanked this post: PaulG

Offline PaulG

« Răspuns #2 : 26.Iul.2020, 12:22:54 p.m. »
Traseul pare sa vina pe sus prin masina, pentru ca spalatorul lunetei e sus si vine direct printr-o protectie.
Am incercat sa las pompa sa mearga un pic mai mult cu stergatorul ridicat in speranta ca se amorseaza, dar nu s-a intamplat.
Cred ca exista ceva protectii de pe transport care trebuie scoase si poate au scos doar pe fata.
Nu am umblat, o sa ma duc luni dimineata la ei la reprezentanta.
Va anunt de rezultat.

Paul.

Offline badmania98

« Răspuns #3 : 26.Iul.2020, 12:26:59 p.m. »
Chiar sunt curios de rezultat. Sunetul scos de pompa e la fel când se folosește pe față ca și pe spate?

Offline PaulG

« Răspuns #4 : 26.Iul.2020, 12:59:08 p.m. »
E aproape la fel, nu chiar identic.
Cred ca sunt pompe separate.

Offline badmania98

« Răspuns #5 : 26.Iul.2020, 01:02:14 p.m. »
M-ar mira sa fie 2 pompe, dar cine știe?

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #6 : 26.Iul.2020, 01:53:25 p.m. »
Daca imi amintesc bine, ca sa scoata apa pe la luneta, trebuie ca din pozitia de stergator spate sa mai rasucesti inca o data din ea, timp in care trimite pe spate. Alternativ, poti incerca sa vezi daca nu cumva e infundata duza, e pe stopul al 3-lea.
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline badmania98

« Răspuns #7 : 26.Iul.2020, 02:02:06 p.m. »
Conform manualului

Offline SPIRIDUSHU

« Răspuns #8 : 26.Iul.2020, 02:10:12 p.m. »
Mai ramane sa verifici duza, daca e si acolo ok, atunci nu cred ca scapi fara demontare. Daca este infundata si pompa "se chinuie" sa impinga lichidul, la un moment dat va intra o protectie si va lasa pompa inactiva ceva timp (am patit eu iarna cand a inchetat apa).
  • New Vitara 1.6 ddis, Luxus

Offline PaulG

« Răspuns #9 : 26.Iul.2020, 03:23:20 p.m. »
Da, am citit manualul, am vazut cum anume se antreneaza pompa pentru spalatorul de luneta.
Ma repet, se aude pompa cand rotesc de maneta pentru spalator luneta, dar nu iese nimic.
O sa mai arunc o privire azi si maine dimineata ma duc pana la reprezentanta daca tot nu merge.